0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Управління виробничим потенціалом підприємства (ID:126994)

Тип роботи: курсова
Дисципліна:Економіка
Сторінок: 70
Рік виконання: 2016
Вартість: 80
Купити цю роботу
Зміст
ВСТУП РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИКО - МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ УПРАВЛІННЯ ВИРОБНИЧИМ ПОТЕНЦІАЛОМ ПІДПРИЄМСТВА 1.1. Економічна сутність виробничого потенціалу підприємства 1.2. Характеристика складових елементів виробничого потенціалу 1.3. Методологія управління і оцінки виробничого потенціалу Висновки до розділу 1 РОЗДІЛ 2. ПРАКТИЧНІ ЗАСАДИ ОЦІНКИ ФОРМУВАННЯ І ВИКОРИСТАННЯ ВИРОБНИЧОГО ПОТЕНЦІАЛУ ПАТ «КРИВОРІЗЬКИЙ ХЛІБОКОМБІНАТ №1» 2.1. Організаційно – економічна характеристика ПАТ «Криворізький хлібокомбінат №1» 2.2. Оцінка формування виробничого потенціалу підприємства 2.3. Аналіз ефективності використання виробничого потенціалу Висновки до розділу 2 РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ЗБІЛЬШЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ УПРАВЛІННЯ ВИРОБНИЧИМ ПОТЕНЦІАЛОМ ПАТ «КРИВОРІЗЬКИЙ ХЛІБОКОМБІНАТ №1» 3.1. Заходи щодо підвищення ефективності формування і використання виробничого потенціалу підприємства 3.2. Проект підвищення ефективності використання виробничого потенціалу Висновки до розділу 3 ВИСНОВКИ СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ДОДАТКИ Поняття потенціалу як економічної категорії досить багатогранне не лише з точки зору формулювання його суті, складових і взаємозв’язку між з іншими категоріями, а й з боку визначення його видів. Під ефективним виробничим потенціалом підприємства слід розуміти максимально можливий обсяг випуску продукції підприємства (надання послуг, виконання робіт), який може бути повністю реалізований на протязі певного проміжку часу, за оптимального використання наявних і прихованих можливостей системи ресурсів у ринковому середовищі господарювання. Виходячи з визначення поняття „виробничий потенціал промислового підприємства”, він складається з двох частин: 1) потенціал, який є вхідною умовою виробничої діяльності, розкриває можливості підприємства з формування та використання факторів виробництва; 2) потенціал як забезпечуюча умова безперервної ефективної виробничої діяльності, який дозволяє здійснювати процес безперервного відновлення всіх його складових з метою забезпечення більш високої результативності діяльності промислового підприємства. Під оцінкою виробничого потенціалу підприємства розуміється визначення економічного результату від використання виробничих ресурсів протягом певного терміну у вигляді загальної суми економічних вигод. Критерієм економічної оцінки виробничого потенціалу підприємства є фінансовий результат від звичайної діяльності, що включає: валовий прибуток від реалізації продукції, робіт і послуг; доходи за винятком витрат від операційної оренди активів підприємства; доходи за винятком витрат, одержувані підприємством від фінансової оренди його активів; амортизаційні відрахування від вартості нематеріальних активів і основних засобів виробничого призначення. Аналіз виробничого потенціалу підприємства проведено на основі показників фінансової і оперативної звітності публічного акціонерного товариства «Криворізький хлібокомбінат №1». На сьогоднішній день колись потужне підприємство, яке випускало хлібобулочні, конфетні, ковбасні вироби і безалкогольні напої, використовує свою потужність не на повну силу і виробляє лише хлібобулочні вироби. На сьогоднішній день майже вся продукція, яка виробляється підприємством реалізується, залишків на складах немає. Аналіз виявив зниження ефективності формування і використання виробничого потенціалу за останні роки – зниження ефектвиності використання трудових ресурсів і основних і оборотних фондів та зменшення обсягів виробництва і реалізації. Одним із напрямків підвищення ефективності використання виробничого потенціалу підприємства є впровадження проекту виготовлення макаронних виробів. Валовий прибуток від реалізації складатиме 265,93 тис.грн. на місяць і 3191,27 тис.грн. на рік, а чистий прибуток – 220,85 тис.грн. на місяць і 2648,75 тис.грн. на рік. Перелік графічних і табличних джерел Таблиця 1.1 Оцінка виробничого потенціалу підприємства Рис. 1.1 Система формування та систематизація складових виробничого потенціалу промислового підприємства Таблиця 1.2 Система індикаторів (критеріїв) формування рівня ефективності виробничого потенціалу підприємства Таблиця 1.3 Система найважливіших індикаторів оцінки ефективності виробничого потенціалу підприємства в розрізі окремих складових Таблиця 2.1 Динаміка основних техніко-економічних показників ПАТ «Криворізький хлібокомбінат №1» за 2013-2015 рр. Таблиця 2.2 Оцінка динаміки виробництва і реалізації продукції Таблиця 2.3 Структура реалізованої продукції за її видами, тис.грн. Таблиця 2.4 Динаміка і структура необоротних активів підприємства Таблиця 2.5 Динаміка основних фондів підприємства, тис.грн. Таблиця 2.6 Оцінка складу основних фондів, тис.грн. Таблиця 2.7 Оцінка стану основних фондів підприємства, тис.грн. Таблиця 2.8 Структура і динаміка працівників ПАТ «Криворізький хлібокомбінат №1», осіб Таблиця 2.9 Показники, що характеризують рух персоналу ПАТ «Криворізький хлібокомбінат №1» Таблиця 2.10 Динаміка та структура запасів підприємства, тис.грн. Таблиця 2.11 Динаміка і структура залишків готової продукції на складах підприємства, тис.грн. Таблиця 2.11 Оцінка дебіторської заборгованості підприємства за термінами утворення Таблиця 2.12 Оцінка ефективності використання основних фондів підприємства Таблиця 2.13 Динаміка показників, які характеризують продуктивність праці та використання фонду робочого часу Таблиця 2.14 Показники ефективності використання оборотних фондів підприємства Таблиця 3.1 Калькуляція матеріальних витрат на виготовлення 1 т макаронних виробів Таблиця 3.2 Калькуляція витрат на оплату праці при виготовленні макаронних виробів на місяць Таблиця 3.3 Розрахунок відрахувань на соціальні заходи, тис.грн. Таблиця 3.4 Розрахунок місячної суми амортизаційних відрахувань Таблиця 3.5Розрахунок суми інших поточних витрат на місяць Таблиця 3.6 Калькуляція витрат на виробництво продукції (на місяць та на рік) та розрахунок ціни готових виробів Таблиця 3.7 Розрахунок суми прибутку від впровадження проекту виробництва макаронних виробів
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову