Зразок роботи
ВСТУП
Виноградним вином називається напій, який отриманий в результаті спиртового бродіння виноградного сусла (відпресований сік винограду) або мезги (роздроблення ягід винограду).
В залежності від місця виробництва, клімату, ґрунту, властивостей виноградної лози, типу вина хімічний склад виноградних вин відрізняється, але всі вина містять антисептичну і іонізаційну воду, вуглеводи (глюкозу, фруктозу, сахарозу та ін.), органічні кислоти (винну, яблучну, лимонну та ін.), спирти, альдегіди, складні ефіри та ацетилі, дубильні, барвні, азотисті, мінеральні речовини (майже всі елементи періодичної системи); вітаміни В1, В2, РР, С, фолієву кислоту, інозит та інші біологічно-активні речовини. В вині міститься також комплекс полі фенольних речовин (рутин, кварцетин, антоціани). Усі ці складові роблять виноградне вино складним, споживним і біологічно цінним продуктом, корисним доповненням до звичайного харчування.
Виноградні вина володіють добре вираженими бактерицидними властивостями, які обумовлені вмістом органічних кислот, етилового спирту та інших сполук, які володіють антисептичними властивостями.
Смак вина, також як і букет, який характеризує чистоту, повноту, гармонію відтінків, складається з великої кількості компонентів. Цукор, спирт, кислоти, фенольні сполуки та інші речовини, що містяться у виноградному вині, надають йому помірну солодкуватість, терпкість, свіжість та інші присмаки, які характерні для різних типів вин.
Актуальністю даної теми є те, що за останні декілька десятиріч виробництво України перетворилося із кустарного промислу в передовавну і добре розвинуту промислову галузь, яка на основі нових розробок і впровадження промислових технологій, високоефективного обладнання, автоматизації і комп’ютеризації виробництва продовжує розвиватися далі.
Предметом дослідження даної курсової роботи – є виробництво вина та особливості контролю якості при його виробництві.
Об’єктом дослідження курсової роботи є підприємство по виробництву вина.
Саме тому метою курсової роботи є дослідження асортименту та якості винної продукції на підприємстві.
Для досягнення поставленої мети визначено такі завдання:
вивчити споживні властивості та фізіологічну дію виноградних вин на організм людини;
охарактеризувати підприємство по виготовленню вин;
проаналізувати асортимент виноградних вин, що реалізується в торгівельній мережі, оцінити якість виробленої продукції;
визначити особливості пакування, транспортування та зберігання продукції на підприємстві.
підвести підсумок курсового дослідження.
Дана курсова робота складається з вступу, 2 розділів висновку, , перший і другий розділ містять підрозділи, списку використаної літературу та додатків.