Проєкт нового будівництва підприємства по виробництву кормової добавки кристалічного препарату амінокислоти лізин моногідрохлорид. Відділення іонообмінної сорбції фільтрату культуральної рідини та концентрування елюату (ID:1076720)
Зміст
ЗМІСТ
ВСТУП..................................................................................................................... 4 1. ХАРАКТЕРИСТИКА КІНЦЕВОГО ПРОДУКТУ ...........................................6
1.1. Загальна структура амінокислоти в кормовій добавці…………..6
1.2. Сфера застосування……………………………………………….9
2. ТЕХНІЧНІ УМОВИ ВИРОБНИЦТВА КОРМОВОГО ПРЕПАРАТУ ЛІЗИН МОНОХЛОРИД.....................................................................................................10
2.1.Вимоги до сировини і матеріалів…………………………………..11
2.2.Маркування…………………………………………………………..11
3. ТЕХНІКО ЕКОНОМІЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ПРОЄКТУ.........................14
3.1. Розрахунок проєктної потужності підприємства з виробництва кормової добавки кристалічного препарату амінокислоти лізин моногідрохлорид………………………………………………………………14
3.2. Вибір майданчика будівництва…………………………………….20
3.3. Вибір технології виробництва……………………...………………24
4. ОБГРУНТУВАННЯ ВИБОРУ ТЕХНОЛОГІЧНОЇ СХЕМИ ........................29
4.1. Стабілізація культуральної рідини.....................................................29
5. ТЕХНОЛОГІЧНА ТА АПАРАТУРНА СХЕМА ВИРОБНИЦТВА. ВІДОМІСТЬ СПЕЦИФІКАЦІЇ ОБЛАДНАННЯ................................................31
5.1. Технологічна схема виробництва.......................................................31
5.2. Апаратурна схема виробництва .........................................................32
5.3. Специфікація обладнання, контрольновимірювальні прилади та системи автоматизації...........................................................................................33
6. ВИКЛАДЕННЯ ТЕХНОЛОГІЧНОГО ПРОЦЕСУ ТА КОНТРОЛЬ ЯКОСТІ ВИРОБНИЦТВА ..............................................................................................35
6.1. Викладення технологічного процесу...............................................35
6.2. Контроль виробництва........................................................................36
ВИСНОВКИ .........................................................................................................37
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ.....................................................38
Зразок роботи
L-Лізин виробляється в двох формах додаткового лізину для використання в промисловості кормів і кормів для домашніх тварин: моногідрохлорид L-лізину 98,5% кормового класу та рідкий L-лізин 50% кормового класу. L-лізин економічно ефективний спосіб доповнення до кормів з низьким або дефіцитним вмістом лізину. L-лізин, який в основному використовується в раціонах для свиней і птиці, також задовольняє потреби в добавках в раціонах аквакультури, а також може бути корисним для молочної худоби та домашніх тварин. У раціонах коней L-лізин можна використовувати в кормах і добавках, особливо для лошат і молодих коней, що ростуть Додавання в раціон L-лізину допомагає зменшити сирий протеїн, також може знизити виділення азоту в навколишнє середовище та підвищити ефективність азоту.
Характеристика біологічного агенту
Мікроорганізми дуже чутливі до складу середовища, на якому ростуть, причому одні сполуки вони споживають інтенсивно, а інші залишаються майже невикористаними. Варто пам'ятати, що не завжди інтенсивне зростання мікроорганізму сприяє максимальному нагромадженню продукту. Оскільки переважна більшість мікроорганізмів-продуцентів являються аеробами, майже всі вуглеводи споживаються ними шляхом окислювання й основними продуктами метаболізму являються двоокис вуглецю й вода. Проміжні продукти окислювання, що накопичуються в процесі росту культури, такі, як кетокислоти, ди- і трикарбонові кислоти, альдегіди, слугують в міру споживання вуглеводів основним джерелом вуглецю в середовищі. Якщо склад середовища підібраний вірно й процес ведеться правильно, то надлишкового нагромадження проміжних продуктів не відбувається. Гарним джерелом вуглецю в середовищі можуть бути жири й масла. Це варто пам'ятати при використанні жирових піногасників. Споживанню жирів передує їх розщеплення на гліцерин і жирні кислоти. Мікроорганізми споживають також органічні кислоти й спирти.
Інші роботи з даної категорії: