Технологічна експертиза виробництва халви соняшникової «Південна» в умовах ПрАТ ВО «Одеський консервний завод» (ID:1222105)
Зміст
Зміст
Вступ 5
РОЗДІЛ 1 ХАРАКТЕРИСТИКА ПІДПРИЄМСТВА ПРАТ «ОДЕСЬКИЙ
КОНСЕРВНИЙ ЗАВОД»
9
1.1 Історія підприємства 9
1.2 Структура підприємства 11
1.3 Характеристика сировинної зони 12
1.4 Асортимент, який виробляє підприємство 13
РОЗДІЛ 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 21
2.1. Продуктовий розрахунок 21
2.2 Аналіз та обґрунтування схеми технологічного процесу та
технологічно-транспортного обладнання
23
РОЗДІЛ 3 ТЕХНОЛОГІЧНА ЕКСПЕРТИЗА ВИРОБНИЦТВА ХАЛВИ
СОНЯШНИКОВОЇ
33
3.1 Контроль виробництва та якості готової продукції 33
3.1.1 Вимоги до якості сировини, допоміжних і пакувальних матеріалів та
контроль їх якості
36
3.1.2 Контроль технологічного процесу 47
3.1.3 Контроль якості готової продукції 52
3.1.4 Методи контролю показників якості та безпечності 55
3.2 Аналіз небезпечних чинників технології виробництва харчового
продукту та управління його безпечністю
61
РОЗДІЛ 4 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА 77
4.1 Охорона праці та пожежної безпеки 77
4.2 Охорона навколишнього середовища 84
РОЗДІЛ 5 ОЦІНКА ЕКОНОМІЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ
ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ НАССР
87
ВИСНОВКИ 99
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 101
ДОДАТКИ 107
Зразок роботи
Східні солодощі – це вид кондитерських виробів, поширених у країнах
Близького та Середнього Сходу. Виготовляють їх з цукру, меду, борошна, жирів,
фруктів, цукатів, горіхів, насіння кунжуту, маку, патоки, різноманітних пряностей
тощо. Інколи їх покривають карамельною масою, шоколадною або жировою
глазур'ю, дражують в цукровому сиропі, цукрі або цукровій пудрі. Залежно від
використовуваної сировини і консистенції розрізняють три групи східних
солодощів: карамель, м’які цукерки, борошняні вироби.
1.3 Характеристика сировинної зони
ПрАТ ВО «Одеський консервний завод» вирощує сировину на власних
полях, а також закуповує у виробників сільськогосподарської сировини з
Одещини і сусідніх регіонів, які відомі своїми родючими ґрунтами та розвинутою
сільськогосподарською промисловістю, що дозволяє отримувати якісні сировинні
матеріали.
До інформаційної фальсифікації належить також підробка
сертифікату якості, митних документів, штрихового коду та ін. Виявляється така фальсифікація проведенням експертизи.
Щоб запобігти фальсифікації на виробництві, виробники можуть вживати наступні заходи:
Якість соняшникової халви має відповідати показникам згідно з ДСТУ 4188:2003 «Халва. Загальні технічні умови». Харчова цінність 100 г продукту містить: білків – 11,6 г; жирів – 34,5 г; вуглеводів – 43,0 г. Енергетична цінність (калорійність) 100 г продукту: 2217 кДж /529 ккал.
Відбір проб проводять випадково після того, як всі одиниці продукції сформовані в партію,
Інші роботи з даної категорії: