Зразок роботи
Актуальність теми дослідження. У ринковій економіці вирішаль-ним чинником комерційного успіху є ефективність господарської діяльнос-ті підприємства. Це багатоаспектне поняття, що означає відповідність ви-роблюваних підприємством товарів і послуг умовам ринку, конкретним вимогам споживачів не лише по своїх якісних, технічних, економічних, ес-тетичних характеристиках, але і по комерційних і іншим умовам їх реалі-зації, що включають такі поняття, як ціна, терміни постачання, канали збу-ту, сервіс, реклама і так далі
Актуальність вибраної теми дипломного проекту «Управління якістю продукції підприємства (на прикладі ВАТ «Кременчукм’ясо»)» визнача-ється необхідністю забезпечити стійкий розвиток підприємства для досяг-нення поставленого завдання прискореного розвитку нашої країни. Здола-ти залежність економічного стану країни, що склалася, від експорту сиро-винних ресурсів і імпорту готових високотехнологічних виробів промис-лового призначення і споживчих товарів можна лише навчившись випус-кати вітчизняну високоякісну конкурентоздатну продукцію при неухиль-ному зниженні витрат на її виготовлення, тобто постійно підвищуючи ефе-ктивність господарської діяльності.
Протягом багатьох десятків років в нашій країні, в умовах високої монополізації виробників, регулювальником виробництва продукції був не реальний попит, а виробництво і адміністративно-командний механізм ро-зподіли, які регулювали вжиток, формували потреби і випуск показників.
У цих умовах проблема ефективності господарської діяльності у ви-робників практично не вставала. З розвитком ринкового механізму ця проблема в нашій країні, природно, різко загострилася, і її рішення вима-гало від всіх суб'єктів ринку активного пошуку доріг підвищення ефектив-ності діяльності. У зв'язку з цим в сучасній економіці головним напрямом фінансово-економічній і виробничо-збутовій стратегії кожного підприємс-тва стає підвищення якості і конкурентоспроможності продукції, що випу-скається, для закріплення його позицій на ринку в цілях підвищення ефек-тивності господарської діяльності і здобуття максимального прибутку.
Мета і завдання дослідження. Метою дипломного проекту є роз-робка рекомендацій по управлінню якістю продукції діяльності підприємс-тва .
При виконанні дипломного проекту були поставлені і вирішені на-ступні завдання:
- розглянуті суть і значення економічної ефективності виробництва;
- визначені показники ефективності господарської діяльності підпри-ємства;
- проведений аналіз основних техніко-економічних показників діяль-ності ВАТ «Кременчукм’ясо»;
- проведений аналіз ефективності діяльності ВАТ «Кременчукм’ясо»;
- розробка та обґрунтування заходів по підвищенню ефективності ді-яльності ВАТ «Кременчукм’ясо».
Предмет і об'єкт дослідження. Об'єктом дослідження є ВАТ «Кре-менчукм’ясо».
Предметом дослідження є ефективність діяльності аналізованого під-приємства.
Методологія і методика дослідження. Дипломний проект склада-ється зі вступу, чотирьох глав, висновку і списку використаної літератури.
Теоретичною і методологічною основою роботи послужили резуль-тати досліджень в області ефективності діяльності підприємства. Дослі-дження будувалося із застосуванням принципів системного підходу. При цьому використовувалися матеріали, надані ВАТ «Кременчукм’ясо», уч-бова і наукова література.
В роботі розглядаються характеристики ефективності виробництва, його суть і функції організації, надається характеристика ВАТ «Кремен-чукм’ясо», зроблена оцінка конкурентних переваг підприємства; прово-диться фінансово-економічний аналіз діяльності ВАТ; розглядаються стра-тегічні напрямки та шляхи поліпшення якості продукції ; надається оцінка ефективності системи управління якістю данного підприємства.
Дані дослідження можуть представляти теоретичну і практичну цін-ність для керівників, що працюють над підвищенням ефективності діяльно-сті підприємства.