Зміст
Завдання 1
На іспиті зі статистики студенти одержали наступні оцінки: 4, 3, 2, 4, 5, 4, 5, 3, 5, 4, 3, 4, 2, 3, 4. Побудуйте структурне групування, зробіть висновки щодо розподілу та подайте результати у графічному вигляді.
Завдання 2
За наведеними даними про вік студентів (кількість повних років) побудуйте структурне групування, зробіть висновки щодо розподілу студентів та подайте результати у графічному вигляді: 21, 22, 23, 24, 22, 23, 21, 24, 22, 21, 22, 22, 23, 21, 22.
Завдання 3
За даними обстеження родин за кількістю дітей побудуйте структурне групування, зробіть висновки щодо розподілу родин та подайте результати у графічному вигляді: 1, 1, 3, 4, 2, 3, 2, 4, 5, 2, 2, 3, 1, 2, 2, 1.
Завдання 4
За наведеними даними про валовий збір цукрових буряків та виробництво цукру – піску за регіонами, побудуйте:
1) структурне групування за ознакою валового збору цукрових буряків, утворивши 3 групи з рівними інтервалами, побудуйте гістограму
2) комбінаційний розподіл за ознаками валовий збір цукрових буряків та виробництво цукру – піску, також також утворивши по 3 групи
3) аналітичне групування. Зробіть висновки.
Регіон Валовий збір цукрових буряків, тис.т Вироб-ництво цукру- піску, тис.т Регіон Валовий збір цукрових буряків, тис.т Вироб-ництво цукру- піску, тис.т Регіон Валовий збір цукрових буряків, тис.т Вироб-ництво цукру- піску, тис.т
1 500 223 7 253 151 13 788 107
2 326 26 8 1033 144 14 859 142
3 524 110 9 424 123 15 163 27
4 140 5 10 839 135 16 476 58
5 640 60 11 1102 242
6 422 60 12 1220 123
Завдання 5.
За наведеними даними про виробництво борошна та хліба за регіонами побудуйте:
1) структурне групування за ознакою виробництва борошна, утворивши 3 групи з рівними інтервалами, побудуйте гістограму
2) комбінаційний розподіл за ознаками виробництво борошна та виробництво хліба, також утворивши по 3 групи
3) аналітичне групування. Зробіть висновки.
Регіон Вироб-ництво борошна, тис.т Вироб-ництво хліба, тис.т Регіон Вироб-ництво борошна, тис.т Вироб-ництво хліба, тис.т Регіон Вироб-ництво борошна, тис.т Вироб-ництво хліба, тис.т
1 94 53 7 70 65 13 116 91
2 70 46 8 131 65 14 81 70
3 111 100 9 91 55 15 104 75
4 82 83 10 125 106 16 85 73
5 62 61 11 75 56 17 102 80
6 92 101 12 69 40
Завдання 6
За наведеними даними про % порушень технологічної дисципліни та втратами від браку продукції за виробничими ділянками підприємства побудуйте:
1) структурне групування за ознакою % порушень технологічної дисципліни, утворивши 3 групи з рівними інтервалами, побудуйте гістограму;
2) комбінаційний розподіл за ознаками % порушень технологічної дисципліни та втратами від браку продукції, також утворивши по 3 групи;
3) аналітичне групування. Зробіть висновки.
№ ділянки % порушень технолог-гічної дисцип- ліни Втрати від браку продукції, тис.грн. № ділянки % порушень технолог-гічної дисцип- ліни Втрати від браку продукції, тис.грн. № ділянки % порушень технолог-гічної дисцип- ліни Втрати від браку продукції, тис.грн.
1 1,9 1,5 5 2,1 1,7 9 2,6 2,0
2 1,6 1,4 6 2 1,8 10 1,7 1,4
3 1,5 1,2 7 2,3 1,6 11 1,5 1,3
4 1,2 0,9 8 2,7 2,1 12 2,1 1,6