0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Персонал підприємства: характеристика, склад і структура, показники руху та використання персоналу підприємства (ID:174647)

Тип роботи: реферат
Сторінок: 15
Рік виконання: 2015
Вартість: 150
Купити цю роботу
Зміст
ВСТУП 1. Характеристика, склад і структура персоналу. 2. Визначення основних показників руху персоналу за звітний період. ВИСНОВКИ СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
До облікового складу входять усі категорії постійних, сезон¬них і тимчасових працівників підприємства, прийнятих на робо¬ту на п'ять днів і більше (а по основній діяльності підприємства — на один день і більше) починаючи з дня їх зарахування^До списків включаються як фактично працюючі на дану дату пра¬цівники, так і ті, що відсутні на роботі з різних причин. Звіль¬нені з роботи працівники не входять до списків починаючи з дня їх звільнення. Не входять до облікової чисельності і належать до праців¬ників необлікового складу зовнішні сумісники, особи, залучені для разових і спеціальних робіт, ті, що працюють на підставі договорів цивільно-правового характеру, а також направлені на навчання з відривом від виробництва та ін. Облікова чисельність персоналу щоденно враховується в табельних записах, де відзначаються і присутні на роботі, і відсутні з різних причин працівники. (Таким чином, облікова чисельність являє собою суму виходів та невиходів на роботу працівників підприємства в конкретний день. Облікову чисельність персоналу враховують не лише на конкретну дату, а й як середній показник за певний період — місяць, квартал, рік. Середньооблікова чисельність персоналу за місяць — це сума виходів та невиходів на роботу за всі дні місяця, поділена на календарну кількість днів періоду. При цьому показники за вихідні й святкові дні прирівнюються до показників попередніх робочих днів. Середньооблікова чисель¬ність працівників за квартал визначається додаванням середньооблікової чисельності за три місяці кварталу і діленням суми на три. Середньооблікова чисельність працівників з початку року до звітного місяця включно визначається додаванням середньооблікової чисельності за всі місяці періоду і діленням суми на кількість календарних місяців з початку року. Оскільки не всі працівники з різних причин у конкретний день бувають на робочому місці, справжню чисельність персо¬налу характеризує його явочна кількість, яка показує, скільки працівників з числа облікового складу реально з'явилися на роботу. Чисельність фактично працюючих показує кількість персо¬налу, що не лише з'явився, а й реально приступив до роботи. Різниця між явочною кількістю працюючих і фактичною показує чисельність працівників, що перебувала в цілоденному простої. Залежно від характеру виконуваних функцій, персонал підприємства поділяється на такі категорії: робітники, керівники, спеціалісти, службовці, охорона та учні. Керівники – це працівники, що займають керівні посади на підприємствах та їхніх структурних підрозділах, а також їхні заступники. Службовці – це працівники, що виконують суто технічну роботу і займаються діловодством, обліком, контролем, господарським та технічним обслуговуванням, зокрема: діловоди, обліковці, секретарі-друкарки, креслярі, стенографісти, касири тощо. До складу охорони входять працівники сторожової і пожежної служби. Учнями вважаються особи, що проходять професійну підготовку на підприємстві за системою бригадного та індивідуального навчання. Робітники – це категорія персоналу, яка безпосередньо зайнята у процесі створення матеріальних цінностей, виконання робіт та надання послуг. До робітників належать також двірники, прибиральниці, охоронці, кур’єри, гардеробники [7, с.82-83].