Організація дитячого свята (вік 9-10 р.) на 70 осіб в ресторані вищого класу (ID:1125621)
Зміст
ЗМІСТ
ВСТУП 3
РОЗДІЛ 1 ЗАГАЛЬНІ ПРИНЦИПИ ОБСЛУГОВУВАННЯ ДИТЯЧИХ СВЯТ 5
1.1. Особливості оформлення та розміщення залу ресторану та меню дитячих закладів ресторанного господарства 5
1.2. Організація дитячого дозвілля 10
РОЗДІЛ 2 РОЗРОБКА ТА АНАЛІЗ ОСОБЛИВОСТЕЙ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОЦЕСУ ОБСЛУГОВУВАННЯ ДИТЯЧОГО СВЯТА НА 70 ОСІБ В РЕСТОРАНІ ВИЩОГО КЛАСУ ТА ЙОГО МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ 13
2.1. Підбір приміщення та обладнання 13
2.2. Розрахунок кількості персоналу та обслуговування учасників свята 16
2.3. Столовий посуд, набори, білизна 18
2.4. Меню та подача страв 20
2.5. Музичне оформлення та розваги 22
РОЗДІЛ 3 ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ОБСЛУГОВУВАННЯ СВЯТ В РЕСТОРАНАХ 23
ВИСНОВКИ 31
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 34
Зразок роботи
ВСТУП
Актуальність теми. Свято – це особливий стан душі, емоційний радісний підйом, викликаний переживаннями будь-якої урочистої події. Дитяче свято – важлива частина життя дитини, це радісна подія, яка дозволяє розслабитися, забутися, а інколи і просто відпочити від буднів. Свята духовно збагачують дитину, розширюють її знання про навколишній світ, допомагають відновлювати старі добрі традиції, об’єднують і спонукають до творчості. Займаючись його підготовкою, педагоги, вихователі, батьки повинні в першу чергу орієнтуватися на інтереси кожної конкретної дитини й групи дітей, для яких готується це свято. І головний критерій підбору матеріалу тут – видовище, яскравість і веселість.
Для сучасних закладів ресторанного господарства важливим є забезпечення належного рівня сервісу послуг під час обслуговування споживачів, оскільки сьогодні така проблема є актуальною проблемою для багатьох сервісних організацій. Це пов’язано з тим, що у галузі відбуваються значні зміни: розвиваються сучасні форми обслуговування, стають популярними європейські стандарти й технології, зростають вимоги до рівня сервісу обслуговування споживачів у закладах ресторанного господарства.
Об’єкт курсової роботи – це проведення свята для дітей віком 9–10 років на 70 осіб в ресторані вищого класу.
Предмет курсової роботи – розробка організації обслуговування в ресторані.
Метою курсової роботи є удосконалення організації обслуговування дитячих свят в ресторанах вищого класу.
Мета визначила вирішення наступних завдань:
Проаналізувати наявну літературу;
Виявити особливості процесу підготовки дитячого свята;
Розглянути особливості оформлення залу ресторану та меню дитячих закладів ресторанного господарства;
Розглянути особливості організації дитячого дозвілля;
Підібрати приміщення та обладнання;
Розрахувати кількості персоналу та обслуговування учасників свята;
Визначити кількість столового посуду, наборів, білизни;
Розробити меню та подачу страв;
Обрати музичне оформлення та розваги.
Курсова робота складається зі вступу, трьох розділів, висновків, списку використаних джерел.
У першому розділі курсової роботи розглядаються загальні принципи обслуговування дитячих свят.
У другому розділі курсової роботи проводиться аналіз особливостей організації процесу обслуговування дитячого свята (для дітей віком 9 – 10 років) на 70 осіб в ресторані вищого класу та його матеріально-технічне забезпечення .
У третьому розділі курсової роботи розглядаються шляхи удосконалення організації обслуговування дитячих свят в ресторанах.
Курсова робота складається із 35 сторінок друкованого тексту, списку використаних джерел, котрий налічує 20 назв, містить 4 таблиці 5 рисунків та 2 формули.
Інші роботи з даної категорії: