0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Оцінка витрат виробництва сільськогосподарського підприємства (ID:28587)

Тип роботи: контрольна
Сторінок: 37
Рік виконання: 2011
Вартість: 35
Купити цю роботу
Зміст
1. Організаційно – економічна характеристика ВАТ «Безбородьківська АВКФ» 2. Оцінка показників фінансового стану підприємства 3. Оцінка витрат на виробництво продукції за їх складовими елементами 4. Аналіз витрат на виробництво одиниці продукції та на 1 гривню товарної продукції 5. Напрямки скорочення витрат виробників сільськогосподарської продукції ВИСНОВКИ СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ДОДАТКИ ВАТ «Безбородьківська АВКФ» засноване вiдповiдно до рiшення регiонального вiддiлення Фонду державного майна України та Постанови Кабiнету Мiнiстрiв україни вiд 07.12.1992 року «Про затвердження порядку перетворення в процесi приватизацiї державних пiдприємств у вiдкритi акцiонернi товариства». Дане підприємство займається рослинництвом та тваринництвом. Галузь рослинництва характеризується, для даного підприємства, вирощуванням зернових та зернобобових. З них переважають такі культури: пшениця озима, кукурудза на зерно, насіння соняшника, цукрові буряки (фабричні), овочі відкритого ґрунту, плоди (зерняткові, кісточкові), кормові коренеплоди і баштанні кормові, силосування. Також спеціалізується на вирощуванні великої рогатої худоби на м’ясо та на одержання молока для продажу. Аналіз основних економічних і фінансових показників діяльності підприємства показав, що результативність його роботи зростає, підприємство має стійкий фінансовий стан, є ліквідним і рентабельним. Найбільшу питому вагу в структурі витрат продукції займають матеріальні витрати – 70,88% в 2008 році, 56,13% в 2009 році і 65,97% в 2010 році році. Інші витрати займають в питомій вазі 7,06% в 2008 році, 19,86% в 2009 році і 12,61% в 2010 році; витрати на оплату праці – 19,02% в 2008 році, 17,24% в 2009 році і 16,07% в 2010 році, далі йдуть відрахування на соціальні зсходи – 3,02% в 2008 році, 4,53% в 2009 році і 5,34% в 2010 році, амортизаційні відрахування – 0,02% в 2008 році, 2,25% в 2009 році і 0,02% в 2010 році. В питомій вазі собівартості пшениці 63,87% займають матеріальні витрати, в тому числі на насіння та посадковий матеріал – 8,06%, мінеральні добрива – 3,21%, нафтопродукти – 10,84%, оплата послуг сторонніх організацій відсутня, решта матеіральних витрат – 10,76%, прямі витрати на оплату праці – 19,38%, інші прямі витрати – 17,11%, відрахування на соціальні заходи – 5,75%, решта прямих витрат – 11,36%. Наближено така ж ситуація і із рештою видів продукції – по житу, кукурудзі, ячміню, соняшнику, сої, ріпаку. Прямі матеріальні витрати в тваринництві займають близько 76-78% в 2010 році, в тому числі корми – 58-59%, нафтопродукти – 8-9%, решта матеріальних витрат – 8-11%, прямі витрати на оплату праці займають 15-16%, інші прямі витрати – 5-8%, відрахування на соціальні заходи – 5-6% та решта прямих витрат – 0,73-2,4%. В цілому зі збільшенням обсягів виробництва збільшується і собівартість, але грамотна робота керівництва дозволила при збільшенні обсягів виробництва знизити витрати на одиницю продукції. Можемо говорити про те, що такий якісний показник, як витрати на 1 гривню реалізованої продукції має поступову тенденцію до зниження на 0,03 грн. в 2009 році і зниження на 0,02 в 2010 році. Аналіз собівартості продукції показав, що витрати на виробництво продукції на протязі років збільшуються, що пов’язано зі збільшенням обсягів виробництва, і хоча аналіз витрат в цілому показав економне використання ресурсів, з проведеного аналізу видно, що сума резервів зниження собівартості є досить значною. Перелік графічного і табличного матеріалу: Таблиця 1 Основні економічні показники діяльності підприємства Таблиця 2 Оцінка показників ліквідності підприємства Таблиця 3 Оцінка показників фінансової стійкості підприємства Таблиця 4 Аналіз структури витрат на виробництво по елементах Рис. 1 Структура собівартості виробленої продукції в 2010 році Рис. 2 Динаміка елементів витрат на виробництво продукції Таблиця 5 Розрахунок впливу використання матеріалів на обсяг товарної продукції Таблиця 6 Аналіз матеріальних витрат Таблиця 7 Аналіз фонду оплати праці Таблиця 8 Аналіз фонду оплати праці робітників і середньорічної оплати праці Рис.3 Співвідношення середньорічної оплати праці і продуктивності праці в 2008 – 2010 рр. Таблиця 9 Аналіз витрат на обслуговування виробництва Таблиця 10 Аналіз витрат на виробництво продукції рослинництва Таблиця 11 Аналіз витрат на виробництво продукції тваринництва Таблиця 12 Структура виробничої собівартості продукції рослинництва за видами в 2010 році (тис.грн.) Таблиця 13 Структура виробничої собівартості продукції тваринництва за видами в 2010 році Таблиця 14 Аналіз витрат на 1 гривню товарної продукції
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову