0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Консультаційний проект (ID:26328)

Тип роботи: контрольна
Сторінок: 66
Рік виконання: 2008
Вартість: 50
Купити цю роботу
Зміст
Вступ 1. Організаційно - економічна характеристика підприємства 2. Інформаційні системи як інструмент підвищення ефективності управління реальними інвестиціями 3. Обґрунтування варіанту вибору підприємницького проекту Висновки Список використаної літератури Інвестиції – це складне поняття, що інтегрує в собі різні економічні процеси, які впливають на виробництво, розподіл, обмін та споживання національного продукту, тобто вони є фундаментальною основою суспільного відтворення. Для аналізу ефективності інвестиційної діяльності підприємства було вибрано обєкт дослідження - ТОВ „Меркурій”. Предметом діяльності Товариства є: виготовлення льодяникової карамелі ТМ „Рокс”; оптова, дрібнооптова, роздрібна торгівля; торгівельно-закупівельна діяльність. Аналіз показав, що вартість майна підприємства збільшилась на 3271,7 тис.грн. або 114,22% в 2006 році і на 1615,6 тис.грн. або 26,33% в 2007 році. Сума оборотних активів зросла в 2006 році на 1658,1 тис.грн. або 110,96% і на 941,8 тис.грн. або 29,88% в 2007 році, необоротних – на 1613,6 тис.грн. або 117,78% в 2006 році і на 673,8 тис.грн. або 22,58% в 2007 році. Сума власного капіталу виросла в даному періоді на 3874,7 тис.грн. або 259,56%, в 2007 році – на 1219 тис.грн. або 22,71%, залученого – знизилась в 2006 році на 603 тис.грн. або 43,97% та зросла в 2007 році на 396,6 тис.грн. або 51,61%. Виручка від реалізації продукції (без ПДВ) зросла в 2006 році на 149 тис.грн. або 4,04% і на 12,2 тис.грн. або 0,32% в 2007 році. Собівартість реалізованої продукції знизилась в 2006 році на 483,5 тис.грн. або 14,96% і виросла в 2007 році на 268,7 тис.грн. або 9,78%. Сума валового прибутку підвищилась в 2006 році на 376,2 тис.грн. або 81,08% і в 2007 році зросла на 256,5 тис.грн. або 30,53%, чистого прибутку – збільшилась в 2006 році на 135,9 тис.грн. або 485,36% і на 8,1 тис.грн. або 4,94% в 2007 році Чисельність працівників знизилась в 2006 році на 42 особи або 13,5% і виросла в 2007 році на 11 осіб або 4,09%. Продуктивність праці зросла в 2006 році порівняно із попереднім на 5,85 тис.грн. або 69,31% і знизилась в 2007 році на 0,52 тис.грн. або 3,64%. Сума фонду оплати праці знизилась на 134,58 тис.грн. або 6,35% в 2006 році і виросла в 2007 році на 403,7 тис.грн. або 20,34%. Середньомісячна сума заробітної плати змінювалась в залежності від зростання мінімальної суми заробітної плати і в 2006 році збільшення склало 47 грн. або 8,27%, в 2007 році збільшення склало 96 грн. або 15,61%. В цілому аналіз фінансового стану і інвестиційної привабливості свідчить про стійке становище підприємства і можливість вкладати кошти в його розвиток. В роботі подано аналіз шляхів покращення роботи підприємства: впровадження автоматизованих технологій та проекту відкриття цеху з виробництва кондитерських виробів. Для виготовлення продукції потрібне було таке обладнання: - Механізована потокова лінія виробництва сухарного печива; - Механізована потокова лінія виробництва затяжного печива; - Механізована потокова лінія виробництва здобного печива; - Печі. Фінансування проекту передбачається здійснювати з рахунок двох основних джерел: - Власних засобів товариства на суму 145700 грн. - Кредитних ресурсів на суму 80 тис.грн Одержання кредиту планується здійснити одним платежем на початку другого кварталу 2009 року. При цьому планується повне погашення кредиту і відсотків по його обслуговуванню на початку 2-го кварталу 2010 року. Гарантом виконання боргових зобов'язань стане майно товариства, та бездоганна його репутація в бізнесі Інвестиції на придбання обладнання, запуск виробництва, матеріалів згідно виконаних розрахунків, будуть повернуті інвесторові з виплатою 18 % річних. Рентабельність проекту = чистий прибуток за рік / сукупні витрати за рік Рентабельність проекту = 424662/(1144541+373588) = 28%. Строк окупності проекту = (вартість проекту/чистий прибуток за рік) * 12 міс Строк окупності проекту = 225700/424662*12 = 6,4 міс Здійснення даного проекту передбачає певні ризики і проблеми, а саме - непередбачене зменшення ринкового попиту знижує обсяг збуту - зниження ціни конкурентами відповідно знижує ціну на продукцію нашого підприємства - можливість виникнення скороченої прибутковості, тобто рівень інфляції і ціни не відповідають швидкому зростанню витрат. Проте поряд з негативними сторонами існують також і позитивні події, які можуть вплинути на заплановане здійснення проекту : - зниження оптових цін на сировину через велику пропозицію. - збільшення попиту на продукцію - зменшення накладних витрат Перелік графічного матеріалу Таблиця 1 Основні техніко – економічні показники діяльності підприємства Таблиця 2. Динаміка спискової чисельності персоналу ТОВ «Меркурій», 2003-2007 рр. Таблиця 3. Аналіз виконання плану з продуктивності праці ТОВ «Меркурій», 2006 – 2007 рр. Таблиця 4 Показники руху кадрів ТОВ «Меркурій» Таблиця 5 Аналіз співвідношення темпів зростання продуктивності праці та середньої оплати праці на ТОВ «Меркурій» Таблиця 6. Аналіз показників праці ТОВ «Меркурій» Таблиця 7. Розрахунок базисних і ланцюгових темпів росту. Таблиця 8. Аналіз плану по випуску товарної продукції. Таблиця 9. Розрахунок виконання плану за асортиментом. Таблиця 10. Аналіз виконання плану реалізації продукції. Таблиця 11 Оцінка динаміки і структури активу балансу підприємства Таблиця 12 Оцінка динаміки і структури пасиву балансу підприємства Таблиця 13 Динаміка коефіцієнтів ліквідності Таблиця 14 Динаміка показників фінансової стійкості в 2005 – 2007 рр. Таблиця 15 Показники рентабельності підприємства Таблиця 17 Чисельність працівників Таблиця 18 Асортимент виробів Таблиця 19 Річний бюджет маркетингу Таблиця 20 Вміст основних харчових добавок, грам на 100 грам продукту Таблиця 21 Ємність ринку для кожного із видів печива Таблиця 22 Вартість проекту Таблиця 23 Аналіз прямих і непрямих витрат Таблиця 24 Звіт про планові доходи і витрати Таблиця 25 Розрахунок точки самоокупності
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову