Зміст
1. Обчислення собівартості продукції зернових культур
2. Облік виробничих запасів в с/г
3. Облік адміністративних витрат
Завдання №4
Облік продукції сільськогосподарського виробництва
1. Скласти журнал господарських операції за формою:
Таблиця
№ п/п Зміст операції Назва первинного документа Кореспонденція рахунків Сума, грн. № ж/о
Дт кт
2. Заповнити картки складського обліку, або книгу складського обліку
3. Скласти звіт про рух сільськогосподарської продукції
4. Скласти відомість на списування різниці між плановою і фактичною
собівартістю продукції с/г виробництва
5. Заповнити відомість руху сільськогосподарської продукції
6. Заповнить Ж/О №10 або 10/
7. Заповнить сальдову відомість по рахунку 27 "Продукція с/г виробництва"
Умова: У СТОВ "Вега" протягом звітного періоду зареєстровані такі операції:
Таблиця 2 Господарські операції СТОВ "Вега"
№ Зміст операції Кількість, ц
1 Одержано від урожаю:
а)пшениці озимої;
б)цукрових буряків;
в)ячменю;
г)капусти
2. Продано:
а) пшениці озимої;
б)цукрових буряків;
в) капуста
3. Проведено очищення і сушіння зерна озимої пшениці. В результаті очищення зерна одержано:
а) чистого зерна;
б) відходів (зерна 40 %)
в) мертвих відходів, (невикористовані)
4. Витрачено капусти для квашення
5. Озиму пшеницю витрачено на сівбу під урожай наступного року
6. Передано на свиноферму ячменю
7. При інвентаризації виявлено нестачу пшениці – 10 ц., з якої:
– списано в межах природних витрат – 3 ц
7 ц. записано на комірника (К – 2,0)
8. Протягом звітного періоду одержано:
молоко – 7400 ц
вовни – 69 ц
яєць – 140 тис. штук
9. Продано:
молока 7300 ц
вовни – 60 ц
яєць – 140 тис. штук
10. Витрачено молока на випойку:
телятам – 80 ц
поросятам – 20 ц
11 У кінці року визначено фактичну собівартість продукції і проведено коректування планів до фактичної собівартості продукції
Довідка про собівартість продукції (в грн. за 1ц.)
№ Назва продукції: Собівартість
Планова Фактична
1 а) озима пшениця; 75
2 б) ячмінь; 68
3 в) капуста; 90
4 г) цукрові буряки 37
5 д) молоко 70
6 є) вовна 1200
7 ж) яйця (тис.штук) 180
8 з) картопля 81
Література