Облік запасів на прикладі Миколаївського хліб заводу №1 (ID:1128141)
Зміст
ЗМІСТ
ВСТУП 3
РОЗДІЛ 1 ЗАКОНОДАВЧО-НОРМАТИВНІ АСПЕКТИ ТА ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ОБЛІКУ ЗАПАСІВ 5
1.1. Сутність, визначення та поняття обліку запасів, класифікація запасів 5
1.2. Законодавчо-нормативне забезпечення обліку запасів та документальне забезпечення 6
1.3. Методичні основи обліку запасів у фінансовому обліку 9
РОЗДІЛ 2 ДІЮЧА ПРАКТИКА ОБЛІКУ ЗАПАСІВ НА ПРИКЛАДІ ТОВ «МИКОЛАЇВСЬКИЙ ХЛІБОЗАВОД №1» 15
2.1. Коротка характеристика ТОВ «Миколаївський хлібозавод №1» та основні показники його господарської діяльності 15
2.2. Проведення обліку запасів ТОВ «Миколаївський хлібозавод №1» 24
РОЗДІЛ 3 ШЛЯХИ ОПТИМІЗАЦІЇ ОБЛІКУ ЗАПАСІВ ТОВ «МИКОЛАЇВСЬКИЙ ХЛІБОЗАВОД №1» 38
3.1. Використання вітчизняного досвіду 38
3.2. Використання іноземного досвіду 41
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 46
ДОДАТКИ 50
Зразок роботи
ВСТУП
У курсовій роботі досліджуються облік запасів на підприємстві. Під тематику роботи підпав розгляд теоретичних, методологічних та практичних (на прикладі ТОВ «Миколаївський Хлібозавод № 1») аспектів у контексті досліджуваного питання. В практичній частині курсової роботи основна увага приділена обліку запасів палива та мастильних матеріалів, оскільки ця частина запасів займає одне з першочергових місць в забезпеченні безперебійної роботи досліджуваного підприємства.
Актуальність досліджуваної теми. Розвиток ринкових відносин, впровадження різноманітних форм власності, реформування економічних відносин в Україні висувають дедалі нові вимоги до бухгалтерського обліку, як до основного засобу контролю за веденням господарської діяльності підприємств.
Для здійснення господарської діяльності підприємствами всіх форм власності та галузей економіки використовують запаси, які є найбільш важливою і значною частиною активів підприємства. Вони займають особливе місце у складі майна і домінуючу позицію у структурі витрат підприємств різних сфер діяльності. Запаси є складовою частиною групи матеріальних ресурсів, які формують економічні ресурси.
Отже, однією із складових стабільної та рентабельної роботи підприємства є оптимальна наявність і обіг виробничих запасів. Запаси – це такий вид оборотних засобів, який практично завжди є в тому чи іншому вигляді на будь-якому підприємстві. Для одного підприємства виробничі запаси є основою стабільної та рентабельної роботи, для іншого лише невеликою частиною всіх активів. Але в будь-якому разі правильне документальне оформлення і відображення операцій із запасами у бухгалтерському обліку – запорука успішної роботи підприємства в цілому.
Облік виробничих запасів становить дуже трудомісткий процес. І це пов’язано не лише з різноманітністю самих запасів (від матеріалів і тари до палива і запасних частин), а й з оформленням великої кількості первинних документів на різних стадіях руху виробничих запасів.
Проблеми обліку, оцінки і аналізу використання запасів розглядалися в працях відомих вітчизняних учених-економістів: Бородкіна А.С., Бутинця Ф.Ф., Голова С.Ф., Завгороднього В.П., Єфіменка В.І., Кірейцева Г.Г., Кужельного М.В., Литвина Ю.Я., Сопка В.В., Ткаченко Н.М., Чумаченка М.Г.
Об’єктом дослідження курсової роботи є запаси підприємства.
Предметом роботи є облік запасів на прикладі ТОВ «Миколаївський Хлібозавод № 1» на прикладі одного року.
Метою курсової роботи є дослідити особливості та недоліки обліку запасів ТОВ «Миколаївський Хлібозавод № 1» за запропонувати шляхи оптимізації обліку на досліджуваному підприємстві.
Поставлена мета зумовила виконання наступних завдань:
навести сутність та поняття обліку запасів, класифікації запасів;
зазначити законодавчо-нормативне забезпечення обліку запасів;
викласти методичні основи обліку запасів у фінансовому обліку;
надати коротку характеристика ТОВ «Миколаївський хлібозавод №1»;
прослідкувати та аналізувати облік запасів ТОВ «Миколаївський хлібозавод №1»;
запропонувати використання вітчизняного досвіду з метою оптимізації обліку запасів ТОВ «Миколаївський хлібозавод №1»;
запропонувати використання іноземного досвіду.
Курсова робота складається з 49 (без урахування Додатків) сторінок друкованого тексту, вступу, трьох розділів, висновків, списку використаних джерел і включає 10 таблиць та 1 формулу. У списку використаних джерел 45 найменувань.
Інші роботи з даної категорії: