0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Облік, аналіз і аудит собівартості продукції (ID:26231)

Тип роботи: дипломна
Сторінок: 115
Рік виконання: 2005
Вартість: 95
Купити цю роботу
Зміст
Вступ 1. Методологічна основа й нормативна база обліку собівартості продукції 1.1 собівартість як економічна категорія 1.2 основні завдання та нормативна база організації обліку собівартості продукції 1.3 управління витратами, визнання та оцінка витрат 1.4 організація і методика аудиту собівартості продукції 2. Організація обліку собівартості продукції на ват„продтовари” 2.1 організаційно-економічна характеристика ват „продтовари” 2.2 організація фінансового обліку собівартості продукції 2.3 організація податкового обліку собівартості продукції 2.4 організація управлінського обліку собівартості продукції 2.5 організація бухгалтерського обліку собівартості готової продукції в умовах застосування комп’ютерної техніки 3. Аналіз собівартості продукції за узагальнюючим показниками 3.1 аналіз фінансового стану ват “продтовари” 3.2 аналіз витрат на 1 грн. Товарної продукції 3.3 аналіз собівартості порівнювальної продукції 3.4 аналіз собівартості одиниці найважливіших видів продукції 3.5 аналіз собівартості товарної продукції за елементами і статтями витрат 3.6 аналіз непрямих витрат 3.7 аналіз відносного рівня витрат 4. Вплив облікової політики підприємства на зниження собівартості продукції 4.1 аудит собівартості готової продукції на ват „продтовари” 4.2 напрямки зниження собівартості продукції 4.3 вплив технічного розвитку виробництва на зниження рівня Витрат 4.4 пропозиції по втіленню резервів по зниженню собівартості хлібопродуктів на ват „продтовари” Висновок Список використаної літератури Собівартість продукції є важливим показником, який характеризує ефективність діяльності підприємства, оскільки в ньому відображається організаційно – технічний рівень підприємства, продуктивність праці, якість продукції, раціональність використання всіх видів ресурсів. У 1996 році Кабінет Міністрів України затвердив Типові положення з планування обліку і калькулювання собівартості продукції (робіт, послуг) у промисловості, які чинні і на сьогодні. У зв`язку з реформуванням бухгалтерського обліку і прийняттям Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 16 „Витрати”, затверджено Наказом Міністерства фінансів України від 31.12.99 року № 318, внесено докорінні зміни до складу і формування собівартості промислової продукції, а це, в свою чергу, зачепило і питання калькулювання, ціноутворення, визначення рентабельності продукції та інше. У П(С)БО 16 не дано визначення собівартості продукції, не приведено класифікацію витрат на виробництво, що має велике значення як для організації обліку виробничих витрат, так і для впровадження внутрішньогосподарського розрахунку, проведення аналізу і прийняття управлінських рішень. В роботі були вирішені наступні завдання: 1) здійснений огляд законодавчої і нормативної бази та інструктивних матеріалів обліку і аудиту формування собівартості продукції; 2) досліджено організацію різних видів обліку собівартості продукції на ВАТ „Продтовари”; 3) проведений аудит готової продукції на ВАТ „Продтовари”; 4) здійснений аналіз собівартості готової продукції на ВАТ „Продтовари»за різними критеріями; 5) розроблені напрями і пропозиції, визначити резерви зниження собівартості продукції на ВАТ „Продтовари”. Облік затрат хлібопекарської промисловості має свої особливості. Норма виходів хлібобулочних виробів встановлюються при базисній вологості борошна 14,5%. Вологість борошна при вибої вказують на підставі ярлика партії. Аналіз собівартості хлібопродукції проведено на практичних матеріалах ВАТ „Продтовари”. За 2004рік підприємство отримало валових прибутків 103,0 тис.грн. Для визначення подальшого зниження собівартості хлібопродукції було проведено:  аналіз фінансової діяльності підприємства;  аналіз витрат на 1 грн. товарної продукції;  аналіз собівартості порівнювальної товарної продукції;  аналіз собівартості одиниці найважливіших видів продукції;  аналіз непрямих витрат;  аналіз відносного рівня затрат. На основі аналізу окремих факторів, що вплинули на собівартість продукції підраховані резерви зниження витрат. Виявлена сума недоотриманої економії і резервів складає 16,98% від собівартості товарної продукції, що вказує на значні резерви підприємства щодо зниження собівартості продукції, зростання прибутків від виробничої діяльності і зростання рентабельності продукції. Перелік графічних матеріалів: Рис. 1.1 Залежність зміни затрат від обсягу виробництва Таблиця 1.1 Залежність витрат від значення коефіцієнта реагування Рис. 1.2 Графік залежності показників обсягу виробництва, витрат і прибутків. Рис. 1.3 Групування витрат за економічними елементами Таблиця 1.2 Витрати підприємства Рис. 1.4 Структура витрат на виробництво промислової продукції Таблиця 2.1 Оцінка стану власних та позикових коштів, вкладених в майно ВАТ „Продтовари” Рис. 2.1 Динаміка обсягів виробництва хлібопродуктів Таблиця 2.2 Зміни питомої ваги окремих груп виробів. Таблиця 2.3 Показники перевірки якості виробів у 2004 році. Таблиця 2.4 Кореспонденція рахунків з обліку витрат на виробництво Рис. 2.2 Структура управління підприємством Рис 2.3 Класифікація запасів: економічний аспект Таблиця 3.1 Показники фінансового стану ВАТ “Продтовари” Таблиця 3.2 Аналіз собівартості порівнювальної товарної продукції Таблиця 3.3 Аналіз собівартості одиниці найважливіших видів продукції Таблиця 3.4 Аналіз собівартості продукції за елементами витрат Таблиця 3.6 Аналіз прямих матеріальних витрат Таблиця 3.7 Оцінка впливу факторів на відхилення по матеріальних витратах на 1 тону хліба українського подового Таблиця 3.8 Оцінка впливу факторів на відхилення по матеріальних витратах на 1 тону хліба пшеничного формового. Таблиця 3.9 Аналіз прямих трудових витрат Таблиця 3.9 Оцінка впливу зміни чисельності робітників та середньої заробітної плати одного робітника на відхилення від планового фонду заробітної плати Таблиця 3.11 Оцінка співвідношення темпів зростання виробництва, чисельності виробників, продуктивності праці та середньої заробітної плати одного робітника Таблиця 3.12 Аналіз витрат на обслуговування виробництва та управління Таблиця 3.13 Аналіз загально виробничих витрат тис.грн. Таблиця 3.14 Аналіз витрат на утримання і експлуатацію машин і устаткування Таблиця 3.15 Аналіз загальногосподарських витрат Таблиця 3.16 Аналіз поза виробничих витрат Таблиця 3.17 Аналіз відносного рівня витрат Рис. 4.1 Загальна схема напрямків пошуку резервів скорочення витрат виробництва Таблиця 4.1 Зведені дані розрахунку Таблиця 4.2 Зведені дані розрахунку економічної ефективності Таблиця 4.3 Зведений підрахунок резервів зниження собівартості товарної продукції на ВАТ „Продтовари”
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову