0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Резерви та шляхи зниження собівартості виробництва продукції (ID:301330)

Тип роботи: курсова
Сторінок: 46
Рік виконання: 2015
Вартість: 400
Купити цю роботу
Зміст
ЗМІСТ ВСТУП 3 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНІ АСПЕКТИ СОБІВАРОСТІ ВИРОБНИЦТВА СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ 5 1.1. Поняття собівартості, її види та особливості формування 5 1.2. Зв'язок ефективності виробництва із собівартістю продукції 10 1.3. Вплив зниження собівартості сільськогосподарської продукції на прибуток 12 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ДОСЯГНУТОГО РІВНЯ СОБІВАРТОСТІ ПРОДУКЦІЇ 15 2.1. Організаційно-економічна характеристика підприємства 15 2.2. Аналіз складу і структури витрат на виробництво продукції 22 2.3. Факторний аналіз собівартості виробництва продукції 25 РОЗДІЛ 3. РЕЗЕРВИ ТА ШЛЯХ ЗНИЖЕННЯ СОБІВАРТОСТІ ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКЦІЇ 29 3.1. Удосконалення технології виробництва сільськогосподарської продукції та резерв зниження її собівартості 29 3.2. Оптимізація розміру виробничих витрат 34 3.3. Поліпшення якості сільськогосподарської продукції 38 ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ 43 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 45 ДОДАТКИ
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ Дана курсова робота показує важливість та необхідність впровадження аналізу собівартості у діяльності сільськогосподарського підприємства. Сучасний стан аналізу є достатньо розробленою, у теоретичному плані, наукою. Актуальність теми полягає в тому, що діяльність нових господарських формувань диктує необхідність підвищення обсягів виробництва продукції, зокрема, зменшення витрат, збільшення обсягів виходу продукції і визначення та зниження собівартості продукції. Аналіз підприємства показав, що СВК «Трубайцівський» повністю забезпечено землею і за своїми розмірами повністю сприяє розвитку виробничої діяльності усіх галузей сільськогосподарського виробництва. Розташовано у сприятливій зоні для застосування механізації. Загальна земельна площа у 2012 році становила 1355 га. На підприємстві спостерігається середній рівень спеціалізації. Воно спеціалізується вирощуванні зернових та зернобобових, соняшнику та на виробництві молока. Але в господарстві вирощуються і інші культури , вирощується ВРХ на відгодівлю, свині, які приносять прибуток підприємству і воно на сьогоднішній день є рентабельним. Згідно з даних, СВК «Трубайцівський» є стабільним господарством і істотних змін у ньому не спостерігається. Згідно аналізу можна сказати, що: – виробництво валової продукції зросло на 175,72 тис. грн. у 2014 р. порівняно з2012 р. і становило 5022,62 тис. грн.; – виручка від реалізації продукції зросла на 540 тис. грн. і становить 5790 тис. грн.; – чистий прибуток знизився на 521 тис. грн. і склав 169 тис. грн.; – рівень рентабельності становить 3,03 % – відбулося зростання витрат; – згідно із факторним аналізам, на собівартість впливають виробничі витрати та урожайність (продуктивність). Провівши аналіз, я дійшла висновку, що для зниження собівартості необхідно: 1. для удосконалення технології виробництва сільськогосподарської продукції, я пропоную застосувати покращену технологію вирощування сільськогосподарських культур та інтенсифікацію, яка допоможе підприємству підвищити урожайність, щодо тваринництва, то при використанні більш продуктивних порід корів, можна збільшити виробництво молока; 2. при оптимізації витрат, можна досягнути зростання чистого доходу шляхом більш правильного застосування витрат. 3. оскільки якість продукції відіграє важливу роль у виробництві і реалізації сільськогосподарської продукції, то підприємству необхідно її поліпшувати. Це допоможе збільшити попит на продукцію. Підвищення якості продукції можна досягти шляхом поліпшення земельних угідь на основі комплексу меліоративних заходів, збільшення норм внесення добрив і доведення їх до оптимального рівня; своєчасному застосуванні засобів захисту рослин; комплексній механізації всіх галузей рослинництва з метою забезпечення своєчасного і високоякісного виконання комплексу робіт; впровадженні високоврожайних районованих сортів сільсько­господарських культур, які б відповідали інтенсивним методам їх вирощування запобіганні втратам на всіх етапах проходження сільськогосподарської продукції. Щодо тваринництва, то підвищення якості можна досягти через поліпшення породно-племінних характеристик тварин; забезпечення збалансованої годівлі; зміцнення матеріально-технічної бази галузі (типові приміщення укомплектовані необхідним обладнанням); поліпшення санітарно-гігієнічних умов утримання тварин і праці персоналу. Дані резерви та шляхи зниження собівартості допоможуть СВК «Трубайцівський» отримати більший чистий дохід та збільшити рентабельність підприємства.