0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Статистика (ID:833002)

Тип роботи: контрольна
Дисципліна:Статистика
Сторінок: 6
Рік виконання: 2022
Вартість: 125
Купити цю роботу
Зміст
Завдання 1 Доходи від реалізації цінних паперів становили: Показник Одиниця виміру 2018 р. 2019 р. план фактично Доходи тис. грн. 768 780 776 За наведеними даними визначте відносні величини: а) планового зав-дання; б) виконання плану; в) динаміки. Покажіть взаємозв'язок між обчисленими відносними величинами. Зробіть висновки. Завдання 2 Обсяг продукції та продуктивність праці на підприємствах галузі: Підпри-ємство 2018 р. 2019 р. кількість робітників, осіб продуктивність праці одного робітника, тис. грн. обсяг продукції, тис. грн. продуктивність праці одного робітника, тис. грн. 1 15 120 2500 125 2 13 130 2100 140 Визначте: 1.Середню продуктивність праці одного робітника за: а) 2018 р.; б) 2019 р. Обґрунтуйте вибір виду середньої величини. 2. Як змінилася (у абсолютному й відносному вираженні) середня продуктивність праці. Зробіть висновки. Завдання 3 Валовий збір картоплі в Україні характеризується даними: Роки Валовий збір картоплі, млн. тонн 2015 20,8 2016 21,8 2017 22,2 2018 2019 22,5 20,3 Визначте: 1. Абсолютні прирости, темпи зростання, темпи приросту (ланцюгові і базисні), абсолютне значення одного відсотка приросту. Отримані показники викладіть у таблиці. 2. Середній рівень ряду динаміки за 2015-2019 рр. 3. Середньорічні абсолютний приріст, темп зростання і темп при¬рос¬ту (зниження) за 2016-2019 рр. Відобразіть динаміку валового збору графічно. Зробіть висновки. Завдання 4 Реалізація продукції у супермаркеті характеризується даними: Види продукції Реалізовано продукції, кг Ціна за один кг, грн. базисний період поточний період базисний період поточний період Сметана 250 300 65 75 Масло вершкове 200 225 180 200 Визначте: 1. Індивідуальні та зведені індекси: а) фізичного обсягу продаж; б) ціни одного кг продукції; в) вартості реалізованої продукції. Покажіть взаємозв'язок між обчисленими індексами. 2. На скільки (в абсолютному та відносному вираженні) змінилась вартість вершкового масла за рахунок зміни фізичного обсягу реалізації продукції і на скільки - за рахунок зміни ціни. Результати проаналізуйте, поясніть економічний зміст індексів. Завдання 5 Випуск однорідної продукції та витрати робочого часу на її виробництво по двох підприєм¬ствах характеризуються даними: Підприємство Випуск продукції, шт. Загальні витрати робочого часу, годин. базисний період поточний період базисний період поточний період № 1 120 125 3000 2500 № 2 130 140 2600 4200 Визначте індекси середньої продуктивності праці: а) змінного складу; б) постійного (фіксованого) складу; в) структурних зрушень. Покажіть взаємозв'язок між обчисленими індексами. Поясніть економічний зміст кожного індексу.
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Завдання 1 Доходи від реалізації цінних паперів становили: Показник Одиниця виміру 2018 р. 2019 р. план фактично Доходи тис. грн. 768 780 776 За наведеними даними визначте відносні величини: а) планового зав-дання; б) виконання плану; в) динаміки. Покажіть взаємозв'язок між обчисленими відносними величинами. Зробіть висновки. Завдання 2 Обсяг продукції та продуктивність праці на підприємствах галузі: Підпри-ємство 2018 р. 2019 р. кількість робітників, осіб продуктивність праці одного робітника, тис. грн. обсяг продукції, тис. грн. продуктивність праці одного робітника, тис. грн. 1 15 120 2500 125 2 13 130 2100 140 Визначте: 1.Середню продуктивність праці одного робітника за: а) 2018 р.; б) 2019 р. Обґрунтуйте вибір виду середньої величини. 2. Як змінилася (у абсолютному й відносному вираженні) середня продуктивність праці. Зробіть висновки. Завдання 3 Валовий збір картоплі в Україні характеризується даними: Роки Валовий збір картоплі, млн. тонн 2015 20,8 2016 21,8 2017 22,2 2018 2019 22,5 20,3 Визначте: 1. Абсолютні прирости, темпи зростання, темпи приросту (ланцюгові і базисні), абсолютне значення одного відсотка приросту. Отримані показники викладіть у таблиці. 2. Середній рівень ряду динаміки за 2015-2019 рр. 3. Середньорічні абсолютний приріст, темп зростання і темп при¬рос¬ту (зниження) за 2016-2019 рр. Відобразіть динаміку валового збору графічно. Зробіть висновки. Завдання 4 Реалізація продукції у супермаркеті характеризується даними: Види продукції Реалізовано продукції, кг Ціна за один кг, грн. базисний період поточний період базисний період поточний період Сметана 250 300 65 75 Масло вершкове 200 225 180 200 Визначте: 1. Індивідуальні та зведені індекси: а) фізичного обсягу продаж; б) ціни одного кг продукції; в) вартості реалізованої продукції. Покажіть взаємозв'язок між обчисленими індексами. 2. На скільки (в абсолютному та відносному вираженні) змінилась вартість вершкового масла за рахунок зміни фізичного обсягу реалізації продукції і на скільки - за рахунок зміни ціни. Результати проаналізуйте, поясніть економічний зміст індексів. Завдання 5 Випуск однорідної продукції та витрати робочого часу на її виробництво по двох підприєм¬ствах характеризуються даними: Підприємство Випуск продукції, шт. Загальні витрати робочого часу, годин. базисний період поточний період базисний період поточний період № 1 120 125 3000 2500 № 2 130 140 2600 4200 Визначте індекси середньої продуктивності праці: а) змінного складу; б) постійного (фіксованого) складу; в) структурних зрушень. Покажіть взаємозв'язок між обчисленими індексами. Поясніть економічний зміст кожного індексу.