0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Бухгалтерський облік (ID:333699)

Тип роботи: контрольна
Сторінок: 12
Рік виконання: 2020
Вартість: 100
Купити цю роботу
Зміст
Задача ( процес виробництво ) (за умовними даними) 1.1 На підставі наведених умовних даних про залишки господарських активів та джерел їх формування необхідно скласти початковий баланс підприємства “Ягідка” станом на 1 березня поточного року. Таблиця 1.1 Залишки господарських активів та джерел їх формування підприємства “Ягідка” станом на 01.03 поточного року, грн. № п/п № рахунку Господарські активи, капітали та зобов’язання Сума, грн. 1 12 Нематеріальні активи 4410,00 2 10 Основні засоби 44785,00 3 15 Незавершене будівництво 8539,00 4 131 Знос основних засобів 16164,00 5 133 Накопичена амортизація нематеріальних активів 192,00 6 40 Зареєстрований капітал 114808,00 7 46 Неоплачений капітал 11564,00 8 39 Витрати майбутніх періодів 2993,00 9 201 Виробничі запаси 83944,00 10 601 Короткострокові кредити банків 12000,00 11 36 Заборгованість покупців за товари, роботи та послуги 10322,00 12 48 Цільове фінансування 3800,00 13 63 Заборгованість перед постачальниками за товари, роботи та послуги 7990,00 14 30 Грошові кошти в касі 290,00 15 231 232 233 Незавершене виробництво: в т.ч.: виробництво зефіру виробництво суфле виробництво мармеладу 390,00 100,00 - 290,00 16 641 Зобов’язання перед бюджетом 508,00 17 38 Резерв сумнівних боргів 852,00 18 66 Заборгованість з оплати праці 1180,00 19 62 Векселі видані 7900,00 20 261 262 263 Готова продукція: в т.ч.: зефір 30 кг суфле 10 кг мармелад 50 кг 521,00 246,00 75,00 200,00 21 69 Доходи майбутніх періодів 610,00 22 50 Довгострокові кредити банків 12810 23 651 Зобов’язання зі страхування 1040,00 24 44 Нерозподілений прибуток (непокриті збитки) 10805,00 25 311 Грошові кошти на рахунках у банках 16456,00 26 372 Розрахунки з підзвітними особами 420,00 27 22 Малоцінні швидкозношувальні предмети 6025,00 1.2. Використовуючи дані з балансу і враховуючи умови завдання необхідно відкрити синтетичні рахунки, а до рахунку 23 “Виробництво” – аналітичні рахунки: 231 “Виробництво зефіру; 232 “Виробництво суфле; 233 “Виробництво мармеладу. до рахунку 26 “Готова продукція”: 261 – зефір; 262 – суфле; 263 – мармелад. також необхідно відкрити рахунок 91 “Загальновиробничі витрати” 1.3. На підставі даних реєстру господарських операцій підприємства “Ягідка” за звітний період необхідно скласти бухгалтерські проводки і записати їх до Журналу реєстрації господарських операцій 1.4. Необхідно записати господарські операції на рахунках синтетичного та аналітичного обліку методом подвійного запису, при необхідності потрібно визначити нерозраховані суми. 1.5. Для розподілу загальновиробничих витрат, які накопичені по дебету рахунку 91 “Загальновиробничі витрати” між видами виробленої продукції необхідно користуватися макетом таблиці 1.4. Базою для розподілу на підприємстві відповідно до Наказу про облікову політику, затверджена сума нарахованої основної заробітної плати працівників. 1.6. Необхідно визначити виробничу собівартість виробленої продукції взагалі та собівартість одиниці кожного виду продукції. 1.7. Для відображення в обліку готової продукції за фактичною собівартістю необхідно розрахувати і списати калькуляційні різниці, тобто довести нормативну вартість оприбуткованої продукції до фактичної собівартості. 1.8. Підрахувати на рахунках суми оборотів по дебету і кредиту та визначити кінцеве сальдо. Використовуючи інформацію на синтетичних та аналітичних рахунках скласти оборотні відомості як за аналітичними так і за синтетичними рахунками. 1.9. Після визначення підсумків і перевірки оборотної відомості необхідно скласти бухгалтерський баланс, після чого узагальнити інформацію про наявність активів, капіталів і зобов’язань у Балансі (ф. №1). Журнал реєстрації господарських операцій № первинний документ Зміст господарських операцій Сума, грн. 1 Лімітно- забірна картка Відомість обліку витрат Відпущені зі складу та використані у основному виробництві сировина і матеріали для виробництва: - зефір - суфле - мармелад Разом 21600,3 12100 19300 53000,3 2 Накладна вимога на відпуск матеріалів Списані малоцінні та швидкозношувані предмети для виробництва - зефір - суфле - мармелад Разом 1580 1440 2100 5120 3 Наряд на відрядну роботу Нарахована заробітна плата працівникам основного виробництва і віднесена на: - зефір - суфле - мармелад Разом 5000 4800 2900 12700 4 Розрахунок бухгалтерії Нараховані суми ЄСВ за діючими ставками у поточному році і віднесені на виробництво - зефір 5000*0,22 = 1100 - суфле 4800*0,22 = 1056 - мармелад 2900*0,22 = 638 Разом 1100 1056 638 2794 5 Табель обліку робочого часу Нарахована заробітна плата апарату управління цехом 5600 6 Розрахунок бухгалтерії Нарахована сума ЄСВ за діючими ставками у поточному році 5600*0,22 = 1323 1323 7 Розрахунок бухгалтерії Нараховано (знос) амортизацію будівель та обладнання цеху 3100 8 Акт виконаних робіт Відображено заборгованість перед фірмою “Майстер” за налагодження обладнання цеху 1580 9 Розрахунок бухгалтерії Розподілені та списані загальновиробничі витрати на собівартість - зефір - суфле - мармелад Разом 4568,11 4385,39 2649,5 11603 10 Накладна- вимога на відпуск матеріалів Оприбутковане від виробництва на склад за нормативною вартістю: - зефір 55,00 грн. за 1 кг 580*55 = 31900 - суфле 50, 00 грн. за 1 кг 510*50 = 25500 - мармелад 52,00 грн. за 1 кг 485*52 = 25220 Разом 31900 25500 25220 82620 11 Накладна- вимога на відпуск (внутрішнє переміщення) матеріалів Повернуті на склад невикористані матеріали для виробництва: - зефір - суфле - мармелад - 200 350 12 Розрахунок бухгалтерії Після визначення фактичної собівартості кожного виду солодощів списати калькуляційні різниці: - зефір - суфле (червоне сторно) - мармелад (червоне сторно) 2048,41 2218,61 1407,5
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову