0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

НОРМАТИВНО- ПРАВОВІ ЗАСАДИ РЕГУЛЮВАННЯ БЕЗПЕКИ ПРОДУКЦІЇ В ЄС та Україні (ID:213099)

Тип роботи: бакалаврська
Дисципліна:Право, юридичні
Сторінок: 62
Рік виконання: 2017
Вартість: 300
Купити цю роботу
Зміст
РОЗДІЛ І. Нормативно-правові засади регулювання безпеки продукції в ЄС 2.1. Правова характеристика нормативних актів, які встановлюють технічні вимоги щодо безпеки продукції в ЄС. 2.2. Правове регулювання забезпечення екологічних стандартів у сфері безпеки продукціїв ЄС. 2.3. Правові засади забезпечення відповідності продукції вимогам у сфері санітарних та фітосанітарних заходів. РОЗДІЛ ІІ Порівняльний аналіз української системи регулювання безпечності харчових продуктів та відповідного європейського досвіду 3.1. Відповідність національного законодавства щодо безпеки продукції європейським стандартам. 3.2. Проблеми адаптації українського законодавства вимогам європейських стандартів та шляхи їх вирішення (або шляхи підвищення конкурентоспроможності продукції вітчизняного виробництва). ВИСНОВКИ СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Безпека продукції, як було зазначено вище є важливим напрямом спільної політики держав-членів ЄС, тому в умовах інтеграції України з європейською спільнотою вирішення проблеми гармонізації вітчизняних стандартів у сфері безпеки продукції виступає першочерговим завданням. В сучасних умовах економічної та екологічної політики в Україні потреба у покращенні ефективності правового регулювання якості та безпечності харчових продуктів зростає. Так, використання великої кількості небезпечних забруднюючих речовин хімічного, фізичного, біологічного походження у харчовій промисловості призводить до того, що рівень безпечності харчових продуктів є низьким та таким, що не відповідає вимогам, які дають доступ вітчизняним товаровиробникам на ринок ЄС. Це зумовлює необхідність імплементації в національне законодавство оновлених (уніфікованих) критеріїв безпечності, регуляторних процедур забезпечення необхідного рівня безпечності товарів на основі європейських принципів технічного регулювання [] Загалом, безпечність продукції є складовою права споживача і визначається в ЗУ «Про захист прав споживачів» від 12.05.1991 р. як відсутність будь-якого ризику для життя, здоров’я, майна споживача і навколишнього природного середовища при звичайних умовах використання, зберігання, транспортування, виготовлення й утилізації продукції. Також даним законом передбачено обов’язок щодо дотримання вимог технічних регламентів та ін. нормативно-правових актів, в тому числі технічними регламентами, які затверджують вимоги щодо безпечності продукції при введенні в обіг та реалізації продукції на ринку[] Варто відзначити, що потужним рушієм у напрямку впровадження європейського законодавства у сфері безпеки продукції стало підписання економічної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, яка включає Розділи III «Юстиція, свобода та безпека», IV «Торгівля і питання, пов’язані з торгівлею», V «Економічне та галузеве співробітництво» та VI «Фінансове співробітництво та положення щодо боротьби із шахрайством» від 27 червня 2014 р. у рамках засідання Ради ЄС Президентом України П. Порошенком керівництвом ЄС і главами держав та урядів 28 держав-членів, яка була ратифікована 16 вересня 2014 року.