«Структура і тривалість операційного циклу виробництва товарів (послуг) (на прикладі ЛКФ “Світоч”)» (ID:455038)
Зміст
ЗМІСТ
ВСТУП 4
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ОПЕРАЦІЙНОГО ЦИКЛУ 6
1.1. Поняття та структура операційного циклу. 6
1.2. Фактори, що впливають на тривалість операційного циклу виробництва товарів. 12
РОЗДІЛ 2. ОЦІНЮВАННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ОПЕРАЦІЙНОГО ЦИКЛУ ВИРОБНИЦТВА КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ ЛКФ «СВІТОЧ» 15
2.1. Організаційно-економічна характеристика ЛКФ «СВІТОЧ» 15
2.2. Оцінювання ефективності складових елементів операційного циклу виробництва кондитерських виробів 21
РОЗДІЛ 3. НАПРЯМИ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ОПЕРАЦІЙНОГО ЦИКЛУ ВИРОБНИЦТВА КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ ЛКФ «СВІТОЧ» 27
3.1. Соціально – економічні заходи удосконалення операційного процесу виробництва кондитерських виробів 27
3.2. Організаційно – технологічні фактори скорочення операційного циклу виробництва кондитерських виробів 29
ВИСНОВКИ 32
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 34
Зразок роботи
Операційний цикл представляє собою період повного обороту всієї суми оборотних активів, в процесі якого відбувається зміна окремих їх видів. Це забезпечує безперервність функціонування компанії і забезпечує циклічність виробничого процесу.
Для глибшого вивчення ключових блоків системної модулі управління операційним циклом підприємства, доцільно буде розглянути процесний механізм його формування(рис.1.1.).
Структура операційного циклу та його динамічні властивості визначають характер процесу генерування та поглинання ліквідних засобів, інтенсивність та збалансованість цього процесу, його здатність до саморозвитку або необхідність використання зовнішніх джерел фінансування [8, c.208].
Важливими складовими операційного циклу є виробничий цикл та готівковий цикли. На рис. 1.2 продемонстрована схема взаємодії виробничого та готівкового циклів, які разом створюють операційний цикл(див.рис.1.2.).
Формування операційного циклу підприємства представляє собою складну систему, яка в певній мірі, залежить від особливостей діяльності конкретного підприємства, так наприклад, для підприємств торгівлі значення цього показника, як правило, набагато менше ніж у промислових підприємствах, що пов’язано з відсутністю однієї ланки технологічного процесу – виробництва готової продукції. Але навіть у промислових підприємствах різної спеціалізації це значення може кардинально різнитися, в першу чергу це залежить від технологічної тривалості виробничого циклу[12].
Інші роботи з даної категорії: