0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Звіт з виробничої практики на тему: «Технологія вирощування ярого та озимого ячменю, сорти дворічки» (ID:1051666)

Тип роботи: звіт з практики
Дисципліна:Звіти з практики
Сторінок: 35
Рік виконання: 2024
Вартість: 1200
Купити цю роботу
Зміст
ЗМІСТ ВСТУП 1. Ознайомлення з господарством. Інструктаж з техніки безпеки……..……3 2. Ознайомлення із сівозмінами господарства, системою удобрення сільськогосподарських культур………………………………………………7 3. Робота в галузі рослинництва 3.1 Передпосівна підготовка насіння, робота на агрегатах з передпосівної підготовки грунту…………………………………….….8 3.2 Комплектування, налагодження і робота на агрегатах з посіву …..9 3.3 Налагодження робіт на агрегатах з догляду за посівами…………10 3.4 Налагодження робіт на агрегатах зі збирання врожаю…………...12 3.5 Робота на машинах для післязбиральної обробки зерна……….14 4. Робота з обробки грунту 4.1 Налагодження і робота на агрегатах з внесення добрив………….15 4.2 Налагодження і робота на машинах із захисту рослин……………16 4.3 Налагодженн і робота на грунтообробних агрегатах……………..17 4. Виробничі екскурсії………………………………………………………………….…...18 5. Виконання програми практики……………………………………………..19 ВИСНОВОК………………………………………………………………….34 СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ………………………………………………….…35 ЩОДЕННИК…………………………………………………………………
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
ВСТУП Ячмінь є однією з найважливіших злакових культур у світовому землеробстві, і його вирощування має значний агрономічний, економічний та продовольчий потенціал. У сучасних умовах аграрного виробництва, де дедалі більше значення надається інтенсифікації та оптимізації агротехнологічних процесів, ефективне вирощування ячменю вимагає глибоких знань та практичного досвіду. Метою цієї виробничої практики є ознайомлення з технологіями вирощування ярого та озимого ячменю. Розуміння агротехнічних заходів, спрямованих на підвищення врожайності та якості зерна. Оволодіння навичками проведення агрономічних досліджень, збору та аналізу даних про стан посівів ячменю. Практичне застосування знань з питань захисту рослин, агрохімії та ґрунтознавства у вирощуванні ячменю. В рамках цієї практики були виконані такі завдання: - Підготовка ґрунту. Основні методи обробітку, добрива, підготовка насіннєвого матеріалу. - Посівна кампанія з вибором сортів, норми висіву, строки посіву, глибина загортання насіння. - Догляд за посівами. Механізми боротьби з бур’янами, шкідниками та хворобами, агротехнічні заходи щодо підвищення стійкості рослин. - Збирання врожаю та післязбиральна обробка. Оптимальні строки збирання, технологія обмолоту, зберігання та обробки зерна. На практиці було проведено детальний аналіз ефективності різних агротехнічних заходів, використання сучасних технологій та інноваційних рішень у вирощуванні ячменю. Це дозволило не тільки отримати теоретичні знання, а й набувати необхідних практичних навичок, що є важливим аспектом підготовки до майбутньої професійної діяльності в аграрному секторі. 1.Ознайомлення з господарством. Інструктаж з техніки безпеки. Сільськогосподарське (аграрне) підприємство – це юридична особа, основним видом діяльності якої є виробництво та переробка сільськогосподарської продyкції, виручка від реалізації якої становить не менше 75 відсотків загальної суми виручки. Основною діяльністю сільського господарства є постачання сільськогосподарських товарів або послуг на власних чи орендованих виробничих потужностях. Питома вага вартості цих товарів або послуг повинна складати не менше 75% вартості всіх товарів або послуг, наданих протягом останніх 12 звітних податкових періодів. Основною метою аграрного виробництва є отримання сировини для промисловості та забезпечення населення продовольством. Майже в кожній країні працює сільське господарство. У глобальному сільському господарстві працює близько 1,1 млрд людей, які є економічно активними. Сільське господарство — це область знань, техніки та практики вирощування рослин і тварин для виробництва їжі, палива, волокна та інших продуктів. Сільськогосподарські культури потребують людей для харчування, годівлі тварин і виробництва волокна (сизалю та бавовни). Тварини вирощують для вовни, молока, м'яса та органічних відходів, які задають як паливо. .[2, с.12] Моє сільськогосподарське підприємство має назву «Сам Агро» займається вирощуванням зернових культур на площі 110 га. Воно знаходиться у Біловодському районі Луганської області. Клімат помірно теплий, ближчій до півдня, основні типи грунту чорноземи з глиняними в перемішку. Площа сільськогосподарських угідь складає 110 гектарів чорноземів. Займається вирощуванням зернових культур, таких як ярий і озимий ячмінь. Основними цілями економіки аграрного підприємництва є розробка стратегій підвищення продуктивності сільського господарства , покращення використання землі, виробництва засобів та трудових ресурсів; обґрунтування шляхів інтенсивного та економіко-безпечного розвитку; визначення ефективності впровадження нових технологій, агротехнічних; і економічне обґрунтування раціональних форм кооперації та інтеграції в агропромисловому секторі. В сільському господарстві земля є основним і незамінним засобом виробництва, на відміну від інших галузей матеріального виробництва. Земля служить операційною базою в інших секторах економіки. Якщо її правильно використовувати в сільському господарстві, властивості землі не тільки зберігаються, але й постійно покращуються. Сільське господарство, як галузеве матеріальне виробництво, стикається з певними проблемами, включаючи підвищення економічної родючості землі, впровадження ефективних систем землеробства, інтенсифікацію виробництва, диференціальну земельну ренту, оцінку землі та багато іншого. Сільськогосподарське виробництво має сезонний характер, що призводить до нерівномірного використання робочої сили, машин і знарядь протягом року, а також отримання продукції та надходження коштів від її реалізації. [1., с.2] Сьогоднішнє сільське господарство значною мірою залежить від ефективного функціонування багатьох інших галузей економіки України, особливо тих, які постачають техніку для сільського господарства, сільськогосподарські машини, паливно-мастильні матеріали, добрива тощо. Крім того, успіх галузей і виробництв, які обслуговують сільськогосподарські підприємства, тісно пов'язаний із розвитком сільського господарства. Однією із основних цілей діяльності аграрного підприємства є отримання прибутку. Коли продукція підприємства задовольняє потреби споживачів і відповідає їх потребам за якісними характеристиками і прийнятим рівнем цін. Перед початком роботи на підприємствах сільського господарства проводяться інструктажі з техніки безпеки на робочих місцях згідно інструкцій: -Вимоги безпеки під час використання пестицидів та мінеральних добрив -Вимоги безпеки під час обробітку ґрунту, сівби, садіння і догляду за посівами -Вимоги безпеки під час збирання зернових, зернобобових та круп’яних культур -Вимоги безпеки під час післязбирального доробляння та зберігання зернових, зернобобових та круп’яних культур -Вимоги безпеки під час збирання та заготівлі соломи, сіна, сінажу і силосу -Вимоги безпеки під час збирання та післязбирального доробляння льону -Вимоги безпеки під час вирощування та збирання цукрових буряків -Вимоги безпеки під час вирощування, збирання та післязбирального доробляння картоплі -Вимоги безпеки під час закладання і вирощування багаторічних насаджень та збирання врожаю -Вимоги безпеки під час виконання робіт у захищеному ґрунті -Вимоги безпеки до зрошувального землеробства