0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Особливості організації обслуговування тематичних банкетів у закладах ресторанного господарства (ID:1183719)

Тип роботи: курсова
Сторінок: 35
Рік виконання: 2024
Вартість: 800
Купити цю роботу
Зміст
ВСТУП……………………………………………………………………….. РОЗДІЛ 1. ОСОБЛИВОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ ОБСЛУГОВУВАННЯ ТЕМАТИЧНИХ БАНКЕТІВ У ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА……………………………………………………………. 1.1. 1.1. Сутність, види банкетів та порядок їх обслуговування…………….. 1.2. 1.2. Особливості обслуговування тематичних заходів у закладах ресторанного господарства…………………………….……………………. 1.3. 1.3. Прийом замовлення та підготовка до проведення банкету…………. РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ОРГАНІЗАЦІЇ ОБСЛУГОВУВАННЯ ТЕМАТИЧНИХ БАНКЕТІВ (НА ПРИКЛАДІ РЕСТОРАНУ «ГОСТЕВІЯ»)………………………………………………………………… 2.1. Загальна характеристика комплексу відпочинку «Гостевія»………… 2.2. Аналіз проведення тематичного банкету у ресторані «Гостевія»…… РОЗДІЛ 3. УДОСКОНАЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ОБСЛУГОВУВАННЯ ТЕМАТИЧНИХ БАНКЕТІВ………………………………………………… 3.1. Шляхи підвищення якості обслуговування у ресторані «Гостевія»… 3.2. Розробка меню для банкету «День народження», розрахунок довжини банкетного столу, кількість столового посуду, приборів, білизни, обслуговуючого персоналу ……………………………………… ВИСНОВКИ …………………………………………………………………. СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ……………………………………. ДОДАТКИ ……………………………………………………………………
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Сучасні ресторани пропонують відвідувачам не лише якісні послуги харчування, а і широкий вибір розважальних і культурно-масових програм, організацію банкетів, прийомів, послуги кейтерингу. Останнім часом значно розширилася спеціалізація закладів ресторанного господарства – з’явилася велика кількість нових типів ресторанів, барів і кафе. З розвитком технологій в ресторанному господарстві відбуваються певні технологічні зміни, що допомагають задовольнити потреби споживачів. У закладах ресторанного господарства, як правило, пропонуються приміщення для проведення заходів, декорації та квіти, кілька варіантів конфігурації та кольорового оформлення столів, крім того, адміністрація готова організувати експрес-прийом менш ніж за 24 години. Меню, які пропонують сьогодні, включають страви європейської, азіатської, західних кухонь тощо. Отже, кожен може знайти ресторан відповідно до своїх вподобань. Персонал ресторану працює з кожним клієнтом індивідуально, враховуючи усі побажання та вимоги. Найпоширенішою формою проведення будь-якого урочистого заходу є банкет. Банкет відрізняють найвища якість організації й обслуговування, вишукані гарячі блюда й холодні закуски, алкогольні й безалкогольні напої. Історія банкету відходить глибоко в минуле, в епоху відродження, коли королівські кухарі змагалися між собою, хто ж краще порадує короля своїми дивними стравами. Підготовкою банкета займається спеціально навчений цьому персонал. Банкет ідеальний для проведення урочистого прийому, корпоративної вечірки, весілля, дня народження або будь-якого іншого заходу. Актуальність даної теми полягає у тому, що на сьогоднішній день, коли говорять про банкет, то ми відразу ж уявляємо собі щось вишукане, витончене, гарно сплановане та організоване на високому рівні, а у сучасному світі відвідувачам простіше замовити організацію банкету у закладі ніж організовувати його самостійно. Слово «банкет» (banquette – «ослін») прийшло до нас з давньо-французької мови та означає: урочистий, багатолюдний обід, сніданок, вечерю на честь когось або чогось. Банкети можуть бути офіційними (прийоми) та неофіційними (сімейні свята, зустрічі друзів та інші). Останнім часом організація банкетів користується широкою популярністю в усьому світі. А для того, щоб обслуговування пройшло на високому рівні, – до роботи запрошують кваліфікованих, досвідчених офіціантів, котрі володіють спеціальними знаннями та професійними навичками. Обов'язковою умовою таких заходів є чіткість, ритмічність, злагодженість у роботі та висока культура обслуговування. Ця тема на сьогоднішній день є досить актуальною, тому що рівень обслуговування в ресторані залежить не тільки від його матеріально-технічної бази і успішного менеджера, але і від професіональної майстерності тих, хто призваний створювати обстановку радості і гостинності, в першу чергу від адміністраторів і офіціантів. Крім того, актуальною проблемою стає пошук прогресивних технологій обслуговування. Якість обслуговування має безпосередній вплив на фінансовий результат закладу, тобто формує стійкий потік відвідувачів, бажаючих скористатися запропонованими послугами і насолодитися рівнем сервісу, що подається. Зі збільшенням культури обслуговування зростає клієнтура, збільшується товарообіг, підвищується рентабельність. З появою нових технологій приготування страв отримують розвиток використання сучасних форм обслуговування (бізнес-ланчі, недільні бранчі та інших). Додатковий прибуток закладам ресторанного господарства дає і обслуговування святкових заходів (весілля, 8 Березня, Дня народження тощо). Цими обставинами обумовлений вибір теми курсової роботи «Організація обслуговування тематичних банкетів». Мета курсової роботи полягає у вивченні специфіки підготовки, організації та проведення тематичних банкетів у закладах ресторанного господарства. Актуальність дослідження обслуговування тематичних банкетів у ресторані «Гостевія» обумовлена тим, що майже всі ресторани організовують різні види банкету, адже він є зручним та простим. Досягнення постановленої мети вимагає виконання наступних завдань: - описати особливості обслуговування тематичних заходів у закладах ресторанного господарства; - надати характеристику закладу, де здійснюється організація обслуговування святкових заходів; - здійснити аналіз прийому і виконання замовлення на проведення банкету; - запропонувати шляхи підвищення якості обслуговування банкетів у ресторані «Гостевія»; - розробити меню для тематичного банкету (банкет «День народження». Об’єктом дослідження є ресторан «Гостевія», який входить до складу комплексу відпочинку «Гостевія». Предметом дослідження даної роботи є проведення тематичного банкету (банкету «День народження»). Структура курсової роботи. Курсова робота складається з вступу, трьох розділів, висновків та додатків.
Інші роботи з даної категорії: