0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Шляхи оптимізації і вдосконалення дієтичного харчування (ID:26847)

Тип роботи: дипломна
Дисципліна:Медицина
Сторінок: 131
Рік виконання: 2000
Вартість: 50
Купити цю роботу
Зміст
І. Теоретична частина 1.1. Фінансове забезпечення охорони здоров’я в Україні на сучасному етапі 1.2. Сучасна концепція раціонального харчування 1.2.1. Стан харчування в Україні за останні роки 1.2.2. Забруднення харчової сировини і продуктів 1.2.3. Програма поліпшення якості харчових продуктів 1.3. Сучасний стан психіатричної допомоги населенню України 1.3.1. Принципи організації дієтичного харчування Іі. Аналітико – дослідницька частина 2.1. Аналіз господарської частини ЧОПЛ № 2.2. Облпсихлікарня, структура та задачі на сучасному етапі 2.3. Аналіз стану харчування Черкаської обласної психіатричної лікарні № Ііі. Проектно – рекомендаційна частина 3.1. Шляхи оптимізації і вдосконалення дієтичного харчування в обласній психіатричній лікарні № 1 м.Сміла Іv. Висновки V. Література Сьогодні в Україні є доволі потужна загальнодержавна система охорони здоров’я, сформована, в основному, за роки соціалістичного будівництва. У 1998 р. в Україні налічувалось 24464 заклади охорони здоров’я, з них 3900 лікарень – усього на 639 тисяч ліжок, серед яких 229 тисяч лікарів усіх спеціальностей і 583 тисячі середніх медичних працівників. Фінансове забезпечення охорони здоров’я України недостатнє. Це погіршує фінансування лікарень, втому числі і ЧОПЛ № 1 (Черкаська обласна психлікарня), а це впливає на забезпечення обладнанням, матеріалами, головне на харчування хворих. На погіршення стану здоров’я впливає і зменшення споживання найнеобхідніших продуктів харчування. Наприклад, споживання м’яса і м’ясопродуктів на кінець 90-х років у середньому на 1 жителя становило 33 кг проти 68,2 кг у 1990 р. (фізіологічна норма – 40 кг). Те саме стосується споживання молока і молопродуктів (210 кг проти 373), риби тощо. Хоча середньодобова калорійність майже на 60 % забезпечується за рахунок хліба, хлібопродуктів і цукру, абсолютні показники споживання їх також знизилися. То ж не дивно, що швидкими темпами зростає загальна захворюваність зокрема, зумовлена невідповідним раціоном харчування. Стратегія покращання охорони психічного здоров’я повинна здійснюватися за такмими напрямами: - поетапне збільшення державних асигнувань на охорону здоров’я та їх ефективне використання; - підвищення якості медичних послуг, переорієнтація охорони здоров’я на попередження захворювань; - забезпечення пріоритетного розвитку первинної допомоги, введення загальнообов’язкового державного соціального медичного страхування; - забезпечення доступності медичного обслуговування для соціально незахищених верств населення шляхом затвердження гарантованого рівня безоплатної медичної допомоги; - подальше вдосконалення правової бази охорони психічного здоров’я, її приведення у відповідність до міжнародного права тощо. Ефективна система охорони здоров’я має відповідати таким вимогам: - забезпечувати збереження і зміцнення здоров’ населення; - гарантувати доступність і якість кваліфікованої медичної допомоги; - отримувати зростання вартості медичної допомоги; - забезпечувати раціональне використання кадрових, фінансових і матеріальних ресурсів. Проведений аналіз стану здоров’я і організації медичної допомоги в Україні свідчить, що існуюча система охорони здоров’я не відповідає цим вимогам і тому потребує вдосконалення. Досліджуючи стан харчування хворих в ЧОПЛ № 1 ми бачимо, що фінансове забезпечення мале і відповідно його не достатньо не тільки на обновлення обладнання медикаментів а і на харчування. отже треба лікарні виходити самим з кризового стану, рекомендовано : - засаджувати вільні 1,41 га квасолею, кабачками, капустою, укропом, буряком, гарбузами, в селі Носачово – кукурудзою, гарбузами; - в свинарнику збільшити поголів’я; - збір врожаю в садах (3,6 га з території лікарні) груші, яблука і робити суховрукти; - ввести добровільні внески в приймальному відділенні від поступаючих; - благодійні внески від окремих людей, організацій, підприємств; - віддавати в оренду не зайняті приміщення але цих коштів недостатньо; - допомога “Червоного хреста” : одягом, харчовими продуктами, медикаментами; - хворих зайняти в лікувально-виробничих майстернях: шиттям, вінками, неважкою роботою яка не потребує великого майстерства, а тільки вміння і цією сферою зайнялася приватна людина; - провести підвищення кваліфікації працівників харчоблоку. Отже харчування хворих потребує більшої уваги, особливо в такий час, коли і в дома не кожна сім’я може собі дозволити збалансоване, висококалорійне, вітамінізоване харчування, а від цього залежить наше здоров’я, і кількісний відсоток госпіталізацій в лікарню, відповідно медичне страхування головна і потрібна ланка в галузі охорони здоров’я.
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову