0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Організація банкету за столом з частковим обслуговуванням офіціантами (ID:786263)

Тип роботи: курсова
Дисципліна:Туризм
Сторінок: 42
Рік виконання: 2023
Вартість: 450
Купити цю роботу
Зміст
Вступ……………………………………………………………...7 1. Характеристика різних видів бенкетів…………………...10 1.1 Класифікація бенкетів………………………………………………..10 1.2 Особливості бенкетів за столом із повним та частковим обслуговуванням офіціантами………………………………………………….11 2. Особливості обслуговування бенкетів з частковим обслуговуванням офіціантами…………………………………….14 2.1 Порядок прийому і виконання замовлень на обслуговування…….14 2.2 Вимоги до меню………………………………………………………15 2.3 Підготовка до проведення бенкету………………………………….16 2.4 Вибір форми та розміщення бенкетних столів……………………..18 2.5 Особливості сервірування столів……………………………………19 2.6 Послідовність обслуговування на бенкетах………………………...21 3. Організація обслуговування бенкету з частковим обслуговуванням офіціантами ……………………………………24 3.1 Схема сервірування столу……………………………………………24 3.2 Порядок та правила розсадження гостей……………………………25 3.3 Організація обслуговування та порядок подавання страв…………26 3.4 Розробка меню бенкету………………………………………………27 3.5 Розрахунок неохідної кількості сировини та продуктів……………29 3.6 Розрахунок і підбір обслуговуючого персоналу……………………34 Висновок………………………………………………………..38 Список використаної літератури……………………………42
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Вступ Ресторанне господарство - одна з основних складових індустрії гостинності. Ця сфера бізнесу є найбільш розповсюдженим видом малого бізнесу через свою перспективність і вигідність. Адже з кожним роком з'являється все більше нових закладів ресторанного господарства, які конкурують між собою за місце на ринку, нових і утримання постійних відвідувачів. Сучасні ресторани пропонують відвідувачам не лише якісні послуги харчування, а і широкий вибір розважальних і культурно-масових програм, організацію бенкетів, прийомів, послуги кейтерингу. Останнім часом значно розширилася спеціалізація закладів ресторанного господарства - з'явилася велика кількість нових типів ресторанів, барів і кафе. З розвитком технологій в ресторанному господарстві відбулися і відбуваються певні технологічні зміни, що допомагає задовольнити потреби споживачів. В закладах ресторанного господарства, як правило, пропонуються приміщення для проведення заходів, декорації та квіти, кілька варіантів конфігурації та кольорового оформлення столів, крім того, адміністрація готова організувати експрес-прийом менш ніж за 24 години. Меню, які пропонують сьогодні, включають страви європейської, азіатської, західних кухонь тощо. Отже, кожен може знайти ресторан відповідно до своїх вподобань. Персонал ресторану працює з кожним клієнтом індивідуально, враховуючи усі побажання та вимоги. Сьогодні ресторанне господарство в Україні розвивається у таких напрямках: • відкриття ексклюзивних підприємств, спеціалізованих на приготуванні національних страв; • в галузі господарства зростає застосування елементів науково-технічного прогресу; • поглиблення спеціалізації, виділення нових типів і форматів ресторанів, кафе, барів тощо; • спостерігається зростання прг з невеликою кількістю місць; • великого розвитку набули підприємства швидкого харчування; • збереження, незважаючи на економічні і соціальні проблеми, мережі закритих закладів низько-цінової категорії у школах, вищих навчальних закладах, підприємствах та установах; • розвиток ринкових відносин зумовив появу в україні великої кількості при різних форм власності; • великими темпами зростає кількість барів і кафе, у тому числі літніх майданчиків; • багатьма підприємствами було змінено форми обслуговування, зокрема самообслуговування на обслуговування споживачів офіціантами. Ресторанний бізнес в Україні останнім часом набув швидкого розвитку. З'являється все більше нових ресторанів, кафе, їдалень і барів. Розвивається такий напрямок ресторанного господарства, як тематичні ресторани, заклади швидкого харчування. Попит на послуги ресторанного господарства досить високий, він все ще перевищує пропозицію. Розглядаючи рівень насиченості ринку, перш за все, оперують таким показником, як кількість місць на споживача послуг закладів ресторанного господарства. Так, в середньому в Європі одне місце в ресторані (кафе, барі, фаст-фуді тощо) доводиться на 8 жителів, в Києві - на 35 жителів, в Одесі - на 40. У великих містах України піднесення переживають заклади середнього цінового сегменту (середній чек 90-100 гривень на людину), тоді як відкриття нових елітних закладів значно скоротилося. Позначився вплив макроекономічних чинників - крупний бізнес з мільйонними доходами не росте так активно, як дрібний і середній, а тому і не розширюється елітна аудиторія. У зв'язку з цим, коло клієнтів, які можуть дозволити собі відвідувати елітні заклади, вже склалося, і практично не розширюється. А тому, ризик створення закладу з середнім чеком 150-200 гривень набагато вище, ніж середньо-цінового, особливо враховуючи значні фінансові вкладення (від 1 млн.$ і вище) в елітний сектор. Найпоширенішою формою проведення будь-якого урочистого заходу є банкет.Банкет відрізняють найвища якість організації й обслуговування, вишукані гарячі блюда й холодні закуски, елітні алкогольні й безалкогольні напої. Історія банкету відходить глибоко в минуле, в епоху відродження, коли королівські кухарі змагалися між собою, хто ж краще порадує короля своїми дивнимистравами.У наш час проведення банкетів в ресторані порівняно з прем'єрою в театрі, коли трупа має можливість показати усі свої кращі професійні якості великому числу глядачів. Так і персонал ресторану, обслуговуючи банкет, повинен продемонструвати вищу міру пілотажу. Підготовкою банкета займається спеціально навчений цьому персонал. Банкет ідеальний для проведення урочистого прийому, корпоративної вечірки, весілля, дня народження або будь-якого іншого заходу. На сьогоднішній день проведення бенкетів в закладах ресторанного господарства є дуже розвинутим та відомим серед споживачів. Адже завдяки цьому господарі свята звільняються від багатьох турбот, а саме - пошуків достатнього приміщення для прийому великої кількості гостей, необхідної кількості меблів, столової білизни, столового посуду і приладів, від закупівлі необхідних продуктів, приготування з них різних закусок і страв, обслуговування гостей і, нарешті, від прибирання посуду та приміщення після бенкету.