0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Управління обороною України, організаційно-правові засади, повноваження і система органів військового управління (ID:1033339)

Тип роботи: курсова
Дисципліна:Право, юридичні
Сторінок: 42
Рік виконання: 2024
Вартість: 800
Купити цю роботу
Зміст
ВСТУП ……………………………………………………………………………3 РОЗДІЛ 1. ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВІ ЗАСАДИ УПРАВЛІННЯ ОБОРОНОЮ УКРАЇНИ………………………………………………………..5 1.1. Структура та правові основи оборон України……………………………...5 1.2. Правові основи діяльності державних органів щодо забезпечення оборони України ………………………………………………………………………….. 13 1.3. Рада національної безпеки і оборони України 16 РОЗДІЛ 2. ХАРАКТЕРНІ РИСИ ОБОРОНИ ЯК ОБ’ЄКТА ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ 18 2.1. Сутність державного управління та його роль у суспільстві ……………18 2.2. Характерні риси оборони………………………………………………….. 19 РОЗДІЛ 3. ПРАВОВИЙ СТАТУС СУБ’ЄКТІВ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ У СФЕРІ ОБОРОНИ 26 3.1. Збройні Сили України…………………………………………………….. 26 3.2. Адміністративна відповідальність за порушення законодавства про загальний військовий обов’язок і військову службу ………………………… 31 3.3. Напрямки вдосконалення державного управління в галузі оборони України 34 ВИСНОВКИ 38 СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ 40  
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Актуальність теми. Обрана тема автором є актуальною, оскільки проблема обороноздатності та охорони державного кордону є однією з провідних у державі – неможливість організувати управління в даній сфері або неналежне його здійснення ставить під сумнів захист суверенітету, територіальної цілісності, недоторканості і в цілому, принцип непорушності прав і свобод громадян від збройної агресії інших країн. Оборона не обмежується одним видом заходу щодо підготовки до захисту, а включає систему політичних, правових, організаційних, соціальних, воєнних, наукових, економічних, науково-технічних, інформаційних та інших заходів. Організація управління в області оборони полягає в забезпеченні практичного здійснення військового захисту країни; у цих цілях державні органи при активній участі громадських організацій здійснюють складний комплекс відповідних взаємозалежних заходів політичного, військового, правового, організаційного, матеріально-технічного, морально-психологічного характеру. Мета та завдання курсової роботи. Метою роботи є проведення аналізу чинного законодавства України, узагальнення практики його реалізації та доктринальних напрацювань; визначення сутності та особливостей адміністративно-правового статусу Ради національної безпеки і оборони. Виходячи з мети курсової роботи можна викреслити такі завдання: - дослідити генезу Ради національної безпеки і оборони України; - визначити місце Ради національної безпеки і оборони в системі органів державної влади; - розглянути структуру Ради національної безпеки і оборони України; - визначити завдання та функції Ради національної безпеки і оборони України; - розглянути компетенцію та повноваження Ради національної безпеки і оборони України. Об’єкт дослідження є суспільні відносини, що виникають в процесі реалізації адміністративно-правового статусу Ради національної безпеки і оборони України. Предметом дослідження є адміністративно-правовий статус Ради національної безпеки і оборони. Структура роботи. Поставлена проблема, об'єкт, предмет і мета дослідження визначили внутрішню логіку і структуру цієї роботи, яка складається із вступу, трьох розділів, що включають шість підрозділів, висновків та списку використаних джерел. Обсяг курсової роботи – 39 сторінки. Кількість джерел – 21.