Зразок роботи
Фінансовий потенціал є одним із основних факторів, який визначає Персонал як виробничий ресурс організації є запорукою успішного бізнесу. Починаючи від персоналу нижчої ланки до топ-менеджерів, кожен робить свій внесок у діяльність організації, тим самим утворюючи злагоджений механізм. Але, як і будь-яка система, вона повинна працювати в рамках певних правил і законів, які повинні приносити максимальну користь для всієї організації в цілому. Сучасні системи управління кадрами вибудовують свою політику,пов'язуючи все ресурси кадрової політики і на чолі ставлячи – оцінку персоналу.
Теоретико-методологічні основи оцінки персоналу активно досліджуються зарубіжними та вітчизняними науковцями, як А. Алавердов, М. Альберт, І.Ансофф, Д.Богиня, І.Булєєв, В.Веснін, О.Грішнова, В.Данюк, Г.Дмитренко, П. Друкер, А.Єгоршин, О.Єськов, Г.Завіновська, А.Кібанов, А.Колот, М. Мескон, І. Метцнер, І. Хентце, Ф. Хетдоурі, І. Швець, С. Шекшня, Г.Щокін.
За кордоном принципів та методів управління персоналом розвиваються та досліджуються протягом багатьох десятиліть, основні закономірності управління персоналом давно вивчені, існує безліч методичних розробок. Безсумнівно, що вітчизняним підприємствам немає необхідності заново "вибирати колесо". Вивчення світового досвіду управління персоналом дозволить уникнути вже давно вдосконалених помилок, використовуючи лише підтверджені часові методи. У зв'язку з цим при розгляді цієї теми необхідним представляється особлива увага, звертаючись до досвіду управління персоналом та оцінюючи можливості його застосування на вітчизняних підприємствах.
Таким чином, метою є дослідження теоретичних застав системи управління персоналом підприємства та розробка пропозицій і рекомендацій, щодо удосконалення системи управління персоналом на підприємстві ТОВ «Сільпо- Фуд».
Об'єктом дослідження – це процес управління персоналом в торговому підприємстві в умовах трансформаційних змін.
Предмет дослідження – оцінка управління персоналу одного з елементів ТОВ «Сільпо-Фуд» супермаркету «Сільпо» в умовах трансформаційних змін.
Відповідно до мети дослідження були поставлені і вирішувалися наступні завдання:
1) дослідити сутність і сучасну концепцію управління персоналом організації;
2) розкрити сутність системи управління персоналом організації;
3) дати характеристику системі управління персоналом об'єкта дослідження;
4) провести дослідження особливостей управління персоналом в ТОВ «Сільпо- Фуд»;
5) виявити проблеми в управлінні персоналом об'єкта дослідження;
6) запропонувати шляхи оптимізації системи управління персоналом об'єкта дослідження;
7) оцінити перспективи ефективності системи управління персоналом в ТОВ «Сільпо-Фуд»;
8) проаналізувати роботу ТОВ «Сільпо-Фуд» в умовах пандемії COVID-19 та розробити ряд завдань для покращення роботи персоналу.
Для реалізації мети дослідження та виконання поставлених завдань було використано комплекс загально-наукових і спеціальних методів дослідження - аналіз навчальної та методичної літератури, наукових публікацій з метою визначення ступеня вивченості предмета дослідження; аналіз і синтез отриманої інформації; порівняльний метод; метод наукової абстракції; метод графічного моделювання; статистичний, що допомагає провести підрахунок фінансово- економічних показників, що стосуються предмета дослідження; описовий; метод системного і теоретичного узагальнення.