0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Правове регулювання паювання землі недержавних сільськогосподарських підприємств (ID:1127780)

Тип роботи: курсова
Дисципліна:Право, юридичні
Сторінок: 37
Рік виконання: 2024
Вартість: 850
Купити цю роботу
Зміст
ЗМІСТ ВСТУП…………………………………………………………………………….3 РОЗДІЛ І. Правова природа земельної частки (паю) за законодавством України…………………………………………….………………………...……6 1.1. Фрагментація земель сільськогосподарського призначення…………..6 1.2. Правова природа та характерні риси земельної частки (паю)………..8 1.3. Визначення розміру та вартості земельної частки (паю)………………12 РОЗДІЛ ІІ. Особливості паювання землі недержавних сільськогосподарських підприємств………………………………………..13 2.1. Правові засади паювання земель недержавних сільськогосподарських підприємств………………………………………………………………………13 2.2. Особливості обігу земель недержавних сільськогосподарських підприємств…………………………………………………………………...….19 РОЗДІЛ ІІІ. Правове регулювання паювання землі недержавних сільськогосподарських підприємств…………………………...……………23 3.1. Процес виділення земельних ділянок у натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв)……………………………………………………….…23 3.2. Невитребувані земельні частки (паї)………………………………...…….28 ВИСНОВКИ……………………………………………………………………32 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ…………………………………….34
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
РОЗДІЛ І Правова природа земельної частки (паю) за законодавством України 1.1. Фрагментація земель сільськогосподарського призначення Фрагментація земель стала характерною рисою для багатьох країн, виникаючи ще з XVII століття, і отримала різні визначення в науковій літературі. Першу значну увагу до цього поняття приділили лише у 1911 році на конференції з консолідації розрізнених володінь , мета якої полягала в усуненні негативних наслідків фрагментації земель. Сам термін "фрагментація" походить від слова "фрагмент", що означає невелику або неповну частину або частину відламаного, відокремленого від цілого. У науковій літературі фрагментацію земель також називають подрібненням, парцеляцією або відособленням. Перший дослідник, який активно досліджував проблему фрагментації земель, був О. Біннс у 1950 році, який визначив її як етап еволюції агроформування, коли окрема ферма складається з численних відокремлених ділянок, зазвичай розкиданих на великій території . За таким визначенням, фрагментація земель представляє собою етап у розвитку сільськогосподарських організаційно-правових форм господарювання. У свою чергу, Т. Шульц у 1953 році визначив фрагментацію як "нераціональний розподіл сільськогосподарських земель існуючого агроформування" . Він зауважив, що фрагментована ферма - це ферма, що складається з декількох земельних ділянок, розташованих таким чином, що управління ними стає неможливим.