0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Український народний костюм:основні елементи етнографічного комплексу; особливості етнографічних комплексів різних регіонів України. (ID:1064842)

Тип роботи: інше
Дисципліна:Історія
Сторінок: 19
Рік виконання: 2024
Вартість: 250
Купити цю роботу
Зміст
Український народний костюм розвивався й удосконалювався протягом століть, посідаючи визначне місце як в національній, так і в світовій культурі. Елементи українського народного костюма Натільний одяг Нагрудний та поясний одяг Запаска Верхній одяг Головні убори українців Західноукраїнський етнографічний комплекс Центральноукраїнський етнографічний комплекс Південний регіон: Крим та південна Україна Роль народного костюма в сучасному мистецтві Список використаної літератури
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Поясне вбрання прикрашало нижню частину фігури, тому його одягали на сорочку. Чоловічий поясний одяг — це штани різноманітної форми та крою, які називали гачі, холошні та ногативиці. Наприкінці XIX — на початку XX століття вузькі штани одягали на Закарпатті та в інших західних областях. Шаровари вже не траплялися, але широкий крій штанів у Східній та Центральній Україні зберігався до заміни міським кроєм. Сорочку заправляли в широкі штани, а з вузькими штанами носили на випуск. Запаска — один із найдавніших елементів незшитого жіночого одягу. Спочатку на талії пов’язували задню частину — ширшу і довшу, чорного кольору, а спереду закріплювали вужчу й коротшу синю запаску — попередницю. На свята молоді жінки носили зелені та червоні запаски, прикрашені тканим орнаментом або вишивкою. Також носили фартухи-запаски зі зшитими формами поясного одягу, а також дерги та плахти. Українки вдягали на сорочку нагрудне вбрання, яке прикривало верхню частину фігури й формувало загальний силует. В Україні була поширена керсетка, яку шили з фабричних тканин та прикрашали плисовими обшивками, вишивкою, аплікацією, а пізніше — машинним стібком. Нагрудний одяг з рукавами включав юпки, куртки, піджаки та різноманітні кофти з фабричних тканин. Тривалий час кофти носили паралельно з вишитою сорочкою та керсеткою.