Зміст
ЗМІСТ
ВСТУП…………………………………………………………………………. 7
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ ПІДПРИЄМСТВА............................................................................................
10
1.1.Сучасний ризик-менеджмент: складові елементи та особливості......... 10
1.2.Сутність і причини виникнення ризику в діяльності підприємств....... 23
1.3.Правові аспекти ризик-менеджменту....................................................... 35
Висновки до розділу 1....................................................................................... 41
РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА ПАТ «КАРЛСБЕРГ УКРАЇНА»….............................
43
2.1.Загальна характеристика та аналіз основних техніко-економічних показників діяльності підприємства…………………….................................
43
2.2.Технологія виготовлення продукції........................................................... 60
2.3.Аналіз фінансового стану підприємства…………………………………. 65
Висновки до розділу 2……………………………………………………….... 70
РОЗДІЛ 3. КОМПЛЕКСНА СИСТЕМА ОЦІНКИ РИЗИКІВ СЕРЕДОВИЩА ГОСПОДАРЮВАННЯ ТА АНАЛІЗ РИЗИКОВАНОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ ПАТ «КАРЛСБЕРГ УКРАЇНА».....
72
3.1.Вплив країнових ризиків на формування конкурентного середовища господарювання підприємств........................................................................
72
3.2.Сучасні тенденції, проблеми та ризики функціонування підприємств пивоварної галузі України................................................................................
80
3.3.Аналіз ризиків господарської діяльності ПАТ «Карлсберг Україна».... 96
Висновки до розділу 3……………………………………………………….... 109
РОЗДІЛ 4. ОБҐРУНТУВАННЯ ВИБОРУ СТРАТЕГІЙ ТА МЕХАНІЗМІВ ПОПЕРЕДЖЕННЯ ТА МІНІМІЗАЦІЇ НЕГАТИВНИХ НАСЛІДКІВ РИЗИКІВ У ГОСПОДАРСЬКІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА..................................................................
112
4.1.Обґрунтування створення системи управління ризиками підприємства. 112
4.2.Попередження та мінімізація негативних наслідків ризиків у господарській діяльності підприємства........................................................... 113
4.3.Обґрунтування доцільності побудови міні пивоварні, як напрямок попередження негативних наслідків ризиків у господарській діяльності підприємства ......................................................................................................
127
Висновки до розділу 4........................................................................................ 138
ВИСНОВКИ…................................................................................................... 139
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ...................................................... 144