0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Бухгалтерський облік (ID:333522)

Тип роботи: контрольна
Сторінок: 18
Рік виконання: 2020
Вартість: 100
Купити цю роботу
Зміст
І.Складіть бухгалтерський баланс на 31 березня поточного року, використовуючи дані про склад активів, власного капіталу та зобов’язань ТОВ «Сири України»: Сума (грн.) - готова продукція 54348 - залишок грошових коштів у касі 1148 - статутний капітал 136348 - сировина і матеріали 24348 - будинок цеху та інші основні засоби цеху та складу 110348 - несплачений капітал 8348 - знос основних засобів 61348 - будинок офісу та інших основних засобів адміністрації 95348 - поточний рахунок у національній валюті 130348 - заборгованість з оплати праці 32348 - дебіторська заборгованість покупців за готову продукцію 24348 - поточна заборгованість постачальникам 60348 - заборгованість по страхуванню (кредиторська) 12348 - заборгованість за короткостроковою позикою банку 50348 - резервний капітал 72348 - нерозподілений прибуток 51148 - незавершене виробництво 28000 ІІ. Які зміни будуть відбуватись в балансі у звітному періоді під впливом таких господарських операцій? Грн. - зроблено внесок на поточний рахунок засновником товариства, як частка несплаченого капіталу 8348 - частково погашено з поточного рахунку заборгованість постачальникам 24348 - нараховано заробітну плату виробничим робітникам за виробництво сиру «Карпатського» 28348 - утримано з заробітної плати податок з доходу фізичних осіб 4348 ІІІ. Усі зміни слід відобразити в графах 3 та 7 таблиці 1 на підставі попередніх завдань. Також складіть баланс на кінець звітного періоду (30 квітня). Таблиця 1 Баланс ТОВ «Сири України» Актив залишок на початок звітного періоду зміни в балансі (+,-) залишок на кінець звітного періоду Пасив залишок на початок звітного періоду зміни в балансі (+,-) залишок на кінець звітного періоду IV. Вихідні дані для виконання таких завдань: 1. Залишки на аналітичних рахунках по рахунку 20 «Виробничі запаси» на 30 квітня: № п/п Аналітичні рахунки Сума, грн. 1 Вартість виробничих запасів по договірних цінах 20348 2 Транспортно – заготівельні витрати 4000 Усього 24348 2. Залишки незавершеного виробництва: № п/п Види виробів на початок місяця (1 травня) на кінець місяця (31 травня) 1 сир «Карпатський» 38348 27628 2 сир «Королівський» 18000 24080 Усього 56348 51708 3. Залишки на аналітичних рахунках к рахунку 26 «Готова продукція» на 1 травня: № п/п Види готової продукції одиниця виміру собівартість одиниці, грн. Залишок на 1 травня кількість сума, грн. 1 сир «Карпатський» кг 25 1200 30000 2 сир «Королівський» кг 30 811,6 24348 Усього 54348 4. Господарські операції за травень Завдання: 1. На підставі балансу на 1 травня поточного року відкрийте синтетичні рахунки та запишіть на них залишки. 2. Використовуючи вихідні дані про залишки на рахунках: «Виробничі запаси», «Незавершене виробництво», «Готова продукція», відкрийте аналітичні рахунки до них та відбийте залишки на початок місяця. 3. Зареєструйте всі господарські операції в журналі та складіть бухгалтерські проводки 4. На підставі складених проводок зробіть записи сум по рахунках синтетичного та аналітичного обліку. 5. Підрахуйте обороти та залишки на рахунках. 6. Складіть оборотні відомості по аналітичних рахунках: «Виробничі запаси», «Незавершене виробництво», «Готова продукція». 7. Складіть оборотну відомість по синтетичних рахунках за травень 8. Складіть баланс на 31 травня поточного року. № з/п Документ Зміст господарської операції Сума, грн. 1 2 3 4 1 чек, прибутковий касовий ордер З поточного рахунка в касу отримані гроші для виплати заробітної плати 56348 2 платіжна відомість З каси виплачено заробітну плату працівникам товариства 56348 3 видатковий касовий ордер З каси видано під звіт керівнику товариства на відрядження в м.Миколаїв 948 4 рахунок, прибутковий ордер, податкова накладна Оприбутковано молоко, що надійшло на склад від постачальника ТОВ «Червоний хутор»: - договірна вартість - послуги постачальника за доставку - податок на додану вартість (14348+1348)*0,2 = 3139,2 Усього 14348 1348 3139,2 18835,2 5 рахунок, прибутковий ордер, податкова накладна Оприбутковано масло вершкове, що надійшло на склад від постачальника ВАТ «Масложировий комбінат»: - договірна вартість - податок на додану вартість 7848*0,2 = 1569,6 Усього 7848 1569,6 9417,6 6 рахунок, податкова накладна Отримано рахунок транспортної організації за доставку масла вершкового (операція 5) - договірна вартість послуг - податок на додану вартість 743*0,2 = 148,6 Усього 743 148,6 891,6 7 платіжне доручення На поточний рахунок надійшло від покупців у порядку погашення заборгованості, що була на початок місяця 24348 8 платіжне доручення З поточного рахунку погашена заборгованість постачальникам, яка була на початок травня 36348 9 вимога Списуються молоко, масло вершкове по договірних цінах, які були відпущені зі складу на виробництво: - сиру «Карпатського» - сиру «Королівського» Усього 12348 8348 20696 10 розрахунок, довідка бухгалтерії Списується частка транспортно – заготівельних витрат, яка припадає на витрачені матеріали. Суму визначити. При цьому слід використати середній відсоток транспортно – заготівельних витрат Запаси на початок періоду: 20348 Надійшли запаси: 14348+ 7848 = 22196 Разом: 42544 ТЗВ на початок періоду: 4000 Надійшли ТЗВ: 1348+743 = 2091 Разом: 6091 % ТЗВ= 6091/42544*100 = 14,3169 12348*14,3169/100 = 1767,85 8348*14,3169/100 = 1195,17 1767,85 1195,17 11 авансовий звіт Представлено авансовий звіт керівника товариства про витрати на відрядження до м.Миколаєва для укладання договорів з постачальниками молочних продуктів 928 12 прибутковий касовий ордер У касу внесено керівником товариства залишок підзвітної суми 948-928 = 20 20 13 розрахункова відомість Нарахована заробітна плата працівникам ВАТ «Сири України» за травень: - сиру «Карпатського» - сиру «Королівського» - персоналу цеху - адміністративному персоналу - працівникам відділу збуту Усього 10348 20348 4348 6348 2348 43740 14 розрахункова відомість Утримано з заробітної плати: (беремо актуальні ставки податків) - ПДФО 43740*0,22 = 9622,8 - ВЗ 43740*0,015= 656,1 9622,8 656,1 15 розрахунок бухгалтерії Проведені відрахування від сум нарахованої заробітної плати 2276,56 4476,56 956,56 1396,56 516,56 16 розрахунок Нарахована амортизація основних засобів: - цеха - адміністративної служби Усього 3848 3348 7196 17 платіжне доручення З поточного рахунку перераховано фондам страхування, заборгованість, що була на початок місяця 12348 18 платіжне доручення На поточний рахунок отримано аванс від супермаркету «Наталка», у тому числі податок на додану вартість 11748/6 = 1958 11748 1958 19 рахунок, податкова накладна Отримано рахунок від «Енергозбут» за постачання електроенергії у травні: - цехом - адміністративним приміщенням - відділом збуту - податок на додану вартість (1848+1348+848)*0,2 = 808,8 Усього 1848 1348 848 808,8 4852,8 20 рахунок, податкова накладна Отримано рахунок від газети «Авізо» за рекламу продукції «Сири України»: - за рекламу - податок на додану вартість 1548*0,2 = 309,6 Усього 1548 309,6 1857,6 21 рахунок, податкова накладна Отримано рахунок від ВАТ «Укртелеком» за телефонні розмови за травень: - договірна вартість розмов - податок на додану вартість 948*0,2= 189,6 Усього 948 189,6 1137,6 22 рахунок, податкова накладна Отримано рахунок від ПП «Султанов» за охорону: - цеху - адміністративної будівлі - податок на додану вартість (1848+2148)*0,2= 799,2 Усього 1848 2148 799,2 4795,2 23 розрахунок бухгалтерії По закінченні місяця підраховуються загально виробничі витрати, які включають у собівартість виробленої готової продукції та розподіляються за такими видами продукції: - сир «Карпатський» - сир «Королівський» Розрахунок розподілення загально виробничих витрат зробити пропорційно основної заробітної плати робітників 4331,25 8517,31 24 накладні, розрахунок Випущено з виробництва та оприбутковано на склад готову продукцію за фактичною собівартістю, у т.ч. - сир «Карпатський» - 1500 кг - сир «Королівський» - 1200 кг Для розрахунку фактичної собівартості продукції слід використовувати інформацію про залишки незавершеного виробництва на початок та кінець звітного періоду та дані про витрати на рахунку 23 «Виробництво» і на його аналітичних рахунках Вирахуйте собівартість одиниці випущеної продукції 231: 38348-27628 + 12348+ 1767,85+10348+2276,56+ 4331,25 = 41791,66 232: 18000-24080+ 8348+ 1195,17+ 20348+4476,56+ 8517,31 = 36805,04 41791,66/1500 = 27,86 36805,04/1200 = 30,67 41791,66 36805,04 25 розрахунок, накладна, податкова накладна Відвантажено готову продукцію ТОВ «Таврія»: - сир «Карпатський» - 300 кг за ціною 46,16 грн. - сир «Королівський» - 200 кг за ціною 56,74 грн. - податок на додану вартість (13848+11348)*0,2 = 5039,2 Усього 13848 11348 5039,2 30235,2 26 розрахунок, накладна, податкова накладна Відвантажено готову продукцію ТОВ «Наталка», за яку було отримано аванс (операція 18) - сир «Карпатський» - 100 кг за ціною 43,48 грн. - сир «Королівський» - 100 кг за ціною 54,42 грн. - податок на додану вартість Усього 4348 5442 1958 11748 27 довідка бухгалтерії Проведено взаємозалік раніше отриманого авансу від покупців (операції 18,26) 11748 28 розрахунок, накладна Відвантажено готову продукцію ПП «Родзинка»: - сир «Карпатський» - 200 кг за ціною 46,74 грн. - сир «Королівський» - 150 кг за ціною 57,32 грн. - податок на додану вартість (9348+8598)*0,2 = 3589,2 Усього 9348 8598 3589,2 21535,2 29 розрахунок, накладна, податкова накладна Відвантажено готову продукцію супермаркету «Копійка»: - сир «Карпатський» - 600 кг за ціною 40,58 грн. - сир «Королівський» - 500 кг за ціною 55,7 грн. - податок на додану вартість (24348+27848)*0,2 = 10439,2 Усього 24348 27848 10439,2 62635,2 30 розрахунок, накладна, податкова накладна Відвантажено готову продукцію супермаркету «Обжора»: - сир «Карпатський» - 525 кг за ціною 40,66 грн. - сир «Королівський» - 1050 кг за ціною 55,33 грн. - податок на додану вартість (21348+58098)*0,2 = 15889,2 Усього 21348 58098 15889,2 95335,2 31 платіжне доручення На поточний рахунок зараховано: - за готову продукцію від ПП «Родзинка» - за готову продукцію від супермаркету «Обжора» Усього 21535,2 95335,2 116870,4 32 платіжне доручення З поточного рахунку перераховано: - «Енергозбуту» за постачання електроенергії - газеті «Авізо» за рекламу продукції - ВАТ «Укртелеком» за телефонні розмови - ПП «Султанов» за охорону підприємства Усього 4852,8 1857,6 1137,6 4795,2 12643,2 33 платіжне доручення З поточного рахунку перераховано податок на додану вартість 29714 34 аналітичні рахунки до рахунку 26 «Готова продукція» Списується собівартість відвантаженої продукції. Розрахунок собівартості зробити методом середньозваженої, в т.ч. - сир «Карпатський» кількість на початок: 1200 кг кількість за період: 1500 кг Разом: 2700 кг вартість на початок: 30000 грн. вартість за період: 41791,66 грн. Разом: 71791,66 грн. середньозважена ціна: 71791,66/2700 = 26,59 грн. вибуття: (300+100+200+600+525)*26,59= 45867,75 - сир «Королівський» кількість на початок: 811,6 кг кількість за період: 1200 кг Разом: 2011,6 кг вартість на початок: 24348 грн. вартість за період: 36805,04 грн. Разом: 61153,04 грн. Середньозважена ціна: 61153,04/2011,6 = 30,4 вибуття: (200+100+150+500+1050)*30,4= 60800 45867,75 60800 35 розрахунок Списується чистий дохід від реалізації продукції 13848+11348-5039,2+ 4348+ 5442- 1958+ 9348+ 8598- 3589,2 + 24348+27848-10439,2+ 21348+ 58098- 15889,2 = 147659,2 147659,2 36 рахунок 92 По закінченні звітного періоду слід підрахувати адміністративні витрати та списати їх на фінансові результати 928+6348+1396,56+3348+1348+ 948+2148= 16464,56 16464,56 37 рахунок 93 По закінченні звітного періоду слід підрахувати витрати на збут та списати їх на фінансові результати 2348+516,56+848+1548= 5260,56 5260,56 38 довідка бухгалтерії Списується собівартість реалізованої продукції на фінансовий результат 45867,75+60800 = 106667,75 106667,75 39 рахунок 79 По закінченні звітного періоду слід виявити та списати фінансовий результат діяльності підприємства – чистий прибуток (збиток) 147659,2- 16464,56- 5260,56- 106667,75 = 19266,33 19266,33
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову