0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Правозахисна журналістика – це журналістська практика в Україні на цінностях прав людини. Журналіст в даному випадку не є стороннім спостерігачем, як зазвичай. Він активно бере участь у зміні ситуації або вирішенні конфлікту, висловлює власну позицію, нам (ID:1047914)

Тип роботи: курсова
Дисципліна:Економіка
Сторінок: 53
Рік виконання: 2021
Вартість: 500
Купити цю роботу
Зміст
ВСТУП 5 РОЗДІЛ 1 Теоретичні основи соціального блага 7 1.1 Поняття та характеристика соціального блага 7 1.2 Сутність суспільного сектору економіки 12 РОЗДІЛ 2 Становлення та розвиток соціального блага в Україні 19 2.1 Період 1991 – 1994 рр. 19 2.2 Період 1994 – 2005 рр. 22 2.3 Період 2005 – 2010 рр. 23 2.4 Період 2010 – 2014 рр. 25 2.5 Період 2014 – 2019 рр. 27 2.6 Період 2019 – теперішній час 29 РОЗДІЛ 3 Проблеми та шляхи покращення розвитку соціального блага в Україні 33 3.1 Проблеми розвитку соціального блага в Україні 33 3.2 Шляхи покращення розвитку соціального блага в Україні 41 ВИСНОВКИ 46 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 48 ДОДАТКИ 51
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Отже, можна зробити висновок, що сьогодні соціальні блага потрібно визначати як блага представлені товарами і послугами, виробленими в різних секторах економіки для задоволення соціальних потреб. Виокремлюють досліджувані блага, досвідчені блага та довірчі блага. Також виділяють чисті, колективні, змішані, локальні, блага індивідуального користування з позитивними або негативними зовнішніми ефектами. За характером споживання блага поділяються на суспільні та колективні; за критерієм масштабності розповсюдження в рамках національної економіки – на загальнодержавні та місцеві. За ступенем доступності – на виключні та невиключні. Держава приймає участь у виробництві соціальних благ як безпосередньо, так і опосередковано. Необхідність забезпечення населення соціальними благами дала поштовх виникненню поняття «суспільний сектор», де не працює ринковий механізм, а розподіл ресурсів здійснюється владним суспільним інститутом – державою через відповідні економічні інститути. Як організація з виробництва і надання соціальних благ, держава організовує будівництво доріг, утилізацію сміття, формування національної гвардії або затвердження стандартів у виробництві промислових чи продовольчих груп товарів, побутової хімії, надання соціальних послуг населенню тощо. Держава не має усуватися від функцій головного виробника і надавача соціальних благ. Зростання соціальних витрат бюджету сприятиме збільшенню виробництва соціальних благ, стимулюватиме зростання економіки. За часів правління Л. Кучми порівняно з його попередником середня питома вага видатків на оборону зросла на 0,2 відсоткових пункти, а у ВВП зменшилася на 0,3%. Подібне явище спостерігається в галузях охорони здоров’я та освіти. Такий парадокс пояснюється зміною частки загального обсягу видатків зведеного бюджету у ВВП. Схожу тенденцію можемо спостерігати у галузі соціального захисту та соціального забезпечення за часів правління П. Порошенка порівняно за правлінням В. Януковича та у сфері освіти за часів правління В. Зеленського порівняно з його попередником. В нашій країні існують проблеми розвитку соціального блага, їх можна систематизувати в окремі групи: ті, що стосуються міжнародних зобов’язань у сфері соціальних прав людини; конституційних гарантій реалізації соціальних прав людини; державної політики у сфері соціального захисту та соціального забезпечення; законодавства у сфері соціального захисту та соціального забезпечення; системи пільг, соціальних виплат та соціальних послуг; фінансування cфери соціального захисту та соціального забезпечення. З урахуванням вище перелічених проблем було запропоновано шляхи покращення розвитку соціального блага в Україні.