0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Звіт з практики (ID:26338)

Тип роботи: контрольна
Сторінок: 83
Рік виконання: 2008
Вартість: 55
Купити цю роботу
Зміст
Вступ Розділ 1. Ознайомлення з видами і формами підприємницької діяльності фірми (підприємства) 2. Визначення моделі підприємництва фірми 3. Вивчення організаційно – правової форми, типу та елементів механізму функціонування підприємства Розділ 4. Оцінка техніко – організаційного та економічного рівня підприємства 5. Оцінка загальної (базової) підприємницької стратегії розвитку фірми та її функціональних стратегій 6. Аналіз динаміки, структури, джерел формування підприємницького капіталу фірми 7. Ознайомлення з системою планування підприємницької діяльності підприємства 8. Вивчення договірних і партнерських звязків на підприємстві, напрямків і форм співробітництва 9. Оцінка підприємницького потенціалу і рівня його використання 10. Оцінка ризиків підприємницької діяльності фірми Розділ 11. Обгрунтування способів поліпшення ефективності підприємницької діяльності Висновок Список використаної літератури Об'єктом дослідження є підприємство харчової промисловості ЗАТ "Черкаське пиво". ЗАТ „Черкаське пиво" займається виробництвом пива 7 найменувань, рецептура яких розроблена спеціалістами самого підприємства; 12 видів безалкогольних напоїв, що виготовляються із концентратів по технології компанії „Вільд", ФРН; а також квасу хлібного та столової води. В таблиці 1 показано асортимент та основні якості пивної продукції ЗАТ "Черкаське пиво", який представлений традиційними зразками. Виробництво з кожним роком зменшувався. Відносно собівартість всієї продукції, спостерігаємо її зменшення, що пов’язано із зменшенням обсягів виробництва. При цьому відбувається зростання собівартості одиниці продукції, що пов'язано з ростом величини матеріальних витрат. Спостерігається зменшення чисельності працівників з кожним роком. Характерним є зменшення продуктивності використання робочого часу протягом звітного року на 35%, що є негативною тенденцією. Щодо прибутків, то вони присутні. Для ЗАТ "Черкаське пиво" характерний чистий прибуток в 2005 році - 341,3 тис.грн, зріс порівняно 2004 роком на 117,1тис.грн. Тобто чинники, що зменшують балансовий прибуток по сумі були перекриті дією збільшуючих факторів, що в результаті й обумовило ріст прибутку в звітному році в порівнянні з попереднім. Дані формування прибутку наведено в таблиці 3. Таке зростання прибутку пов'язане, насамперед, із значним зростанням цін на продукцію. Важливе значення при порівняльному аналізі й оцінці конкурентоспроможності підприємства мають показники рентабельності продукції. Як видно з таблиць, всі показники рентабельності продукції низькі, однак спостерігається тенденція до їх зростання. За звітний період майно підприємства збільшилося на 74,6%. Дане збільшення відбулося в основному за рахунок збільшення в оборотних активах майже по всім статгям. В цілому можна відмітити, що всі показники рентабельності вкладів підприємства знаходяться на низькому рівні, що вказує на недостатньо ефективне вкладення засобів на ЗАТ "Черкаське пиво", однак позитивним є тенденція до зростання окремих показників. Слід відзначити за звітний період підприємство не тільки не змогло зменшити залишки готової продукції на складах, але і за рахунок перевищення темпів росту випуску продукції над темпами реалізації, відбулося їхнє збільшення майже в 2 рази. Негативним моментом є те, що підприємство при значній величині запасів, не може реалізовувати свою продукцію на далекі відстані через малий термін придатності продукту, всього 30 діб. В той час як термін стійкості продукції таких конкурентів як АТ "Оболонь", ЗАТ "Сармат" складає не менше 60 діб. Оскільки підприємство працює в основному на обласному рівні основним конкурентом слід вважати підприємства-виробники м.Черкас та області. Як свідчать проведені дослідження, питома вага виробництва ЗАТ „Черкаське пиво" перевищує 50% загального обсягу по області. Проте підприємство має значний потенціал до зростання і захоплення нових ринкових позицій. Тобто діяльність підприємства має спрямовуватись на зміцнення позицій в конкурентній боротьбі і потенціалу поточних напрямів діяльності. Важливою характеристикою є фінансова стійкість підприємства. В таблиці 6 наведено узагальнені показники фінансового аналізу. Аналіз розрахованих коефіцієнтів дає змогу стверджувати, що фінансовий стан підприємства в цілому є стійким та дозволяє підприємству здійснювати безперервну діяльність в майбутньому. Метою запропонованого проекту є обгрунтування енергоресурсів на кожній пляшці 0,5л у розмірі 0,05 грн.. Для оцінки ефективності проекту та доцільності інвестування грошових коштів в реалізацію проекту розрахуємо показники дисконтування грошових потоків (таблиця 7). Як видно з розрахунків ГП складають 54,85тис.