Технологія виробництва житнього хліба (ID:325447)
Зміст
ВСТУП
1. ХАРАКТЕРИСТИКИ СИРОВИНИ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА ЖИТНЬОГО ХЛІБА
2. ТЕХНОЛОГІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ВИРОБНИЦТВА ЖИТНЬОГО ХЛІБА
3. НОРМАТИВНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ПРОДУКТІВ ЗАПРОПОНОВАНОГО АСОРТИМЕНТУ
4. ОРГАНІЗАЦІЯ КОНТРОЛЮ ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКТІВ ЗАПРОПОНОВАНОГО АСОРТИМЕНТУ
ВИСНОВОК
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ
Зразок роботи
Хліб – це вироби з житнього, пшеничного борошна різних сортів, а також їх суміші масою більше 500 г. Вони відрізняються сортом борошна, з якого виготовлені, рецептурою, смаковими якостями, формою, вагою, оздобленням верхньої скоринки тощо. З давніх часів хлібом називають зерно злакових. У більш вузькому розумінні хлібом називають різноманітні вироби, випечені з подрібненого зерна (борошна), тобто хлібні вироби.
Хліб відіграє надзвичайно важливу роль у житті людини живильною і біологічною цінністю. Він також має особливі органолептичні властивості і структуру, які забезпечують його гарну засвоюваність. Це геніальний винахід людства. Хлібні вироби – одні з основних продуктів людини. За медичними рекомендаціями, добова кількість його споживання у різних країнах світу коливається від 150 до 500 грам на душу населення.
Цей продукт славиться, адже має багато харчових властивостей, необхідних людині. Такими є зокрема білки, вуглеводи, вітаміни, мінеральні речовини, харчові волокна. Завдяки споживанню хліба ми майже вдвічі задовольняємо власну потребу у вуглеводах, на третину – у білках, у багатьох вітамінах, солях фосфору і заліза.
Забезпечення населення борошняними виробами з підвищеною харчовою цінністю завжди було для спеціалістів даної галузі досить актуальним завданням . Відомо, що хліб є практично ідеальним об’єктом для збагачення харчовими добавками функціонального призначення, оскільки належить до соціально вагомих продуктів. Продукти, що виробляються із сировини, яка в повній мірі забезпечує поживними та біологічно цінними речовинами життєво важливі системи організму, – це завжди об’єкт пильної уваги вчених та спеціалістів. Важливе значення при вирішенні цієї проблеми мають хлібобулочні вироби з використанням цілого зерна злакових, що дозволяє впроваджувати ресурсозбережні технології та забезпечувати покриття дефіцитних харчових нутрієнтів в організмі людини.
Інші роботи з даної категорії: