СтудентАспірант
0 800 330 485
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 19:00
Субота вихідний
Неділя
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ НА ПІДПРИЄМСТВІ (ID:1266486)

Тип роботи: курсова
Дисципліна:Менеджмент
Сторінок: 54
Рік виконання: 2024
Вартість: 1500
Купити цю роботу
Зміст
ВСТУП 3 1.1. Поняття, значення та фактори забезпечення якості продукції 5 1.2. Основні підходи до управління якістю 8 1.3 Сучасні системи управління якістю продукції 12 РОЗДІЛ 2. ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ ВИКОРИСТАННЯ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ НА ПІДРИЄМСТВІ 19 2.1. Загальна характеристика підприємства та впровадження системи стандартів якості 19 2.2. Аналіз системи управління якістю на підприємстві 23 2.3. Оцінка рівня управління якістю продукції підприємства 27 РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ ПРОЦЕСУ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ 31 3.1. Розробка напрямів підвищення управління якістю продукції 31 3.2. Впровадження системи постійного вдосконалення процесу управління якістю продукції 37 ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ 42 СПИКОК ВИКОРИСТАННИХ ДЖЕРЕЛ 44 ДОДАТКИ 47
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
ВСТУП Актуальність теми. Сучасні ринкові умови висувають нові вимоги до якості продукції, що випускається. Це пов'язано з тим, що функціонування будь-якого підприємства, його стійке положення на ринку товарів і послуг визначається рівнем конкурентоспроможності. Тоді як конкурентоспроможність пов'язана з дією факторів, серед яких основними є рівень ціни та якість продукції. Причому другий фактор займає першочерговість над першим. Забезпечення високої якості продукції тісно взаємопов'язане із задоволенням потреб споживачів. Цей взаємозв'язок визначає ринкову політику будь-якого підприємства. Ефективність розвитку підприємства на ринку напряму залежить від результатів управління якістю. Тому управління якістю продукції стало важливою частиною виробничого процесу і направлено не стільки на виявлення дефектів у готовій продукції, скільки на перевірку якості продукції у процесі виробництва. Аналіз останніх досліджень і публікацій. Вагомий внесок у розвиток управління якістю продукції здійснили такі науковці як: С.М. Безродна, Л.І. Боженко, В.В. Биковський, Д.Г. Гольцев, В.П. Руденко, В.М. Кучеренко, Ю.Ф. Мельник, О.І. Момот, В.М. Новиков, О.П. Осадчук, Г.І. Подпрятов, В.В. Савуляк, Ж.К. Сіднєва, С.К. Фомичев, О.М. Царенко, М.І. Шаповал Л.С. та інші. Однак, фахівці та дослідники у своїх працях недостатньо уваги зосереджують на теоретичних та прикладних проблемах удосконалення управління якістю продукції підприємств. Метою роботи є дослідження управління якістю продукції підприємства та шляхів її удосконалення з метою підвищення конкурентоспроможністю продукції. Реалізація поставленної мети дослідження привело до необхідності вирішення таких завдань:  аналіз сутності поняття, значення та фактори забезпечення якості продукції;  дослідити основні підходи до управління якістю;  розглянути сучасні системи управління якістю продукції;  надати загальну характеристику підприємства та впровадження системи стандартів якості;  проаналізувати систему управління якістю на підприємстві;  оцінити рівень управління якістю продукції підприємства;  розробити напрями підвищення управління якістю продукції;  розглянути можливість впровадженнясистеми постійного вдосконалення процесу управління якістю продукції. Об'єктом дослідження є процес управління якістю продукції підприємства. Предметом дослідження є теоретичні, методологічні та практичні аспекти управління якістю продукції. Під час проведення дослідження були використані наступні методи економічних досліджень: абстрактно-логічний (для теоретичних узагальнень і формування висновків), статистико-економічний (аналiз та oцiнка ефективності управління якістю продукції підприємства), графічний (для наочного зображення інформації), розрахунково-конструктивний та експериментальний (рoзрoбка захoдiв щoдo удосконалення системи управління якістю продукції) та інші. Iнфoрмацiйнoю базoю дoслiдження були закoнoдавчi та нoрмативнi акти Верхoвнoї Ради та Уряду України, наукoвi лiтературнi джерела, рiчнi звiти ТОВ «ПТК Шабо». Структура курсової роботи включає вступ, три розділи, висновки, список використаних джерел та додатки.