0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Споживчі властивості круп (ID:133801)

Тип роботи: курсова
Дисципліна:Товарознавство
Сторінок: 57
Рік виконання: 2015
Вартість: 200
Купити цю роботу
Зміст
Зміст Вступ…………………………………………………………………………...3 1. Огляд літератури. 1.1. Характеристика ринку крупів та проблеми підвищення їх конкурентоспроможності………………………………………………5 1.2. Споживчі властивості крупів…………………………………………..8 1.3. Особливості виробництва крупів.…………………………………….11 1.4. Класифікація і асортимент крупів………………………….…....……22 1.5. Вимоги до якості, дефекти, фальсифікація крупів.…………...….….30 1.6. Пакування, маркування, транспортування і зберігання крупів….….34 2. Дослідна частина. 2.1. Характеристика матеріально-технічної бази ПП "Колібріс"…….….37 2.2. Аналіз показників господарської діяльності ПП "Колібріс" за період з 2009-2011рр…………………………………………………………... ..43 2.3. Аналіз асортименту крупів, що реалізується ПП "Колібріс"………..47 Висновки та пропозиції…………………………………………………….....55 Список використаної літератури……………………………………………..56 Додатки
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Вступ Крупи — харчовий продукт, одержаний від переробки круп'яного зерна, в якому сконцентровані добре засвоювані поживні речовини. Вони займають важливе місце в харчуванні жителів України. Фізіологічні норми харчування людини, розроблені в нашій країні, передбачають введення в раціон харчування людей різних круп, в середньому на душу населення 9-13 кг на рік, тобто приблизно 24-35 г на день. Серед них перевага віддається крупам з гречки, рису і бобових. Перевага цих круп пояснюється підвищеною біологічною цінністю їх білків. Всі крупи багаті крохмалем. Вони і є висококалорійними продуктами. Особливо необхідні крупи в раціоні харчування дітей і хворих при багатьох захворюваннях. Переробка зерна в крупи ведеться на спеціальних державних круп'яних заводах або в круп'яних цехах при інших підприємствах (млинкомбінатах, харчових комбінатах і т. д.), а також в колгоспах і радгоспах. Якість крупи залежить не тільки від хімічного складу і фізичних властивостей зерна. Істотне значення мають ступінь очищення зерна від домішок і способи обробки очищеного зерна. За оперативними даними Держкомстату України за 2010/2011рр. маркетинговий рік в країні випущено близько 300 — 320 тис. тонн круп. Якщо додати ще близько 80тис. тонн імпортного рису і відняти 30 — 40тис. тонн експорту, отримаємо річну ємкість порядку 350 тисяч тонн або 1,05 – 1,1млрд. гривень. Українських виробників круп не лякає конкуренція з-за кордону, оскільки на споживчому ринку така відсутня. Навіть у сегменті рису, який на 90% фасують з імпортної сировини. Ще нижче конкуренція з боку зарубіжних постачальників пластівців, оскільки асортимент обмежений, як правило, вівсяними, а ціна – удвічі більше місцевих. За словами експертів, на сировинному ринку України іноземні постачальники не зможуть скласти гідну конкуренцію, оскільки в їх пропозиціях достатньо недоліків: транспортні витрати, термін постачання, неконкурентна ціна. З урахуванням витрат на доставку собівартість виробництва круп з іноземних зернових, бобів і гречки виходить дуже високою для України. Ринок Євросоюзу конкурує з українським ринком круп побічно – шляхом покупки в Україні ряду сировинних зерен. Українське просо, кукурудза і вівсянка – одні з небагатьох агрокультур, які однаково інтенсивно споживають, як вітчизняний, так і західноєвропейський ринок. Відповідно в Україні, зважаючи на конкуренцію між тими, що фасують і експортерами, ціни на сировинному ринку ростуть достатньо інтенсивно. Метою написання курсової роботи є поглиблення теоретичних знань: вивчення будову, хімічного склад і харчової цінність крупів; аналіз ринку збуту даного продукту; вивчення факторів, що впливають на якість, дослідження питань, пов’язаних з сутністю, сучасним станом, проблемами та перспективи розвитку круп’яної промисловості. Основними завданнями є: • вивчити стан ринку крупів; • вивчити споживчі властивості крупів; • ознайомитись з особливістю виробництва крупів; • вивчити класифікацію і асортимент крупів; • ознайомитись з показниками якості, фальсифікацією, дефектами крупів; • ознайомитись з пакуванням, маркуванням, транспортуванням і зберіганням крупів; • ознайомитись з матеріально-технічною базою ПП „Колібріс”; • здійснення аналізу показників господарської діяльності ПП „Колібріс”; • проведення досліджень асортименту крупів. Вставка При написанні даної курсової роботи були використані наступні джерела: навчальні посібники, статті з наукових журналів, інтернет та інші доступні джерела.