Зразок роботи
ВСТУП
Споживання чаю тісно пов`язане з національними і історичними традиціями різних країн. Для багатьох народів чай є продуктом першої необхідності, а інші народи рахують його на рівні з хлібом як життєво важливим, та нічим не замінним продуктом.
Чай має вікові традиції, він дії не тільки на дух, але і на тіло людини, а також згадується як цілющий та корисний напій, що допомагає від багатьох хвороб.
Прагнення до здорового способу життя, таке популярне сьогодні, вдало з`єдналося з популярністю на все екзотичне і перш за все на східне. У цьому світлі особливу популярність одержують зелений чай, чай маті, білий чай, чай каркаде, традиційно східні напої.
У наші дні чай є невід`ємною частиною життя. Сьогодні дружні бесіди за чашкою чаю сприяють духовному проясненню, народжують розумні та позитивні думки.
Здавалося б, про чай зараз відомо все і, проте, знайти корисну і цікаву інформацію про те, як правильно приготувати чайний напій, і тим більше про те, як його пити рідкість. Інший скаже, що це справа не складна: узяв кип`яток і заварив чайок, на це уміння не треба. Я ж вважаю, що це – найбільша помилка!
Так виникає парадокс: знаючи, як виростити і виготовити хороший чай, ми не надаємо значення тому, як його вживати. Тим часом неправильним заварюванням можна зіпсувати самий найкращий сорт чаю і тим самим не тільки звести нанівець всі зусилля по створенню такого корисного напою, але і змінити характер дії чаю на ваш організм. Як і деякі інші продукти, чай володіє різною здатністю дій на організм. Все залежить від того, як його застосовують.
Наскільки важливо уміти правильно заварювати чай - видно хоча б з того, що навіть з чаю низького сорту при правильному заварюванні і ретельному поводженні з ним можна одержати приємний і корисний напій.
Історично склалося так, що прийоми відіграють важливу роль у розвитку ділових відносин і контактів. При цьому слід зазначити, що прийом їжі та дегустація напоїв створюють приємну обстановку, в той час як головна мета на прийомі - розширення вже наявних і встановлення нових ділових контактів, отримання інформації, поліпшення ділових стосунків.
Банкет – це урочистий званий сніданок, обід або вечеря, що влаштовується на честь якої-небудь особи, події чи торжества. Банкети можуть бути офіційними (прийоми) і неофіційними (сімейні урочистості, товариські зустрічі і т.д.). Залежно від форми обслуговування банкети-прийоми можна підрозділити на кілька видів: банкет-прийом за столом з повним обслуговуванням офіціантами; банкет за столом з частковим обслуговуванням офіціантами; банкет-фуршет, банкет-коктейль, банкет-коктейль фуршет, банкет-чай, банкет -кава.
Одним з видів банкету є банкет-чай, який буде розглянуто в даній роботі.
Все це і обумовило вибір теми мого курсового дослідження, а саме «Організація бенкет-чаю на 60 осіб у кафе».
Об’єктом роботи виступає кафе «Масонська ложа».
Предметом роботи ж є особливості організації та проведення банкет-чаю.
Мета: проаналізувати потреби кафе на організацію банкет-чаю на 60 чоловік з частковим обслуговуванням офіціантів.
Виходячи з мети переді мною постають наступні завдання:
1. Охарактеризувати обране підприємство масового харчування.
2. Описати характеристику проведення банкет-чаю на обраному підприємстві.
3. Проаналізувати основні якості чаю.