0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Статистика (ID:126851)

Тип роботи: контрольна
Дисципліна:Статистика
Сторінок: 22
Рік виконання: 2016
Вартість: 55
Купити цю роботу
Зміст
1. Програмно – методологічні й організаційні питання статистичного спостереження. Контроль матеріалів спостережень Задачі Задача 1. Ряди розподілу та їх характеристика Відповідно до номеру варіанту першою ознакою є фактично відпрацьований час, другою ознакою – розряд. Завдання: 1. Зведення і групування статистичних даних. Згрупувати дані, наведені в таблиці, використовуючи прості та комбінаційні групування. Зробити висновки про характер розподілу досліджуваних ознак та взаємозв’язки між ними. 2. Ряди розподіл та їх характеристики За даними, отриманими у процесі виконання розрахунково – аналітичного завдання, обчислити характеристики центру розподілу (середню, моду і медіану) для кожної з ознак. 3. Дослідження варіації в рядах розподілу. За даними рядів розподілу, побудованих в розрахунково – аналітичному завданні, обчислити абсолютні та відносні показники варіації. Розрахунки представити у робочій таблиці. 4. Дослідження помилок вибіркового спостереження. Приймаючи досліджувану сукупність (розрахунково – аналітичне завдання №1) за 10% генеральної, визначити з ймовірністю 0,997 середню і граничну помилки вибірки та інтервал можливих значень середньої величини ознаки в генеральній сукупності. № п/п Фактично відпрацьований час за місяць, днів Розряд Цех №1 1 23 4 2 15 1 3 22 4 4 21 2 5 19 4 6 22 2 7 23 3 8 22 5 9 18 2 10 21 3 11 20 2 12 22 2 13 23 5 14 18 1 15 20 3 16 23 3 17 23 2 18 20 2 19 20 1 20 24 4 21 21 2 22 19 1 23 24 4 24 23 4 25 22 2 26 24 3 27 20 3 28 18 2 29 22 3 30 18 1 31 23 4 32 23 2 33 18 1 34 22 2 35 22 3 36 23 5 37 23 2 38 22 6 39 23 3 40 24 3 Цех №2 1 23 3 2 22 2 3 24 3 4 23 4 5 20 2 6 23 4 7 17 1 8 23 3 9 23 3 10 20 2 11 23 3 12 23 4 13 23 4 14 24 5 15 23 5 16 23 3 17 24 6 18 20 2 19 23 4 20 22 3 21 18 1 22 15 2 23 21 4 24 23 3 25 24 6 26 22 5 27 20 1 28 23 3 29 18 1 30 24 4 31 22 2 32 23 3 33 18 3 34 29 4 35 23 5 36 18 2 37 22 4 38 21 3 39 23 3 40 23 4 41 20 2 42 22 1 43 23 3 44 23 4 45 24 4 46 23 5 47 22 3 48 23 3 49 21 3 50 20 2 51 23 4 52 19 1 53 23 3 54 23 4 55 22 3 56 23 5 57 23 3 58 18 2 59 23 5 60 23 2 Задача 2. Аналіз рядів динаміки Наведені нижче дані характеризують динаміку соціально – економічних показників Запорізької області за роками згідно варіанту. 1. Обчислити аналітичні показники наведеного ряду динаміки за базисною та ланцюговою системами. Результати подати у вигляді таблиці 2. За вказаний період обчислити середньорічні показники: абсолютний приріст, темп росту, темп приросту 1 рік 2 рік 3 рік 4 рік 5 рік Сільськогосподарські підприємства, які одержали чистий прибуток, млн.грн. 201 398 477 488 395 Задача 3. Розрахунок середніх величин Рівень рентабельності підприємств харчової промисловості регіону характеризується такими даними: Рівень рентабельності, % До 5 5-10 10-15 15-20 20-25 25-30 30 і вище Кількість підприємств, % до загальної кількості 8 12 35 20 12 8 5 Визначити середній рівень рентабельності підприємств регіону. Задача 4. Розрахунок індексів Використовуючи дані нижченаведеної таблиці, визначити: а) по одному із підприємств: 1) індивідуальні та загальні індекси фізичного об’єму продукції, цін та вартості виготовленої продукції 2) індивідуальні та загальний індекс собівартості продукції 3) індивідуальні та загальний індекс продуктивності праці Зробити висновки б) по двох підприємствах у цілому окремо для продукції А і Б визначити індекси середньої собівартості продукції змінного і фіксованого складу, структурних зрушень. Зробити висновки. Вид продукції Базисний рік Звітний рік Собівар-тість одиниці продукції, грн. Ціна одиниці продукції, грн. Обсяг виробництва, тис.шт. Витрати часу на виробництво одиниці Собівартість одиниці продукції, грн. Ціна одиниці продукції, грн. Обсяг виробництва, тис.шт. Витрати часу на виробництво одиниці А 12 15 200 5 10 14 220 5 Б 200 227 30 93 198 220 40 89 Список використаних джерел
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову