0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Економіка підприємства (ID:833027)

Тип роботи: контрольна
Сторінок: 3
Рік виконання: 2022
Вартість: 60
Купити цю роботу
Зміст
Модуль 2 1.За принципом участі у виробничій діяльності персонал підприємства поділяється на: а) промислово – виробничий персонал б) спеціалісти в) робітники г) всі відповіді вірні 2.За витратами праці на одиницю виготовленої продукції розрізняють продуктивність: а) за робочий день б) у нормо-годинах в) індивідуальної праці г) окремого робітника 3.Натуральний метод визначення виробітку полягає у : а) діленні обсягу продукції в затратах робочого часу на кількість робітників б) діленні обсягу виробленої продукції в гривнях до затрат часу в) діленні обсягу виробленої продукції у фізичних одиницях на кількість затраченого часу г) всі відповіді вірні 4.Планова чисельність робітників розраховується: а) за трудомісткістю виробничої програми і нормами обслуговування б) за нормами виробітку і нормами обслуговування в) залежно від масштабів і типу виробництва г) за нормами обслуговування або кількістю робочих місць 5.Розрізняють наступні види виробничої потужності залежно від об’єкта дослідження а) поточна б) потужність підприємства в) фактична г) відповіді а і в 6.Виробнича потужність, розрахована з врахуванням кількості місяців функціонування введених (виведених) виробничих потужностей протягом року: а) середньорічна б) вхідна в) вихідна г) проектна 7.За ступенем однорідності витрати на виробництво поділяються на: а) прямі б) комплексні в) постійні г) непропорційні 8.Визначити, які з елементів ціни включає оптова ціна підприємства: а) собівартість продукції, прибуток, ПДВ б) собівартість продукції, прибуток, ПДВ, витрати і прибуток оптової торгівлі в) собівартість продукції, прибуток, ПДВ, витрати і прибуток оптової торгівлі, витрати і прибуток роздрібної торгівлі г) собівартість продукції, прибуток 9.При розрахунку розрахункової рентабельності виробництва використовують наступні показники: а) собівартість одного виробу б) повна собівартість реалізованої продукції в) балансовий прибуток г) чистий прибуток 10.Прибуток від іншої реалізації визначається як: а) різниця між виручкою від реалізації продукції та її повною собівартістю б) виручка від реалізації основних фондів, цінних паперів інших підприємств в) прибуток від спільної діяльності підприємств, проценти по реалізації акцій, штрафи, що сплачуються підприємством г) немає правильної відповіді 11. Елемент тарифно – посадової системи, який містить кваліфікаційні характеристики робіт і професій, згруповані за виробництвами і видами робіт: а) тарифно – кваліфікаційні довідники б) кваліфікаційні довідники посад в) тарифна сітка г) тарифна ставка 12.Форма реструктуризації суб’єктів господарювання, яка полягає в переведенні підприємства на випуск продукції принципового нового змісту, виду і призначення а) розукрупнення підприємств б) диверсифікація в) конверсія г) санація 13.Показники якості, які характеризують якість всієї сукупної продукції підприємства: а) комплексні б) одиничні в) узагальнюючі г) традиційні 14.Метод оцінки якості, який передбачає аналіз сприймань споживчих властивостей товару органами чуття людини: а) вимірювальний б) органолептичний в) експертний г) традиційний 15.Залежно від розміру окремих ланок виробництва розрізняють собівартість: а) товарної продукції б) індивідуальну і галузеву в) минулу і планову г) місячну, квартальну і річну 16.Витрати, що формують собівартість продукції, за способом віднесення на окремі види продукції поділяють на: а) одноелементні і комплексні б) постійні і змінні в) основні і накладні г) прямі і непрямі 17.Будь – який заробіток, обчислений, як правило, у грошовому виразі, що його за трудовим договором власник або уповноважений ним орган виплачує працівникові за виконану роботу або надані послуги – це заробітна плата 18.Грошовий вираз вартості, кількості грошей, що сплачується або одержується за кожну одиницю товару або послуги – це ціна 19.Стандарти, розроблені Міжнародною організацією стандартизації ІСО, які використовуються для сертифікації виробів, призначених для експорту в інші країни і для реалізації на світовому ринку – це Міжнародні стандарти ІСО 20.В базовому році затрати на випуск продукції по заводу склали 50000 тис.грн., товарна продукція в оптових цінах підприємства – 68900 тис.грн. В плановому році передбачені затрати на товарну продукцію в сумі 52500 тис.грн., товарна продукція в гуртових цінах підприємства 65000 тис.грн. Визначити: 1.затрати на 1 грн. товарної продукції фактичні та планові 2.процент зниження собівартості по плану 21.Виріб має повну собівартість 800 грн. Рівень рентабельності одного виробу 25%. Ставка акцизного збору – 30%. Торговельна надбавка – 15% до вільної відпускної ціни з ПДВ. Розрахувати роздрібну ціну виробу. 22.Визначити рентабельність виробу, якщо його повна собівартість 74 грн., оптова відпускна ціна 193 грн.
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Модуль 2 1.За принципом участі у виробничій діяльності персонал підприємства поділяється на: а) промислово – виробничий персонал б) спеціалісти в) робітники г) всі відповіді вірні 2.За витратами праці на одиницю виготовленої продукції розрізняють продуктивність: а) за робочий день б) у нормо-годинах в) індивідуальної праці г) окремого робітника 3.Натуральний метод визначення виробітку полягає у : а) діленні обсягу продукції в затратах робочого часу на кількість робітників б) діленні обсягу виробленої продукції в гривнях до затрат часу в) діленні обсягу виробленої продукції у фізичних одиницях на кількість затраченого часу г) всі відповіді вірні 4.Планова чисельність робітників розраховується: а) за трудомісткістю виробничої програми і нормами обслуговування б) за нормами виробітку і нормами обслуговування в) залежно від масштабів і типу виробництва г) за нормами обслуговування або кількістю робочих місць 5.Розрізняють наступні види виробничої потужності залежно від об’єкта дослідження а) поточна б) потужність підприємства в) фактична г) відповіді а і в 6.Виробнича потужність, розрахована з врахуванням кількості місяців функціонування введених (виведених) виробничих потужностей протягом року: а) середньорічна б) вхідна в) вихідна г) проектна 7.За ступенем однорідності витрати на виробництво поділяються на: а) прямі б) комплексні в) постійні г) непропорційні 8.Визначити, які з елементів ціни включає оптова ціна підприємства: а) собівартість продукції, прибуток, ПДВ б) собівартість продукції, прибуток, ПДВ, витрати і прибуток оптової торгівлі в) собівартість продукції, прибуток, ПДВ, витрати і прибуток оптової торгівлі, витрати і прибуток роздрібної торгівлі г) собівартість продукції, прибуток 9.При розрахунку розрахункової рентабельності виробництва використовують наступні показники: а) собівартість одного виробу б) повна собівартість реалізованої продукції в) балансовий прибуток г) чистий прибуток 10.Прибуток від іншої реалізації визначається як: а) різниця між виручкою від реалізації продукції та її повною собівартістю б) виручка від реалізації основних фондів, цінних паперів інших підприємств в) прибуток від спільної діяльності підприємств, проценти по реалізації акцій, штрафи, що сплачуються підприємством г) немає правильної відповіді 11. Елемент тарифно – посадової системи, який містить кваліфікаційні характеристики робіт і професій, згруповані за виробництвами і видами робіт: а) тарифно – кваліфікаційні довідники б) кваліфікаційні довідники посад в) тарифна сітка г) тарифна ставка 12.Форма реструктуризації суб’єктів господарювання, яка полягає в переведенні підприємства на випуск продукції принципового нового змісту, виду і призначення а) розукрупнення підприємств б) диверсифікація в) конверсія г) санація 13.Показники якості, які характеризують якість всієї сукупної продукції підприємства: а) комплексні б) одиничні в) узагальнюючі г) традиційні 14.Метод оцінки якості, який передбачає аналіз сприймань споживчих властивостей товару органами чуття людини: а) вимірювальний б) органолептичний в) експертний г) традиційний 15.Залежно від розміру окремих ланок виробництва розрізняють собівартість: а) товарної продукції б) індивідуальну і галузеву в) минулу і планову г) місячну, квартальну і річну 16.Витрати, що формують собівартість продукції, за способом віднесення на окремі види продукції поділяють на: а) одноелементні і комплексні б) постійні і змінні в) основні і накладні г) прямі і непрямі 17.Будь – який заробіток, обчислений, як правило, у грошовому виразі, що його за трудовим договором власник або уповноважений ним орган виплачує працівникові за виконану роботу або надані послуги – це заробітна плата 18.Грошовий вираз вартості, кількості грошей, що сплачується або одержується за кожну одиницю товару або послуги – це ціна 19.Стандарти, розроблені Міжнародною організацією стандартизації ІСО, які використовуються для сертифікації виробів, призначених для експорту в інші країни і для реалізації на світовому ринку – це Міжнародні стандарти ІСО 20.В базовому році затрати на випуск продукції по заводу склали 50000 тис.грн., товарна продукція в оптових цінах підприємства – 68900 тис.грн. В плановому році передбачені затрати на товарну продукцію в сумі 52500 тис.грн., товарна продукція в гуртових цінах підприємства 65000 тис.грн. Визначити: 1.затрати на 1 грн. товарної продукції фактичні та планові 2.процент зниження собівартості по плану 21.Виріб має повну собівартість 800 грн. Рівень рентабельності одного виробу 25%. Ставка акцизного збору – 30%. Торговельна надбавка – 15% до вільної відпускної ціни з ПДВ. Розрахувати роздрібну ціну виробу. 22.Визначити рентабельність виробу, якщо його повна собівартість 74 грн., оптова відпускна ціна 193 грн.