Зразок роботи
ВСТУП
У готельному бізнесі сьогодні існує жорстка конкуренція, і успішно в ній процвітають тільки ті готелі, які забезпечують своїм клієнтам високоякісне обслуговування. Це неможливо без наявності професійно підготовленого персоналу.
Актуальність дослідження. Управління персоналом у готельно-ресторанній сфері є досить актуальною темою досліджень у зв'язку з підвищеними вимогами клієнтів до якості готельних послуг в умовах глобалізації. Персонал готельного комплексу є ключовим фактором впливу на якість обслуговування, а ефективне управління персоналом є однією з найважливіших функцій готелю.
Дослідження в галузі управління персоналом у готелях проводяться з початку XX ст. і пов'язані з активізацією господарського життя капіталістичних країн і підвищенням попиту на товари і послуги. Вивчення питань універсальних підходів до управління персоналом у готельному господарстві проводили А. І. Кравченко, Р. Д. Хунагов, Д. Сільверман та інші. Питання організаційної культури в контексті управління персоналом висвітлювались у роботах М. Вебера, Т. Парсонс, Ч. Барнарда, Саймонг, А. Петтигрю, В. В. Щербина та інших. Вітчизняні вчені та практики, такі як Б. В. Авер'янов, Т. Г. Єрошкина, М. В. Єфремова, B.А. Квартальнов, М.В. Кобяк, М.М. Нестерук, А.Л. Лесник, А.К. Маринин, І.П.Матицький, Г.А. Папирян, а також закордонні фахівці з готельного господарства, наприклад, Р А. Браймер, С А. Бейкер, П. Е. Діас, Р X. Буде, П. Котлер, В.Т.Умбрайт, Дж. Уокер, займалися дослідженням питань менеджменту готелів та сфери послуг.
Мета дослідження: визначити особливості управління персоналом на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу в критичних умовах господарювання та розробити рекомендації щодо їх покращення.
Завдання дослідження:
• Проаналізувати сучасний стан управління персоналом на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу в критичних умовах господарювання.
• Визначити особливості управління персоналом на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу в критичних умовах господарювання.
• Розробити рекомендації щодо покращення управління персоналом на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу в критичних умовах господарювання.
Об'єкт дослідження: управління персоналом на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу.
Предмет дослідження: особливості управління персоналом на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу в критичних умовах господарювання.
Методи дослідження:
Аналіз наукової літератури та документів з питань управління персоналом на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу в критичних умовах господарювання.
Аналіз статистичних даних щодо управління персоналом на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу в критичних умовах господарювання.
Опитування працівників підприємств готельно-ресторанного бізнесу щодо якості обслуговування та взаємодії з персоналом.
Проведення SWOT-аналізу з метою виявлення сильних і слабких сторін управління персоналом на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу в критичних умовах господарювання.
Структура роботи. Робота складається зі вступу, трьох розділів, висновків, списку використаної літератури та двох додатків.