грн, отже проект є ефективним і може розглядатися питання про його прийняття. Індекс рентабельності проекту 57%. Термін окупності 3,35 роки. ВНД проекту становить 42%. Розраховані показники свідчать про те, що при ставці дисконтування 17% проект впровадження у виробництво мембранного фільтра є більш прибутковим Таким чином рішення про заміну обладнання повинне бути прийняте на користь мембранного фільтра. Завдяки системі мембранного фільтрування, термін стійкості пива зріс з 30 до 60 діб, усунуто недореалізацію через закінчення терміну придатності пива, що сприяє збуту продукції в значно віддалених регіонах. Зменшились випадки потрапляння сторонніх предметів та повернення з торгівлі. Окрім цього, завдяки фільтрації за принципом Сrossflow значно спростивсь ланцюг виробництва, оскільки використовується "холодна пастеризація", яка зберігає справжній смак пива. Перелік графічного матеріілу Таблиця 1. Розподіл статутного фонду згідно реєстру акціонерів Таблиця 2 Аналіз основних стратегій розвитку підприємства ЗАТ «Черкаське пиво» Рис. 1 Організаційна структура підприємства Рис. 2. Виробнича структура ЗАТ „Черкаське пиво” Таблиця 3. Організаційно-економічна характеристика підприємства Таблиця 4 Оцінка майна (засобів) підприємства, тис. грн. Таблиця 5. Показники оборотності оборотних коштів за 2006-2007роки Рис. 2. Динаміка обороту оборотних коштів за 2006-2007 рр. Таблиця 6 Власні і залучені засоби ЗАТ "Черкаське пиво" за 2006 - 2007 рр. Таблиця 7 Показники рентабельності вкладу, % Таблиця 8. Аналіз складу і структури кредиторської заборгованості Таблиця 9. Порівняльний аналіз дебіторської і кредиторської заборгованості на кінець року, тис.грн. Таблиця 10. Витрати на виробництво продукції, тис. грн. Таблиця 11. Аналіз матеріальних витрат на 1 грн.ТП Таблиця 12. Аналіз випуску та реалізації продукції Таблиця 13. Аналіз прибутку звітного року, тис.грн. Таблиця 14 Показники рентабельності продукції ЗАТ "Черкаське пиво" Таблиця 15. Визначення типу фінансового стану, тис. грн. Таблиця 16. Показники забезпеченості запасів і витрат джерелами формування на підприємстві Таблиця 17 Узагальнюючі показники фінансового аналізу Таблиця 18 Аналіз впливу факторів зовнішнього середовища непрямого впливу Таблиця 19. Маркетингові рішення щодо стратегії інтенсивного росту Таблиця 20. SWOT- аналіз діяльності підприємства Таблиця 21 Річний план ЗАТ "Черкаське пиво" Рис. 3 Структура основних конкурентів присутніх на пивному ринку Таблиця 22. Обсяг виробництва пивзаводами області Рис. 4 Концентрація споживачів продукції (за областями) Рис. 5 Питома вага витрат на сировину за 1-ше півріччя 2007 р. Таблиця 23. Розрахунок показників виробничо-технологічного потенціалу Рис. 6 Динаміка виробничо-технологічного потенціалу Таблиця 24 Розрахунок складових трудового потенціалу Рис. 7. Динаміка виробничо-технологічного потенціалу Таблиця 25. Розрахунок економічного потенціалу підприємств Таблиця 26 Розрахунок потенціалу підприємств Рис. 8 Графічне зображення підприємницького потенціалу та його складових Таблиця 27 Види ризиків і причини їх виникнення ЗАТ „Черкаське пиво” Рисунок 9. Ланцюг виробництва пива Таблиця 28 Економія на витратних фільтраційних матеріалах та використанні відходів Таблиця 29 Розрахунок грошових потоків за роками проекту, тис. грн. Таблиця 30 Розрахунок дисконтованих грошових потоків Таблиця 31 Розрахункова таблиця для визначення ВНД проекту Таблиця 32 Структура змінних витрат, тис.грн. Таблиця 33 Зміна вартості паливно-енергетичних ресурсів після встановлення лічильника Таблиця 34 Калькуляція собівартості до проведення заходів Таблиця 35 Калькуляція собівартості після проведення заходів Таблиця 36 Розрахунок грошових потоків за роками проекту, тис. грн. Таблиця 37 Розрахунок дисконтованих грошових потоків Таблиця 38 Розрахункова таблиця для визначення ВНД проекту Таблиця 39. Імовірні ризики й практичні заходи для зменшення їхнього впливу на виробництво
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову