0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 08:30 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Економіка підприємства (ID:599502)

Тип роботи: контрольна
Сторінок: 8
Рік виконання: 2022
Вартість: 100
Купити цю роботу
Зміст
Завдання 1: 1. Розрахуйте наведені таблиці та зробіть висновок щодо обсягів виробництва продукції та її реалізації за роками та в динаміці. Поясніть на підставі чого відбуваються певні розмежування між рівнем товарності. 2. За допомогою програмного забезпечення MicrosoftExcelвізуалізуйте (графічно) обсяги виробництва та реалізації продукції (таблиця 1). (за 2 роки на одному графіку) 3. Поясніть, чи можливо проводити розрахунок рівня товарності в таблиці 1.1. Таблиця 1.1 Динаміка і структура валової та товарної продукції Продукція Базовий рік Звітний рік Звітний рік до базового року у % Кількість % Кількість % Валова продукція в порівняних цінах - всього, тис. грн. 5505 5226 в тому числі : рослинництва 4156 4093 тваринництва 1349 1133 Товарна продукція в поточних цінах – всього, тис. грн. 8305,15 12334,86 в тому числі : рослинництва 4239,06 7028,84 тваринництва 4066,09 5306,02 Рівень товарності,% - всього х х в тому числі : рослинництва х х тваринництва х х Таблиця 1.2 Обсяги виробництва та реалізації валової продукції, рівень товарності Показники Валова продукція, ц Товарна продукція, ц Рівень товарності,% Баз. Зв. Баз. Зв. Баз. Зв. Зернові - всього 36006 58280 30605,1 51869,5 в т.ч. озимі зернові 30316 56566 29742,2 56460,3 ярі зернові 4335 1195 3424,65 920,15 Зернобобові 330 427 267,3 350,14 Кукурудза на зерно 1790 2704 1396,2 2000,96 Цукровий буряк 3168 3760 2707,5 3422,4 Соняшник 2850 3565 3168 3760 Овочі відкритого ґрунту 906 387,5 824,46 368,13 Плодові 11207 9061 11094,4 8970,39 Скотарство: молоко 19389 25554 19195,1 25298,5 приріст живої маси 568 734 556,64 719,32 Свинарство: приріст живої маси 495 529 475,2 507,84 Завдання 2:Здійсніть розрахунки в нижче наведених таблицях та зробіть висновок щодо забезпеченості та ефективності використання трудових ресурсів на підприємстві. Поясніть, які саме показники між собою потрібно порівнювати для того, щоб отримати якісний аналіз. Зробіть висновки. Таблиця 1.3 Рівень використання трудових ресурсів Показник Базовий рік Звітний рік Звітний рік у % до базового року Середньорічна чисельність робітників, осіб 94 115 Ними відпрацьовано за рік, тис. люд.-год. 158,11 175,24 Відпрацьовано одним робітником за рік, люд.-год. Річний запас робочого часу, тис. люд-год. Коефіцієнт використання робочого часу Річний фонд заробітної плати, тис. грн. 8155,44 11219,4 Середня річна оплата праці робітника, грн. Середня місячна оплата праці робітника, грн. Нормативна кількість працівників, осіб 85 85 Коефіцієнт забезпеченості Таблиця 1.4 Рівень річної продуктивності праці Показники Базовий рік Звітний рік Звітний рік у % до базового року Валова продукція в порівняних цінах - всього, тис. грн. 5505 5226 в т.ч. рослинництва 4156 4093 тваринництва 1349 1133 Середньорічна чисельність працівників зайнятих в сільському господарстві - всього, осіб 94 115 в т.ч. рослинництві 40 49 тваринництві 54 66 Вироблено валової продукції на 1 середньорічного працівника за рік – всього, грн. в т.ч. рослинництві тваринництві Товарна продукція в поточних цінах – всього, тис. грн. 8305,15 12334,86 в тому числі : рослинництва 4239,06 7028,84 тваринництва 4066,09 5306,02 Вироблено товарної продукції на 1 середньорічного працівника за рік – всього, грн. Завдання 3:Розрахуйте наведену таблицю та зробіть висновок щодо забезпеченості та ефективності використання виробничих ресурсів на підприємстві. Поясніть, чому фондовіддача розрахована окремо за валовою і товарною продукцією. Таблиця 1.5 Забезпеченість та ефективність використання виробничих фондів Показники Базовий рік Звітний рік Звітний у % до базового Валова продукція в порівняних цінах - всього, тис. грн. 5505 5226 Виручка від реалізації продукції, тис. грн. 8305,15 12334,86 Матеріальні витрати – всього, тис. грн. 7971,2 10243,85 Середньорічна вартість оборотних засобів, тис. грн. 7177,5 6923,3 Середньорічна вартість основних фондів, тис. грн 25013,7 27933,2 Прибуток (збиток) - всього, тис. грн. 888,85 5478,47 Первісна вартість основних фондів, тис. грн 46407,6 50955,5 Знос основних фондів, тис. грн 23667,9 24352,5 Вартість основних фондів на початок звітного періоду, тис. грн 22739,7 26603,0 Вартість основних фондів на кінець звітного періоду, тис. грн 26603,0 29263,3 Коефіцієнт зростання основних фондів Коефіцієнта зношення основних фондів Коефіцієнта придатності основних фондів Фондовіддача за товарною продукцією, грн. Фондовіддача за валовою продукцією, грн. Коефіцієнт оберненості оборотних фондів Тривалість одного обороту, днів Матеріаловіддача за товарною продукцією, грн.
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Завдання 1: 1. Розрахуйте наведені таблиці та зробіть висновок щодо обсягів виробництва продукції та її реалізації за роками та в динаміці. Поясніть на підставі чого відбуваються певні розмежування між рівнем товарності. 2. За допомогою програмного забезпечення MicrosoftExcelвізуалізуйте (графічно) обсяги виробництва та реалізації продукції (таблиця 1). (за 2 роки на одному графіку) 3. Поясніть, чи можливо проводити розрахунок рівня товарності в таблиці 1.1. Таблиця 1.1 Динаміка і структура валової та товарної продукції Продукція Базовий рік Звітний рік Звітний рік до базового року у % Кількість % Кількість % Валова продукція в порівняних цінах - всього, тис. грн. 5505 5226 в тому числі : рослинництва 4156 4093 тваринництва 1349 1133 Товарна продукція в поточних цінах – всього, тис. грн. 8305,15 12334,86 в тому числі : рослинництва 4239,06 7028,84 тваринництва 4066,09 5306,02 Рівень товарності,% - всього х х в тому числі : рослинництва х х тваринництва х х Таблиця 1.2 Обсяги виробництва та реалізації валової продукції, рівень товарності Показники Валова продукція, ц Товарна продукція, ц Рівень товарності,% Баз. Зв. Баз. Зв. Баз. Зв. Зернові - всього 36006 58280 30605,1 51869,5 в т.ч. озимі зернові 30316 56566 29742,2 56460,3 ярі зернові 4335 1195 3424,65 920,15 Зернобобові 330 427 267,3 350,14 Кукурудза на зерно 1790 2704 1396,2 2000,96 Цукровий буряк 3168 3760 2707,5 3422,4 Соняшник 2850 3565 3168 3760 Овочі відкритого ґрунту 906 387,5 824,46 368,13 Плодові 11207 9061 11094,4 8970,39 Скотарство: молоко 19389 25554 19195,1 25298,5 приріст живої маси 568 734 556,64 719,32 Свинарство: приріст живої маси 495 529 475,2 507,84 Завдання 2:Здійсніть розрахунки в нижче наведених таблицях та зробіть висновок щодо забезпеченості та ефективності використання трудових ресурсів на підприємстві. Поясніть, які саме показники між собою потрібно порівнювати для того, щоб отримати якісний аналіз. Зробіть висновки. Таблиця 1.3 Рівень використання трудових ресурсів Показник Базовий рік Звітний рік Звітний рік у % до базового року Середньорічна чисельність робітників, осіб 94 115 Ними відпрацьовано за рік, тис. люд.-год. 158,11 175,24 Відпрацьовано одним робітником за рік, люд.-год. Річний запас робочого часу, тис. люд-год. Коефіцієнт використання робочого часу Річний фонд заробітної плати, тис. грн. 8155,44 11219,4 Середня річна оплата праці робітника, грн. Середня місячна оплата праці робітника, грн. Нормативна кількість працівників, осіб 85 85 Коефіцієнт забезпеченості Таблиця 1.4 Рівень річної продуктивності праці Показники Базовий рік Звітний рік Звітний рік у % до базового року Валова продукція в порівняних цінах - всього, тис. грн. 5505 5226 в т.ч. рослинництва 4156 4093 тваринництва 1349 1133 Середньорічна чисельність працівників зайнятих в сільському господарстві - всього, осіб 94 115 в т.ч. рослинництві 40 49 тваринництві 54 66 Вироблено валової продукції на 1 середньорічного працівника за рік – всього, грн. в т.ч. рослинництві тваринництві Товарна продукція в поточних цінах – всього, тис. грн. 8305,15 12334,86 в тому числі : рослинництва 4239,06 7028,84 тваринництва 4066,09 5306,02 Вироблено товарної продукції на 1 середньорічного працівника за рік – всього, грн. Завдання 3:Розрахуйте наведену таблицю та зробіть висновок щодо забезпеченості та ефективності використання виробничих ресурсів на підприємстві. Поясніть, чому фондовіддача розрахована окремо за валовою і товарною продукцією. Таблиця 1.5 Забезпеченість та ефективність використання виробничих фондів Показники Базовий рік Звітний рік Звітний у % до базового Валова продукція в порівняних цінах - всього, тис. грн. 5505 5226 Виручка від реалізації продукції, тис. грн. 8305,15 12334,86 Матеріальні витрати – всього, тис. грн. 7971,2 10243,85 Середньорічна вартість оборотних засобів, тис. грн. 7177,5 6923,3 Середньорічна вартість основних фондів, тис. грн 25013,7 27933,2 Прибуток (збиток) - всього, тис. грн. 888,85 5478,47 Первісна вартість основних фондів, тис. грн 46407,6 50955,5 Знос основних фондів, тис. грн 23667,9 24352,5 Вартість основних фондів на початок звітного періоду, тис. грн 22739,7 26603,0 Вартість основних фондів на кінець звітного періоду, тис. грн 26603,0 29263,3 Коефіцієнт зростання основних фондів Коефіцієнта зношення основних фондів Коефіцієнта придатності основних фондів Фондовіддача за товарною продукцією, грн. Фондовіддача за валовою продукцією, грн. Коефіцієнт оберненості оборотних фондів Тривалість одного обороту, днів Матеріаловіддача за товарною продукцією, грн.