СтудентАспірант
0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Порівняльна характеристика сільського господарства України та Європейського союзу (ID:1124047)

Тип роботи: дипломна
Дисципліна:Право, юридичні
Сторінок: 96
Рік виконання: 2019
Вартість: 300
Купити цю роботу
Зміст
Зміст ВСТУП 3 РОЗДІЛ І: ПРАВОВЕ ВИЗНАЧЕННЯ ЯКОСТІ І БЕЗПЕКИ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ 1.1. Поняття і види сільськогосподарської продукції за законодавством України та Європейського Союзу 7 1.2. Якість сільськогосподарської продукції та її безпека в Україні і Європейського Союзу: порівняльний аналіз. 12 1.3. Загальна характеристика законодавства у сфері виробництва сільськогосподарської продукції в Україні та в Європейського Союзу. 20 РОЗДІЛ ІІ :ПРАВОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ПРИ ВИРОБНИЦТВІ ОКРЕМИХ ВИДІВ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ: ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНІ З ЗАКОНОДАВСТВОМ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ 36 2.1. Правові вимоги до якості при виробництві зерна в Україні у порівнянні з вимогами Європейського Союзу 36 2.2. Правові вимоги до якості при виробництві і реалізації цукру в Україні та Європейського Союзу 50 2.3. Правові засади якості виробництва молока і молочних продуктів в Україні у порівняні до вимог законодавства Європейського Союзу. 56 2.4 Правові вимоги до якості виробництва і реалізації м'яса і м'ясних продуктів в Україні та Європейському Союзі 68 ВИСНОВКИ 79 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 83
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
ВСТУП Україна, проголосивши інтеграцію до Європейського союзу (далі ЄС) основним напрямком зовнішньої політики, взяла на себе зобов’язання щодо приведення національного законодавства у відповідність до вимог законодавства ЄС, в тому числі й аграрного законодавства у сфері регулювання виробництва таких стратегічних видів сільськогосподарської продукції, як зерно, м’ясо, молоко та цукор. Насамперед це зумовлюється необхідністю створення належних умов (в тому числі і правових) для виробництва конкурентоспроможної сільськогосподарської продукції. Україна – велика аграрно-промислова держава, яка має родючі землі, сприятливі для виробництва більшості стратегічно важливих сільськогосподарських культур кліматичні умови, традиції землеробства, а отже могла б виступати експортером сільськогосподарської продукції не лише на теренах країн СНД, але й держав ЄС та інших. У цьому аспекті набувають гостроти питання адаптації аграрного законодавства України до законодавства ЄС, закріплення у ньому вимог європейського законодавства щодо виробництва окремих видів сільськогосподарської продукції з метою забезпечення виробництва конкурентоспроможної сільськогосподарської продукції, що робить актуальним дослідження питань правового забезпечення сільськогосподарської продукції у відповідності до законодавства ЄС . Вивчення проблем правового регулювання відносин з виробництва окремих видів сільськогосподарської продукції в контексті вимог законодавства ЄС, його удосконалення є одним з найактуальніших питань вітчизняної юридичної науки. Воно викликає не тільки теоретичний інтерес, але й має практичну значимість для ефективної діяльності й розвитку конкурентоспроможного сільського господарства й ринку сільськогосподарської продукції в Україні. Окремі правові питання гармонізації та адаптації аграрного законодавства України до вимог законодавства ЄС знайшли своє відображення у працях вчених – В. М. Єрмоленка, Т. О. Коваленко, В. К. Мамутова, С. І. Марченко, О. О. Погрібного, О. А. Поліводського, В. І. Семчика, А. М. Статівки, Ю. С. Шемшученка, І. А. Шуміло, В. З. Янчука та ін. Деякі аспекти даної проблеми висвітлювали у своїх працях такі вчені-економісти, як Р. Р. Гумеров, Г. Т. Дудар, І. В. Кобута, М. В. Кордон, Б. Пасхавер, Н. Н. Подлужна, О. М. Скидан та ін. Проте дані роботи стосуються здебільшого загальнотеоретичного, міжнародно-правового чи економічного аспекту розгляду даної проблеми, або досліджують окремі аспекти адаптації аграрного законодавства (у сфері якості сільськогосподарської продукції, ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин, торговельної діяльності, державної підтримки), але немає комплексних правових досліджень, що і робить данну тему актуальною. Метою дипломного дослідження є виявлення особливостей та закономірностей правового регулювання суспільних відносин з виробництва сільськогосподарської продукції в Україні та розробка рекомендацій з удосконалення аграрного законодавства України у даній сфері відповідно до вимог законодавства ЄС (acquis communautaire). Відповідно до поставленої мети були сформульовані наступні завдання: - дати визначення поняття сільськогосподарської продукції в Україні та ЄС; - охарактеризувати види сільськогосподарської продукції в Україні та ЄС; - проаналізувати правові основи якості та безпеки сільськогосподарської продукції в Україні та ЄС; - проаналізувати законодавство забезпечення сільськогосподарської продукції в Україні та ЄС; - проаналізувати правові засади виробництва зерна в Україні у порівняні з вимогами ЄС; - охарактеризувати правове регулювання відносин виробництва і реалізації цукру в Україні та вимоги законодавства ЄС; - визначити правові засади виробництва молока і молочних продуктів в Україні у порівняні з ЄС; - проаналізувати виробництво і реалізацію м'яса і м'ясних продуктів в Україні та вимоги ЄС, до цього процесу. Об’єктом дослідження є врегульовані нормами права суспільні відносини у сфері виробництва сільськогосподарської продукції в Україні та ЄС. Предметом дослідження виступають приписи нормативно-правових актів України та законодавства ЄС, що регулюють правові засади забезпечення якості сільськогосподарської продукції в Україні у порівнянні до законодавства ЄС. Методи дослідження. В основу методології дослідження покладено комплексний підхід до аналізу правовідносин з виробництва сільськогосподарської продукції в Україні та ЄС, зумовлений специфікою теми роботи і пов’язаний з використанням загальнонаукових і спеціально-наукових методів. На всіх стадіях опрацювання теми використовувалися: метод матеріалістичної діалектики з метою з’ясування сутності розглядуваних відносин, закономірностей та особливостей їх функціонування, порівняльно-правовий метод – порівняльний аналіз окремих положень нормативно-правових актів України і вимог законодавства ЄС щодо забезпечення якості окремих видів сільськогосподарської продукції. Робота складається із вступу, двох розділів, шести підрозділів, висновків та списку використаної літератури.