0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

День сім’ї. Банкет з частковим обслуговуванням на 150 гостей (ID:449238)

Тип роботи: курсова
Дисципліна:Туризм
Сторінок: 55
Рік виконання: 2020
Вартість: 500
Купити цю роботу
Зміст
Зміст Вступ……………………………………………………………………………. 4 I. Пояснювальна записка……………………………………………………… 6 1.1. Творче обґрунтування теми……………………………………………. 6 1.2. Описання інтер’єру торгівельної зали………………………………... 11 1.3. Визначення форменого одягу обслуговуючого персоналу………….. 14 II. Розрахункова частина……………………………………………………… 19 2.1. Прийняття замовлення………………………………………………….. 19 2.2. Меню, карта напоїв…………………………………………………….. 21 2.3. Розрахунок кількості обслуговуючого персоналу……………………. 25 2.4. Розрахунок площі торгівельного залу…………………………………. 25 2.5. Розрахунок кількості меблів…………………………………………… 26 2.6. Розрахунок столового посуду, приладів……………………………… 27 2.7. Складання заявок в сервізну, на виробництво, в буфет-бар, в білизняну……………………………………………………………………….. 31 2.8. Підготовка торгівельного залу до обслуговування…………………... 35 2.8.1. Розподіл обов'язків між офіціантами при організації обслуговування бенкету………………………………………………………. 35 2.8.2. Оформлення столів……………………………………………………... 36 2.8.3. Сервірування столів…………………………………………………….. 37 2.9. Організація обслуговування бенкету………………………………….. 40 2.9.1. Інструктаж офіціантів………………………………………………….. 40 2.9.2. Розподіл офіціантів для обслуговування……………………………… 42 2.9.3. Сценарій обслуговування……………………………………………… 43 2.9.4. Організація музичного обслуговування……………………………….. 46 III. Графічна частина…………………………………………………………... 48 3.1. План розміщення торгівельних приміщень…………………………... 48 3.2. Компоновка торгівельного залу устаткуванням та меблями………... 49 3.3. Схема сервірування столу……………………………………………… 49
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
I. Пояснювальна записка 1.1. Творче обґрунтування теми Міжнародний день сім’ї встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році і відзначається щорічно 15 травня (резолюція A/RES/47/237 від 20.09.1993 р.). Запровадження свята було викликано стурбованістю світової спільноти сучасним cтановищем родини, її значенням у процесі підростаючого покоління та підкреслити важливість інституту родини, як основи будь-якого суспільства. Будучи одним із основних інститутів суспільства, першою сходинкою соціалізації людини, сім’я розвивається та видозмінюється разом із навколишнім світом, по-своєму реагуючи на вимоги часу, відповідаючи на громадські потреби і сама формує їх. Сім’я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. У всі часи по відношенню держави, а також по становищу сім’ї в суспільстві судили про розвиток країни. Щасливий союз сім’ї і держави – необхідна запорука процвітання і добробуту її громадян, а благополуччя родини – мірило розвитку і прогресу країни. Родина – невичерпне джерело наснаги, любові, щастя, успіху, добра та злагоди. Сім’я дає нам почуття згуртованості, учить нас співпереживанню, доброзичливості й мудрості. В усі часи любов і повага до родини була основою народної моралі та її найвищим законом. До Міжнародного дня сім’ї кожного року обирається нова тема. «Сім’я та інклюзивні спільноти» – тема 2018 року. В центрі уваги опинилися питання ролі сім'ї та державної політики у справі досягнення мети забезпечення сталого розвитку. Підприємства громадського харчування за замовленням окремих відвідувачів або організацій здійснюють підготовку і обслуговування банкетів. Банкет – це урочистий званий сніданок, обід або вечеря. Залежно від подій, з приводу яких організовують банкети, їх ділять на офіційні і неофіційні. Приводом для офіційного банкету може бути прийом голови уряду, дипломатичних представників, ювілейне торжество, національне свято, для неофіційного – сімейне торжество, товариська зустріч, традиційне свято і ін. За особливостями організації банкети діляться на дві групи: у першу входять банкети-фуршет, в другу – банкети за столом. За участю персоналу в обслуговуванні їх ділять на банкети з повним або частковим обслуговуванням офіціантами. При повному обслуговуванні офіціантами всі страви і напої офіціанти подають гостям в обнесення; при частковому – певну їх кількість, головним чином холодні страви і напої, заздалегідь виставляють на столи, гарячі страви і напої подають в обнесення або ставлять на стіл. За асортиментом страв і напоїв банкети ділять на універсальні і спеціалізовані. До універсальних перш за все відносять банкет за столом з повним або частковим обслуговуванням офіціантами, до спеціалізованих – банкет-фуршет, банкет-буфет, банкет-коктейль, банкет-чай. За бажанням замовника організовують один вид банкету або поєднують декілька, тоді він називається комбінованим або складним. Організація банкету складається з трьох стадій: прийом замовлення, підготовка до проведення банкету і обслуговування. Замовлення на обслуговування торжеств приймає директор, метрдотель, а в крупному підприємстві громадського харчування, де є стіл замовлень, черговий адміністратор столу замовлень. Із замовником узгоджується дата обслуговування торжества, кількість учасників, місце проведення, початок і закінчення обслуговування, зразкове меню і попередня вартість замовлення. Все це відбивається в рахунку-замовленні, який складається в п'яти екземплярах, не пізніше чим за два дні до початку торжества. Замовлення на банкет може бути прийняте заздалегідь, меню страв, які повинні бути подані, і прейскурант вин зазвичай погоджують із замовником за 2-4 дні до призначеної дати банкету виходячи з наявності продуктів в ресторані і передбачуваного їх надходження. При обслуговуванні сімейних торжеств замовник вносить аванс у розмірі 50 % вартості замовлення на підставі виписаних бухгалтерією квитанції і прибуткового касового ордера. Замовлення при обслуговуванні торжеств від підприємства (організації, установи) приймається за наявності гарантійного листа з вказівкою уповноваженого на оформлення замовлення і номера розрахункового рахунку. Вартість замовлення оплачується повністю не пізніше, ніж за три дні до його виконання (за безготівковим розрахунком). На підставі виписаного рахунку-замовлення касир друкує на контрольнокасовому апараті чеки і передає їх бригадирові офіціантів, який підтверджує їх отримання підписом на екземплярі рахунку-замовлення (другого), що зберігається у касира. Бригадир офіціантів, що відповідає за обслуговування банкету, стежить за повнотою виконання замовлення по третьому екземпляру рахунку-замовлення, виданому йому метрдотелем. Матеріально відповідальні особи кухні і буфета відпускають продукцію згідно чекам і рахунку-замовленню (четвертому і п'ятому екземплярам). Перший екземпляр рахунку метрдотель вручає замовникові, на підставі якого з ним проводять остаточний розрахунок. У випадках зменшення замовлення на страви і напої, додаткового замовлення, заміни однієї продукції іншою в рахунку-замовленні роблять відповідні записи. Всі замовлення реєструють в спеціальній книзі. Обслуговування торжеств здійснюється зазвичай в години роботи підприємства. Продовження годин роботи вирішується вищестоящою організацією за узгодженням з виконкомом Ради народних депутатів. Якщо підприємство прийняло замовлення, але з незалежних від нього причин не може організувати обслуговування, адміністрація зобов'язана забезпечити можливість проведення торжества в іншому найближчому підприємстві і повідомити про це замовникові не пізніше, ніж за 7 днів до призначеного заходу. Замовник має право відмовитися від замовлення не пізніше, ніж за добу до початку обслуговування заходу. У разі відмови в день його проведення замовник відшкодовує підприємству громадського харчування вартість приготованої продукції, яка не може бути реалізована, для чого складається спеціальний акт. При цьому актуванню не підлягають алкогольні напої, не подані на стіл гарячі страви і напої, солодкі страви, кондитерські вироби. Якщо не всі запрошені зможуть з'явитися на торжество, замовникові за його письмовою заявою, поданою не пізніше, ніж за чотири години до початку обслуговування, можуть бути повернені гроші у розмірі вартості частини замовлення, що припадає на частку в середньому відсутніх гостей. Якщо ж така заява зроблена замовником безпосередньо перед початком обслуговування, йому можуть бути повернені гроші у розмірі вартості частини замовлення на гарячі страви і напої, солодкі страви, алкогольні і безалкогольні напої, кондитерські вироби. Бенкет за столом із частковий обслуговуванням офіціантами носить товариський або сімейний характер і є найбільш поширеним. Столи при проведенні цього бенкету розставляють так, як і при бенкеті з повним обслуговуванням офіціантами. Кількість же предметів сервування столів зменшується. Стіл можна сервувати без підставної