0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Теоретичні та методичні аспекти формування та розвитку організаційної структури управління бізнесом (ID:159583)

Тип роботи: курсова
Дисципліна:Менеджмент
Сторінок: 41
Рік виконання: 2015
Вартість: 400
Купити цю роботу
Зміст
Зміст Вступ……………………………………………………………………………….4 Розділ 1. Поняття та принципи побудови організаційної структури…………………………………………………………………………..6 1.1 Поняття організаційної структури…………………………………………...6 1.2 Основні параметри структури організації…………………………………..9 1.3 Принципи побудови організаційної структури управління………………16 Розділ 2. Аналіз організаційних структур управління………………………...20 2.1 Загальна характеристика типів організаційних структур…………………20 2.2 Роль менеджера в стабільності та мобільності організаційної структури………………………………………………………..31 Розділ 3. Перспективи розвитку організаційних структур управління в бізнесі……………………………………………………………………………..34 Висновки…………………………………………………………………………39 Список використаної літератури………………………………………………..41
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Складність структури організації вважається одним із самих основних параметрів структури та в свою чергу визначається двома параметрами - диференренціаціею та інтеграцією. Існують три основні типи диференціації. Горизонтальна диференціація показує ступінь розподілу праці в організації, наявність спеціалізації в діяльності підрозділів. Горизонтальна диференціація може бути здійснена по п'яти параметрам: поділ за функціями - найбільш поширена основа для диференціації. Наприклад, на підприємстві є підрозділи з виробництва, контролю, продажу результатів досліджень і розробок; поділ за кількістю працівників є найпростіший спосіб угруповання всередині організації. Цей підхід найчастіше використовується в малих організаціях або при виконанні простих робіт, що не потребують застосування праці вузьких фахівців-професіоналів; поділ по виду вироблюваного продукту або послуги найефективніше при здійсненні процесу управління в великих організаціях. Наприклад, якщо організація має ряд філій або дуже великих підрозділів, які досить самостійні, то кожна з цих системних одиниць вирішує задачу виконання повного циклу з виробництва конкретного товару чи послуги; поділ за типом клієнтури є найбільш ефективною основою для організаційної діяльності з точки зору ергономіки. Такий вид поділу доцільний в організації, що працює з різними ринками збуту продукції, коли інтереси і запити клієнтів вельми різноманітні; поділ по технологічному процесу можливий в тих випадках, коли технологічний процес складається з ряду досить самостійних технологічних комплексів, що утворюють самостійні провадження, і для кожного з них може бути виділено окремий виробничий підрозділ[14]. Вертикальна диференціація говорить про глибину організаційної ієрархії в організації і зазвичай характеризується кількістю рівнів управління в організаційній структурі, отже, являється показником ступеня і характеру контролю за діями підлеглих з боку керівників. Високий ступінь вертикальної диференціації свідчить про прагнення керівництва організації до мінімізації числа підлеглих у керівників низової ланки і до створення великої кількості рівнів контролю. Низька ступінь вертикальної диференціації характерна для невеликих організацій, а у великих організаціях служить показником слабкого управлінського контролю, розрахованого в основному на самоконтроль з боку виконавців. Ступінь вертикальної диференціації визначається показником, який в теорії організації носить назву «норма управління» і дорівнює числу підлеглих, що знаходяться в безпосередньому підпорядкуванні у керівника. Норма управління закладається при проектуванні організацій і залежить, насамперед, від ступеня зрілості підлеглих (ступеня професіоналізму і бажання виконувати доручені їм завдання) і необхідності проведення управлінського контролю. Норма управління може бути значно збільшена у разі підвищення зрілості членів колективу (коли члени колективу знають, як виконувати завдання, і бажають їх виконувати на високому якісному рівні). При цьому глибокий і всебічний контроль виявляється непотрібним, завдяки чому скорочується число керівників в організації і зменшується кількість рівнів управління, а, відповідно, і витрати на управління. Просторова диференціація показує ступінь просторового розділення структурних одиниць організації. Низька просторова диференціація говорить про велику концентрацію ресурсів, як правило, в одному місці. Високий ступінь просторової диференціації свідчить про розподіл ресурсів по багатьом регіонам і в той же час про поширення впливу даної організації, охопленні цим впливом ряду географічних областей. Заходами просторової диференціації можуть бути: кількість географічних точок, де розташовуються виробництва і служби організації; середня відстань між розташованими окремо підрозділами організації; чисельність працівників, зайнятих в окремо розташованих підрозділах, в порівнянні з чисельністю админістратівно-управлінського персоналу.
Інші роботи з даної категорії: