0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 08:30 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Економіка тваринництва (ID:599583)

Тип роботи: контрольна
Дисципліна:Економіка
Сторінок: 4
Рік виконання: 2022
Вартість: 100
Купити цю роботу
Зміст
Задачі: 1. Припустимо, що на підприємстві «Зоря» прибуток більший, ніж на підприємстві «Дружба». Проте економісти оцінюють роботу підприємства «Дружба» як кращу порівняно з підприємством «Зоря». Які можуть бути підстави для такої оцінки? 2. На сільськогосподарському підприємстві норма прибутку помітно зросла. Однак чи обов’язково це свідчить про підвищення рентабельності підприємства, поліпшення ефективності його діяльності? 3. Обсяг реалізованої товарної продукції підприємством становить 170 т. Ціна реалізації 1 кг продукції становить 30 грн. Витрати на виробництво становлять 4 159 009 грн. Розрахувати рентабельність виробничої діяльності. 4. Підприємство виробило 3600 ц товарної продукції. Реалізовано – 3720 ц продукції. Ціна реалізованої продукції за 1 кг – 120,0 грн. Витрати на виробництво – 4 125 300 грн. Обчислити рентабельність діяльності підприємства. 5. Виручка від реалізації продукції – 9 000 225 грн. Витрати на виробництво продукції – 7 500 999 грн. Визначити рентабельність. 6. Якою є рентабельність підприємства, якщо середньорічна вартість його основних засобів – 801 тис. грн., середні залишки нормованих оборотних засобів – 62 тис. грн., балансовий прибуток – 55 тис. грн.? 7. Обчисліть рентабельність сільськогосподарського підприємства, яке випустило продукцію на суму 10 млн. грн., собівартість якої – 9 млн. грн. Основні та оборотні засоби підприємства становлять 4 млн. грн. 8. Визначити беззбитковий обсяг виробництва продукції за такими даними: виробнича потужність підприємства 700 тис. од. продукції, виручка від реалізації всієї продукції 9000 тис. грн., постійні витрати становлять 3200 тис. грн, змінні витрати на виробництво 700 тис. од. продукції становлять 4150 тис. грн. 9. На основі вихідних даних визначити показники економічної ефективності с.-г. виробництва по підприємству та визначити рентабельність виробництва. Вихідні дані та розрахунок показників економічної ефективності с.-г. виробництва № п/п Показники СТОВ “Оберіг” ТОВ “Дружба” Вихідні дані: 1. Вартість валової продукції всього, тис. грн. 3129 6535 2. Площа с.-г. угідь, га 1772 4358 3. Середньорічна чисельність працюючих ,осіб 245 932 4. Затрати праці, тис. л.-год. 142 1653 5. Середньорічна вартість основних засобів, тис. грн. 3701,5 12518,6 6. Середньорічна вартість оборотних засобів, тис. грн. 1980,2 9360,1 7. Виробничі витрати, тис. грн. 2673,3 17413,5 8. Чистий прибуток (+), - 2680,7 (збиток) (–) -1194,1 Визначити: 10. Вартість валової продукції: 10.1. а) на 1 га с.-г. угідь, грн. (п.1*1000/п.2) 10.2. б) на 1 л.-год., грн. (п.1/п.4) 10.3. в) на 1 середньорічного працівника, грн. (п.1*1000 / п.3) 10.4. г) на 1 грн. основних засобів, грн. (п.1/п.5) 10.5. д) на 1 грн. виробничих витрат, грн. (п.1/п.7) 11. Чистий прибуток (збиток) 11.1. а) на 1 га с.-г. угідь, грн. (п.8*1000/п.2) 11.2. б) на 1 середньорічного працівника, грн. (п.8*1000/ п.3) 11.3. в) на 1 грн. виробничих витрат, грн. (п.8/п.7) 12. г) на 1 грн. основних засобів, грн. (п.8/п.5) 13. Норма прибутку, % (п.8/п.5*100) Рентабельність основних виробництв, галузей та по підприємству ТОВ “Дружба” № п/п Вид продукції, галузь підприємства Дохід (виручка) від реалізації продукції, тис. грн. Собівартість реалізованої продукції, тис. грн. Валовий прибуток (збиток) від основної діяльності, тис. грн. (дохід від реалізації - собівартість) Рівень рента-бельності, % (валовий прибуток / собівартість реалізації * 100) 1. Зернові та зернобобові 8126,7 6171,2 1.1. в т.ч. озима пшениця 3955,1 2580,4 1.2. ячмінь 2371,3 1834,4 2. Ріпакозимий 615,3 295 3. Цукрові буряки 5973,1 5965,1 4. Інша продукція рослинництва 36 32 5. Разом по рослинництву 14751,1 12463,3 6. Молоко 3382,3 3231,6 7. Жива маса ВРХ 1615,9 2686,8 8. Жива маса свиней 372 350,4 9. Інша продукція тваринництва 35,6 10,4 10. Разом по тваринництву 5405,8 6279,2 12. Реалізація іншої продукції, робіт і послуг 3825,7 2256,8 14. Всього по підприємству 50465,9 44156,6 10. Підприємство виготовляє і продає за рік продукції на 200 тис. грн. Витрати на її виготовлення і продаж становлять 180 тис. грн., у тому числі: змінні витрати – 120 тис.грн., а постійні – 60 тис. грн. Визначити коефіцієнт маржинального прибутку та точку беззбитковості виробництва. 11. Визначити економічну ефективність діяльності фермерського господарства Економічна ефективність діяльності фермерського господарства Показник Рік Звітний рік у % до базисного базисний звітний Вихідні дані Виручка від реалізації продукції, тис. грн 300 380 126,67 Витрати виробництва, тис. грн 280 300 107,14 у т.ч. постійні витрати 90 90 100 Змінні витрати 190 210 110,53 Розрахункові показники Маржинальний дохід, тис. грн. (виручка – змінні витрати) Коефіцієнт маржинального доходу (маржинальний дохід / виручка) Критичний обсяг виробництва (точка беззбитковості), тис. грн. (постійні витрати / коефіцієнт маржинального доходу) 12. Порівняйте рентабельність продукції за три квартали на підставі даних, наведених у таблиці. Вихідні дані для розрахунків Показник Квартал І ІІ ІІІ Кількість виробів, шт. 1750 3620 2430 Ціна одного виробу, тис. грн. 105 120 105 Собівартість одного виробу, тис. грн. 75 83 70
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Задачі: 1. Припустимо, що на підприємстві «Зоря» прибуток більший, ніж на підприємстві «Дружба». Проте економісти оцінюють роботу підприємства «Дружба» як кращу порівняно з підприємством «Зоря». Які можуть бути підстави для такої оцінки? 2. На сільськогосподарському підприємстві норма прибутку помітно зросла. Однак чи обов’язково це свідчить про підвищення рентабельності підприємства, поліпшення ефективності його діяльності? 3. Обсяг реалізованої товарної продукції підприємством становить 170 т. Ціна реалізації 1 кг продукції становить 30 грн. Витрати на виробництво становлять 4 159 009 грн. Розрахувати рентабельність виробничої діяльності. 4. Підприємство виробило 3600 ц товарної продукції. Реалізовано – 3720 ц продукції. Ціна реалізованої продукції за 1 кг – 120,0 грн. Витрати на виробництво – 4 125 300 грн. Обчислити рентабельність діяльності підприємства. 5. Виручка від реалізації продукції – 9 000 225 грн. Витрати на виробництво продукції – 7 500 999 грн. Визначити рентабельність. 6. Якою є рентабельність підприємства, якщо середньорічна вартість його основних засобів – 801 тис. грн., середні залишки нормованих оборотних засобів – 62 тис. грн., балансовий прибуток – 55 тис. грн.? 7. Обчисліть рентабельність сільськогосподарського підприємства, яке випустило продукцію на суму 10 млн. грн., собівартість якої – 9 млн. грн. Основні та оборотні засоби підприємства становлять 4 млн. грн. 8. Визначити беззбитковий обсяг виробництва продукції за такими даними: виробнича потужність підприємства 700 тис. од. продукції, виручка від реалізації всієї продукції 9000 тис. грн., постійні витрати становлять 3200 тис. грн, змінні витрати на виробництво 700 тис. од. продукції становлять 4150 тис. грн. 9. На основі вихідних даних визначити показники економічної ефективності с.-г. виробництва по підприємству та визначити рентабельність виробництва. Вихідні дані та розрахунок показників економічної ефективності с.-г. виробництва № п/п Показники СТОВ “Оберіг” ТОВ “Дружба” Вихідні дані: 1. Вартість валової продукції всього, тис. грн. 3129 6535 2. Площа с.-г. угідь, га 1772 4358 3. Середньорічна чисельність працюючих ,осіб 245 932 4. Затрати праці, тис. л.-год. 142 1653 5. Середньорічна вартість основних засобів, тис. грн. 3701,5 12518,6 6. Середньорічна вартість оборотних засобів, тис. грн. 1980,2 9360,1 7. Виробничі витрати, тис. грн. 2673,3 17413,5 8. Чистий прибуток (+), - 2680,7 (збиток) (–) -1194,1 Визначити: 10. Вартість валової продукції: 10.1. а) на 1 га с.-г. угідь, грн. (п.1*1000/п.2) 10.2. б) на 1 л.-год., грн. (п.1/п.4) 10.3. в) на 1 середньорічного працівника, грн. (п.1*1000 / п.3) 10.4. г) на 1 грн. основних засобів, грн. (п.1/п.5) 10.5. д) на 1 грн. виробничих витрат, грн. (п.1/п.7) 11. Чистий прибуток (збиток) 11.1. а) на 1 га с.-г. угідь, грн. (п.8*1000/п.2) 11.2. б) на 1 середньорічного працівника, грн. (п.8*1000/ п.3) 11.3. в) на 1 грн. виробничих витрат, грн. (п.8/п.7) 12. г) на 1 грн. основних засобів, грн. (п.8/п.5) 13. Норма прибутку, % (п.8/п.5*100) Рентабельність основних виробництв, галузей та по підприємству ТОВ “Дружба” № п/п Вид продукції, галузь підприємства Дохід (виручка) від реалізації продукції, тис. грн. Собівартість реалізованої продукції, тис. грн. Валовий прибуток (збиток) від основної діяльності, тис. грн. (дохід від реалізації - собівартість) Рівень рента-бельності, % (валовий прибуток / собівартість реалізації * 100) 1. Зернові та зернобобові 8126,7 6171,2 1.1. в т.ч. озима пшениця 3955,1 2580,4 1.2. ячмінь 2371,3 1834,4 2. Ріпакозимий 615,3 295 3. Цукрові буряки 5973,1 5965,1 4. Інша продукція рослинництва 36 32 5. Разом по рослинництву 14751,1 12463,3 6. Молоко 3382,3 3231,6 7. Жива маса ВРХ 1615,9 2686,8 8. Жива маса свиней 372 350,4 9. Інша продукція тваринництва 35,6 10,4 10. Разом по тваринництву 5405,8 6279,2 12. Реалізація іншої продукції, робіт і послуг 3825,7 2256,8 14. Всього по підприємству 50465,9 44156,6 10. Підприємство виготовляє і продає за рік продукції на 200 тис. грн. Витрати на її виготовлення і продаж становлять 180 тис. грн., у тому числі: змінні витрати – 120 тис.грн., а постійні – 60 тис. грн. Визначити коефіцієнт маржинального прибутку та точку беззбитковості виробництва. 11. Визначити економічну ефективність діяльності фермерського господарства Економічна ефективність діяльності фермерського господарства Показник Рік Звітний рік у % до базисного базисний звітний Вихідні дані Виручка від реалізації продукції, тис. грн 300 380 126,67 Витрати виробництва, тис. грн 280 300 107,14 у т.ч. постійні витрати 90 90 100 Змінні витрати 190 210 110,53 Розрахункові показники Маржинальний дохід, тис. грн. (виручка – змінні витрати) Коефіцієнт маржинального доходу (маржинальний дохід / виручка) Критичний обсяг виробництва (точка беззбитковості), тис. грн. (постійні витрати / коефіцієнт маржинального доходу) 12. Порівняйте рентабельність продукції за три квартали на підставі даних, наведених у таблиці. Вихідні дані для розрахунків Показник Квартал І ІІ ІІІ Кількість виробів, шт. 1750 3620 2430 Ціна одного виробу, тис. грн. 105 120 105 Собівартість одного виробу, тис. грн. 75 83 70