Стратегічна стійкість підприємства та її забезпечення в умовах нестабільного ринкового середовища (ID:282955)
Зміст
ЗМІСТ
ВСТУП 9
РОЗДІЛ1 ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНІ АСПЕКТИ ДОСЛІДЖЕННЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТРАТЕГІЧНОЇ СТІЙКОСТІ ПІДПРИЄМСТВА
12
1.1 Теоретичні основи забезпечення стратегічної стійкості підприємства. Розробка «стратегічного набору» 12
1.2 Формування продуктової стратегії розвитку підприємства як основи забезпечення його стратегічної стійкості 29
1.3 Основні моделі формування стратегій розвитку підприємств 40
Висновки до розділу 1 44
РОЗДІЛ 2 АНАЛІТИЧНА ОЦІНКА ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
ТОВ ФІРМА «ДАР»
46
2.1 Загальна характеристика ТОВ фірма «ДАР» та оцінка техніко-економічних показників господарської діяльності
46
2.2. Дослідження особливостей організації виробництва хлібобулочної продукції та технологічної стійкості ТОВ фірма «ДАР»
53
Висновки до розділу 2 69
РОЗДІЛ 3 ДОСЛІДЖЕННЯ СТРАТЕГІЧНОЇ СТІЙКОСТІ
ТОВ ФІРМА «ДАР» 71
3.1 Оцінка фінансової стійкості ТОВ фірма «ДАР» 71
3.2 Дослідження чинників формування стратегічної стійкості ТОВ фірма «ДАР» 83
Висновки до розділу 3 97
РОЗДІЛ 4 ПРАВОВІ ОСНОВИ ФУНКЦІОНУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВ В УКРАЇНІ 99
4.1. Правова база розвитку підприємництва та функціонування підприємств в Україні 99
4.2. Проблеми правового забезпечення підприємництва в Україні 107
4.3 Державне регулювання підприємництва 109
Висновки до розділу 4 114
РОЗДІЛ 5 ФОРМУВАННЯ ТА ОБГРУНТУВАННЯ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ТОВ ФІРМА «ДАР» ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТРАТЕГІЧНОЇ СТІЙКОСТІ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ НЕСТАБІЛЬНОГО РИНКОВОГО СЕРЕДОВИЩА
115
5.1 Формування стратегії розвитку ТОВ фірма «ДАР» для забезпечення стратегічної стійкості підприємства в умовах нестабільного ринкового середовища 115
5.2 Оцінка ефективності заходів реалізації продуктової стратегії розвитку ТОВ фірма «ДАР»
120
5.3 Обґрунтування доцільності та оцінка ефективності використання інформаційних технологій для оптимізації асортименту булочної продукції ТОВ фірма «ДАР»
134
5.4 Вплив запропонованих заходів на стратегічну стійкість ТОВ фірма «ДАР»
142
Висновки до розділу 5 145
ВИСНОВКИ 148
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 152
Зразок роботи
В дипломній роботі на тему: «Стратегічна стійкість підприємства та її забезпечення в умовах нестабільного ринкового середовища» проведено дослідження стратегічної стійкості ТОВ фірма «ДАР» та запропоновано ряд заходів щодо її забезпечення.
Теоретичною основою є дослідження шляхів забезпечення стратегічної стійкості підприємства в умовах нестабільного ринкового середовища.
Для опрацювання теми дипломної роботи було використано наукову літературу, періодичні публікації, нормативну базу, бухгалтерську та фінансову звітність ТОВ фірма «ДАР»;
В процесі дослідження використані методи системного аналізу й синтезу, фінансового, економічного аналізу, SWOT- і SPACE-аналізу та економіко-математичний симплекс-метод.
Одержані у роботі результати свідчать про можливість їх прикладного використання у діяльності харчового підприємства.
Метою дипломної роботи є дослідження теоретичних і практичних аспектів забезпечення стратегічної стійкості підприємства з метою утілення реальних та потенційних його можливостей та зміцнення ринкової позиції.
Основні завдання: провести дослідження основних стратегічних напрямків розвитку підприємства; розглянути методичні засади розробки «стратегічного набору» підприємства та вибору заходів щодо забезпечення стратегічної стійкості; надати загальну характеристику ТОВ фірма «ДАР» та оцінку стратегічної стійкості; дослідити конкурентне середовище; обґрунтувати заходи забезпечення стратегічної стійкості підприємства в нестабільному ринковому середовищі на основі формування продуктової стратегії розвитку і визначити їх ефективність.
Об’єктом дослідження є процес вибору, формування та фінансово-економічного обґрунтування заходів забезпечення стратегічної стійкості підприємства в умовах нестабільного ринкового середовища.
Предметом дослідження виступають теоретико - методичні та прикладні засади вибору, формування та обґрунтування заходів забезпечення стратегічної стійкості підприємства в умовах нестабільного ринкового середовища.
Інші роботи з даної категорії: