Класифікация, порядок визнання та облік прямих витрат на виробництво продукції ВАТ Київхліб (ID:1125235)
Зміст
ЗМІСТ
Вступ …………………………………………………………………..……..3
1. Сутність, класифікація та порядок визнання прямих витрат ……….…..5
2. Облік прямих матеріальних витрат на виробництво …………………...12
3. Облік прямих витрат на оплату праці робітників основного
виробництва …………………………………………………………....……..16
4. Відображення інформації про прямі витрати на виробництво продукції у регістрах та у фінансовій звітності підприємства ………………………….21
Висновки ……………………………………………………………………...34
Список використаних джерел ……………………………………………….36
Додатки ……………………………………………………………………….40
Зразок роботи
ВСТУП
Витрати безпосередньо впливають на ефективність результатів господарської діяльності будь-якого підприємства, використання матеріальних, трудових і фінансових ресурсів. Управління витратами слід розглядати як один із провідних напрямів економічної політики підприємства. Передумовою прийняття своєчасного і ефективного управлінського рішення є інформаційна система, яка базується на раціональній системі обліку витрат. Формування такої системи безпосередньо пов’язано з оптимізацією методів та організації обліку витрат на виробництво із врахуванням технологічних та економічних особливостей кожного окремого підприємства, галузі.
Одним із реальних шляхів виходу нашого суспільства із кризисного стану, оновлення не лише економічної, але і соціальної сфери життя є радикальна реформа господарського механізму. У зв'язку з цим доцільно підкреслити, що для економіки, яка стала на шлях розвитку здорових ринкових стосунків, відповідних існуючим в розвинутих країнах, і в якій кардинально змінюються форми і методи господарювання, актуальною проблемою стає оптимізація виробничих процесів і, зокрема, вдосконалення процесу управління поточними витратами.
У теперішній час умови діяльності виробничих підприємств істотно змінилися. Зростання конкуренції різко підвищило вимоги до ефективності управління ними. При цьому оптимальна величина поточних витрат має забезпечувати підприємству одержання достатньої суми прибутку, яка б забезпечила умови для його подальшого розвитку, задоволення соціальних запитів працівників. З одного боку, зменшення витрат підвищує економічну ефективність діяльності виробничого підприємства, але з іншого це може призвести до погіршення якості товарів та послуг, що викликає зниження конкурентоспроможності підприємства і скоротить обслуговуваний сектор споживчого ринку. Усе це потребує подальшого вдосконалення механізму управління поточними витратами на рівні виробничого підприємства, чим і обумовлюється актуальність обраної теми.
Мета курсової роботи - обґрунтування науково-методичних і практичних рекомендацій щодо вдосконалення механізму управління прямими витратами на виробництво продукції.
Для досягнення поставленої мети в рамках дослідження сформульовано і вирішено наступні наукові завдання, які визначили логіку та структуру курсової роботи:
завдання і принципи обліку витрат на виробництво;
облік матеріальних витрат ;
методи обліку затрат на виробництво;
Предметом дослідження виступають теоретичні положення, методи та методичні підходи щодо формування механізму управління прямими витратами на підприємстві.
Об’єктом дослідження є процес управління прямими витратами на виробництво продукції на базі ВАТ "Київхліб"
Практичні результати дослідження. В курсовій роботі розглянуто: економічну сутність прямих витрат, їх класифікацію, порядок визнання та оцінку. Досліджено особливості обліку прямих витрат, їх документального оформлення; порядок розкриття облікової інформації у фінансовій звітності підприємства.
Інші роботи з даної категорії: