0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Економіка підприємства (ID:1046558)

Тип роботи: контрольна
Сторінок: 24
Рік виконання: 2024
Вартість: 150
Купити цю роботу
Зміст
Вступ 1.Економічна характеристика діяльності господарюючих суб’єктів. Технологія розробки бізнес-плану 2.Нарахування заробітної плати працівникам за визначеними формами та системами Завдання 1 Провести нарахування заробітної плати за відрядно-преміальною системою згідно з даними які наведено у таблиці 1 відповідно до визначеного варіанту. Тарифна ставка визначає годинний (денний або місячний) розмір оплати праці працівника в залежності від складності виконуваних робіт або його кваліфікації (присвоєного йому тарифного розряду). При розрахунку використовувати тарифні ставки які діють на момент виконання роботи. Провести оподаткування заробітної плати та визначити остаточну суму коштів що отримає працівник. Таблиця 1 Вихідні дані для вирішення завдання 1 Показники Норма часу на виготовлення одиниці продукції 0,33 Тарифний розряд працівника V Умови праці* Н Норма часу, год. 160 Фактичний обсяг випуску, шт. 500 Премія за виконання завдання, % 20 Премія за кожен відсоток перевиконання завдання, % 1,5 Доплати та надбавки, % до тарифного заробітку 12 *групи умов праці: н– нормальні; в – важкі та шкідливі; ов – особливо важкі, особливо шкідливі. При важких та шкідливих умовах праці тарифні ставки збільшуються на 12%, при особливо важких, особливо шкідливих – на 24%. Завдання 2 Нарахувати заробітну плату працівникам закладів освіти, їх робота оцінюється за погодинною формою оплати праці згідно даних які наведено у таблиці 2, відповідно до визначеного варіанту та інформації наведеної у Додатку Б. Також провести оподаткування заробітної плати та визначити остаточну суму коштів які отримає працівник. Таблиця 2 - Вихідні дані для вирішення завдання 2 Показники Тарифний розряд працівника 14 Категорія* П Норма часу, год. 158 Фактично відпрацьовано, год. 100 Доплата за науковий ступінь, % 15 Доплата за вчене звання, % - Стаж роботи, років 18 Доплата за використання у роботі іноземної мови, % до окладу - Премія, згідно з Положенням про преміювання, % до окладу 30 *Категорія: нп – науково-педагогічний працівник; п – педагогічний працівник. 3.Складання кошторису витрат на виробництво Завдання Діяльність новоствореного підприємства характеризується рядом показників які наведено в таблиці 3.1. За наведеними даними скласти фактичний кошторис витрат на виробництво за формою, що наведено в Додатку В та зробити висновки про структуру витрат підприємства та визначити до якого типу воно відноситься. Таблиця 3.1 Вихідні дані для складання кошторису Показники Обсяг виробництва і-го виду, тис.шт. 10 Ціна одиниці, грн. 450 Змінні витрати на од., грн. 315 Постійні витрати на одиницю, грн. 10% від змінних витрат Вартість основних засобів, тис.грн. 550 Залишки оборотних коштів, тис.грн. 170 Витрати підприємства, тис.грн., в т.ч. - матеріальні - оплата праці 160 170 Єдиний соціальний внесок Ставки згідно з діючим законодавством Амортизація, норма % 17 Доход від реалізації майна, тис.грн. 12 Відсотки сплачені за кредит, тис.грн. 11 Податки, що сплачуються з прибутку, середня ставка, % 27 Відсоток за строковими депозитами, % 14 Витрати на роботи та послуги, що не входять до виробничої собівартості 95 Зміна залишків витрат майбутніх періодів +37 Зміна залишків резерві майбутніх періодів +34 Зміна собівартості залишків незавершеного виробництва +25 Зміна собівартості залишків нереалізованої продукції +130 4.Визначення ефективності діяльності господарюючого суб’єкта Завдання – визначити критичний обсяг виробництва аналітично і графічно; – розрахувати рентабельність продукції, рентабельність виробництва, рентабельність капіталу; часткові показники ефективності. Завдання виконується на основі попередніх розрахунків отриманих при виконанні другого та третього розділів роботи та оформляється у вигляді таблиці приклад якої наведено в Додатку Г. Висновки Список використаних джерел
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Вступ 1.Економічна характеристика діяльності господарюючих суб’єктів. Технологія розробки бізнес-плану 2.Нарахування заробітної плати працівникам за визначеними формами та системами Завдання 1 Провести нарахування заробітної плати за відрядно-преміальною системою згідно з даними які наведено у таблиці 1 відповідно до визначеного варіанту. Тарифна ставка визначає годинний (денний або місячний) розмір оплати праці працівника в залежності від складності виконуваних робіт або його кваліфікації (присвоєного йому тарифного розряду). При розрахунку використовувати тарифні ставки які діють на момент виконання роботи. Провести оподаткування заробітної плати та визначити остаточну суму коштів що отримає працівник. Таблиця 1 Вихідні дані для вирішення завдання 1 Показники Норма часу на виготовлення одиниці продукції 0,33 Тарифний розряд працівника V Умови праці* Н Норма часу, год. 160 Фактичний обсяг випуску, шт. 500 Премія за виконання завдання, % 20 Премія за кожен відсоток перевиконання завдання, % 1,5 Доплати та надбавки, % до тарифного заробітку 12 *групи умов праці: н– нормальні; в – важкі та шкідливі; ов – особливо важкі, особливо шкідливі. При важких та шкідливих умовах праці тарифні ставки збільшуються на 12%, при особливо важких, особливо шкідливих – на 24%. Завдання 2 Нарахувати заробітну плату працівникам закладів освіти, їх робота оцінюється за погодинною формою оплати праці згідно даних які наведено у таблиці 2, відповідно до визначеного варіанту та інформації наведеної у Додатку Б. Також провести оподаткування заробітної плати та визначити остаточну суму коштів які отримає працівник. Таблиця 2 - Вихідні дані для вирішення завдання 2 Показники Тарифний розряд працівника 14 Категорія* П Норма часу, год. 158 Фактично відпрацьовано, год. 100 Доплата за науковий ступінь, % 15 Доплата за вчене звання, % - Стаж роботи, років 18 Доплата за використання у роботі іноземної мови, % до окладу - Премія, згідно з Положенням про преміювання, % до окладу 30 *Категорія: нп – науково-педагогічний працівник; п – педагогічний працівник. 3.Складання кошторису витрат на виробництво Завдання Діяльність новоствореного підприємства характеризується рядом показників які наведено в таблиці 3.1. За наведеними даними скласти фактичний кошторис витрат на виробництво за формою, що наведено в Додатку В та зробити висновки про структуру витрат підприємства та визначити до якого типу воно відноситься. Таблиця 3.1 Вихідні дані для складання кошторису Показники Обсяг виробництва і-го виду, тис.шт. 10 Ціна одиниці, грн. 450 Змінні витрати на од., грн. 315 Постійні витрати на одиницю, грн. 10% від змінних витрат Вартість основних засобів, тис.грн. 550 Залишки оборотних коштів, тис.грн. 170 Витрати підприємства, тис.грн., в т.ч. - матеріальні - оплата праці 160 170 Єдиний соціальний внесок Ставки згідно з діючим законодавством Амортизація, норма % 17 Доход від реалізації майна, тис.грн. 12 Відсотки сплачені за кредит, тис.грн. 11 Податки, що сплачуються з прибутку, середня ставка, % 27 Відсоток за строковими депозитами, % 14 Витрати на роботи та послуги, що не входять до виробничої собівартості 95 Зміна залишків витрат майбутніх періодів +37 Зміна залишків резерві майбутніх періодів +34 Зміна собівартості залишків незавершеного виробництва +25 Зміна собівартості залишків нереалізованої продукції +130 4.Визначення ефективності діяльності господарюючого суб’єкта Завдання – визначити критичний обсяг виробництва аналітично і графічно; – розрахувати рентабельність продукції, рентабельність виробництва, рентабельність капіталу; часткові показники ефективності. Завдання виконується на основі попередніх розрахунків отриманих при виконанні другого та третього розділів роботи та оформляється у вигляді таблиці приклад якої наведено в Додатку Г. Висновки Список використаних джерел