0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Правові аспекти використання штучного інтелекту для забезпечення кібербезпеки українського оборонного сектору (ID:1051166)

Тип роботи: стаття
Дисципліна:Право, юридичні
Сторінок: 18
Рік виконання: 2024
Вартість: 1500
Купити цю роботу
Зміст
Анотація. Дослідження спрямоване на визначення ефективності використання штучного інтелекту у контексті кіберзаходів українських оборонних структур. Методологію складає аналіз законодавства, що регулює використання штучного інтелекту в цій сфері, а також вивчення міжнародних норм та принципів, що регулюють використання штучного інтелекту в кібербезпеці та порівняльний аналіз правових систем інших країн, які вже використовують штучний інтелект в оборонних цілях. Основні результати включають унікальні дані про впровадження технологій, а також їх вплив на забезпечення кібербезпеки, крім цього, вказують на те, що, не зважаючи на потенційні переваги використання, існують значні виклики і обмеження, пов'язані з правовим регулюванням. Анотація. Дослідження спрямоване на визначення ефективності використання штучного інтелекту у контексті кіберзаходів українських оборонних структур. Методологію складає аналіз законодавства, що регулює використання штучного інтелекту в цій сфері, а також вивчення міжнародних норм та принципів, що регулюють використання штучного інтелекту в кібербезпеці та порівняльний аналіз правових систем інших країн, які вже використовують штучний інтелект в оборонних цілях. Основні результати включають унікальні дані про впровадження технологій, а також їх вплив на забезпечення кібербезпеки, крім цього, вказують на те, що, не зважаючи на потенційні переваги використання, існують значні виклики і обмеження, пов'язані з правовим регулюванням.
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Вступ. В умовах ескалації кіберзагроз в глобальному розумінні, вона посилюється військовою агресією Російської Федерації проти України, тому питання кібербезпеки українського оборонного сектору набуває особливої актуальності. Традиційні методи захисту інформації не завжди дають змогу ефективно протистояти новим викликам і загрозам. У зв'язку з цим виникає гостра потреба у пошуку інноваційних інструментів та методів кіберзахисту. Одним із перспективних напрямів розвитку кібербезпеки є використання штучного інтелекту (далі - ШІ).Зважаючи на те, що ШІ володіє значним потенціалом для підвищення ефективності кіберзахисту завдяки здатності до автоматизованого аналізу великих обсягів даних, прогнозування кібератак, розпізнавання та нейтралізації нових загроз використання ШІ можесуттєво скоротити час на реагування на кібератаки, мінімізувати шкоду від них та підвищити стійкість кіберінфраструктури оборонного сектору. Відсутність чітких норм ускладнює впровадження та використання ШІ в оборонних цілях. Крім цього, технології ШІ постійно розвиваються, що ускладнює розробку та прийняття законів, які б їм відповідали. Законодавство втрачає актуальність, як тільки з'являться нові можливості ШІ.Варто зазначити, що використання ШІ в оборонній сфері викликає ряд етичних питань, таких як можливість автономного прийняття рішень про застосування сили, потенціал для упередженості та дискримінації, а також ризик втрати контролю над системами ШІ.Вищезазначені питання потребують ретельного обговорення та розробки етичних принципів, які б регулювали використання ШІ в оборонній сфері.