Формування цін на туристичний продукт (ID:320584)
Зміст
ЗМІСТ
ВСТУП
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ЦІНОУТВОРЕННЯ ТУРИСТИЧНИХ ПРОДУКТІВ НА РИНКУ
1.1. Розрахунок ціни туристичного пакета для потенційного туриста
1.2. Туристичний продук
1.3. Методика визначеея ціни на тур продукт
РОЗДІЛ 2. МЕТОДИ ЦІНОУТВОРЕННЯ НА ТУРИСТИЧНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ
2.1. Практичні аспекти формування цін на комплексне обслуговування
2.2. Структура ціни на туристичний продукт
2.3.Аналіз туризистичної діяльності в Україні
РОЗДІЛ. 3 РЕКОМЕНДАЦІЇ УДОСКОНАЛЕННЯ ЦІН НА ТУР ПРОДУКТИ
3.1. Критерії цінової стратегії на послуги та економічні обмеження
3.2. Програма заходів підвищення ефективності управління цінами на туристичний продукт
ВИСНОВКИ
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ
ДОДАТКИ
Зразок роботи
2.1 Аналіз формування цін на комплексне обслуговування
Політика ціноутворення в туризмі визначається різними чинниками, тому перелік методів, які найчастіше використовуються в міжнародній практиці туристичної діяльності, є чималим.
В рішеннях щодо ціноутворення, фірми мають вибір однієї з трьох основних стратегій встановлення ціни на туристичний продукт:
1. Туристична фірма може прийняти рішення продавати свій продукт за ринковою ціною, тобто загальновизнаній на ринку ціні. У цьому випадку вважається, що фірми функціонують в умовах нецінової конкуренції. Продаж продукту за такою ж ціною, як і в конкурентів, дозволяє вберегтись від зниження цін, і таким чином ціна покриває граничні витрати. Оскільки на ринку немає цінової диференціації, фірма буде використовувати нецінові техніки стимулювання попиту.
2. Туристична фірма може призначати більш низьку ціну порівняно з поточними ринковими цінами. Фірми, які практикують таку політику знижок ціни, створюють собі репутацію організацій, що пропонують низькі ціни і тим самим намагаються досягти більшого обсягу продаж порівняно з конкурентами.
3. Встановлення ціни, вищої за ринкову. Використання стратегії завищених цін повинно бути обумовлено найкращою якістю товару в даній галузі або підкріплено різними привабливими вигодами й унікальністю товару з метою виправдання високої ціни. При даному підході основна увага приділяється якості товару чи послуги, яка, на думку більшості клієнтів, є функцією ціни. Якість породжує більші витрати. Вона виступає джерелом доходу, який використовується на заходи щодо стимулювання попиту. Але встановлення високих цін скорочує обсяг продажів і є результатом збільшення накладених витрат, спонукає до створення товарів-замінників. Тим не менше, багато туристичних фірм і організацій успішно використовують саме цей підхід в ціноутворенні.
Інші роботи з даної категорії: