Зміст
ВАРІАНТ 11
1. Класифікація підприємств харчової промисловості.
2. Основні шляхи раціонального використання енергії та зниження її собівартості
1. За характером процесів перероблення сировини виділяють наступні підприємства:
а) з прямим , синтетичним та аналітичним процесами;
б) з безперервним, перервним та змішаним процесами;
в) з масовим , серійним та одиничним виробництвом;
г) спеціалізовані та комбіновані.
2. Цехи , що займаються використанням і переробкою відходів основного виробництва відносять до:
а)основних;
б)допоміжних;
в)обслуговуючих;
г) побічних.
3. Коефіцієнт робочого періоду (Крп) визначається на основі показників тривалості робочого періоду (Трп) та тривалості виробничого циклу (Тц) за наступним алгоритмом:
а) Крп = Тц/Трп;
б) Крп = Трп/Тц;
в) Крп = Тц – Трп;
г) Крп = Тц + Трп.
4. Якщо виробничий процес організований таким чином, що в складі партії виробів відсутні перерви при виконанні кожної операції, але наявний час очікування перед початком виконання деяких операцій, то такий вид руху предметів праці є:
а) послідовний;
б) партіонний;
в) паралельний ;
г) паралельно-послідовний.
5. За напрямком руху предметів праці виділяють такі потокові лінії:
а) вертикальні, горизонтальні, змішані;
б) прості, складні;
в) дільничні , цехові , наскрізні;
г) спеціалізовані, універсальні.
6. Який з перелічених коефіцієнтів характеризує використання обладнання за одиницю часу ( по продуктивності)?
а) інтенсивного навантаження;
б) екстенсивного навантаження;
в) інтегрального навантаження;
г) групового навантаження.
7. З метою забезпечення підприємства енергетичними ресурсами розробляють:
а) норми витрат палива на окремі види продукції;
б) енергетичні баланси;
в) схему водообороту;
г) норми витрат електроенергії на технологічні потреби.
ЗАДАЧА
Визначити раціональний вид руху предметів праці у виробничому потоці, використовуючи розрахунки та графічний метод. Зробити висновки за результатами розрахунків.
№п/п
Показник
Одиниця
виміру
Варіанти завдання 11
1 Тривалість операції: хв
першої 6
другої 8
третьої 4
четвертої 2
2 Кількість виробів шт 4
Для термінового зв'язку та замовлень індивідуальних робіт!
Контактні дані автора:
Почта: yutrachyk@ukr.net
Тел. (093) 101 84 01
Юлія Василівна