Зміст
1. Записати у схеми рахунків за операціями хлібозаводу «ХЛІБОДАР» початкові залишки на 1 січня п. р.
1) Основні засоби – 259700 грн.
2) Матеріали – 15600 грн.
3) Паливо – 1850 грн.
4) Запасні частини – 1350 грн.
5) Каса – 25 грн.
6) Поточний рахунок в банку – 26470 грн.
7) Розрахунки з підзвітними особами (дебет) – 5 грн.
8) Статутний капітал – 235100 грн.
9) Нерозподілені прибутки – 56660 грн.
10) Резервний капітал – 5200 грн.
11) Короткострокова позика банку – 3000 грн.
12) Розрахунки з іншими кредиторами – 640 грн.
13) Розрахунки з оплати праці – 4400 грн.
Баланс – 305000 грн.
2. Заповнити журнал господарських операцій за січень п. р. (таблиця 1)
Журнал реєстрації господарських операцій хлібозаводу за січень п. р.
Таблиця 1
№ п/п Зміст господарської операції Сума, грн.
1 Відраховано з прибутку за минулий рік:
а) на поповнення статутного капіталу
б)на поповнення резервного капіталу
34800
11500
2 Отримано в касу:
а) з розрахункового рахунку
б) від підзвітної особи залишок підзвітних сум
4485
5
3 Видано з каси:
а) заробітна плата
б) Васильову на господарські витрати
в) Кравченку в погашення кредиторської заборгованості
4400
50
18
4 Отримано:
а) від борошномельного комбінату борошно
б) від бази цукор
в) від бази мазут
г) від постачальника запасні частини
24100
6000
2300
500
5 Зараховано на розрахунковий рахунок:
а) кор. кредит банку
б) на поповнення статутного капіталу
в) внесення готівки з каси
5000
15200
10
6 Безоплатно передано устаткування від іншого комбінату 3200
7 Перераховано з розрахункового рахунку:
а) борошномельному комбінату
б) механічному заводу
в) на погашення короткострокового кредиту банку
24100
500
3500
8 Оплачено кредитом базі за придбаний цукор 6000
9 Відпущено на виробництво матеріали 33600
10 Повернуто з виробництва на склад невикористані матеріали 170
11 Васильов використав підзвітні суми на виробничі потреби 40
12 Перераховано з розрахункового рахунку на сплату ін. кредиторам за надані послуги
275
3. Записати суми операцій у схеми рахунків.
4. Скласти оборотно-сальдову відомість (таблиця 2).
5. Скласти баланс на 1 лютого п. р. (таблиця 3).