Зміст
ЗМІСТ
1 Організація роботи готелю
1.1 Організаційна схема готелю, блоки приміщень, їх взаємозв’язок, відповідність вимогам.
1.2 Характеристика послуг, що надає готельний комплекс.
1.3 Організація процесу обслуговування клієнтів готелю.
1.4 Організація допоміжних служб, цехів і обслуговуючих господарств.
1.5 Організація праці в готельному господарстві;
1.6 Організація виробничого процесу в підрозділах підприємства готельного господарства, та його контроль.
1.7 Види та форми додаткових послуг у готелі та технологія їх надання. Шляхи удосконалення форм і технологій надання додаткових послуг, розширення асортименту додаткових послуг.
2 Організація роботи закладів ресторанного господарства при готелі
2.1 Організаційна схема закладу ресторанного господарства при готелі, блоки приміщень, їх взаємозв’язок, відповідність вимогам, режим роботи;
2.2 Організація обслуговування споживачів готелю у закладі ресторанного господарства: види харчування, порядок обслуговування, меню.
2.3 Організація обслуговування туристів.
2.4 Вимірювання та оцінювання якості продукції і послуг підприємств готельно-ресторанного господарства.
3 Організація управління готелем
3.1 Організація управління готельно-ресторанним комплексом.
3.2 Формування системи адміністративного менеджменту закладу готельно-ресторанного господарства.
3.3 Формування інформаційного забезпечення управління підприємством чи його підрозділами.
3.4 Обґрунтування альтернативних варіантів управлінських рішень.
4 Планово-економічна діяльність
4.1 Оцінка резервів раціоналізації витрат та доходів підприємства, збільшення прибутків за рахунок різноманітних джерел формування.
4.2 Оцінка фінансово-майнового стану підприємства, розробка програми його оптимізації.
4.3 Аналіз та планування фінансово-економічних результатів діяльності підприємства, управління поточними витратами, доходами та прибутками підприємства.
4.4 Оцінити конкурентоспроможність та економічний потенціал підприємства.
5 Охорона праці
Дивись «Методичні рекомендації до виробничої практики для студентів усіх спеціальностей».